ویروس آر اس وی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
ویروس آر اس وی را از این سایت دریافت کنید.
ویروس سینسیشیال تنفسی
ویروس سینسیشیال تنفسی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
ویروس سینسیشیال تنفسی
ویروس سینسیشیال تنفسی (به انگلیسی: respiratory syncytial virus) با ویروس پیوستهیاختهای تنفسی، شایعترین علت بیماری دستگاه تنفسی تحتانی در نوزادان و نیز مهمترین پاتوژن در کودکان کم سن است.سینسیشیال به معنی سینسیشیومی و مرتبط با سینسیشیوم (syncytium) است. واژه سینسیشیوم یا پیوستهیاخته[۱] به بافتهای ناقص چندهستهای گفته میشود.[۲]
بیماریزایی[ویرایش]
اپیدمی عفونتهای تنفسی با ویروس سینسیشیوم در پائیز، زمستان و بهار دیده شده و معمولاً طی یک اپیدمی، نیمی از کودکان در معرض خطر مبتلا میشوند. در بزرگسالان، عفونت حاصله، سندرمی شبیه سرماخوردگی با علائم آبریزش بینی، گلودرد، سرفه و در بعضی موارد، بیحالی، سردرد و تب ایجاد میکند.
انتقال[ویرایش]
این عفونت تنفسی بهطور مؤثری بین اعضای خانواده پخش شده و تا ۴۰٪ بچهها آلوده میشوند. انتقال از راه تماس نزدیک با دست آلوده یا گرد و غبار و خود آلوده سازی از ملتحمه یا بینی و نیز عطسه و سرفه با انتشار ذرات درشت معلق انجام میگیرد. دورهٔ نهفتگی۶-۴ روز است. ممکنست کودکان تا دو هفته وبالغین به مدت کمتر، ویروس را دفع کنند. عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی ناشی از RSV گاه به سمت سیستم تنفسی تحتانی پیشرفت کرده و به ندرت منجر به پنومونیهای کشنده میگردد (مگر در موارد ضعف ایمنی).
درمان[ویرایش]
در بیماری خفیف، درمان علامتی با آنتی هیستامینها و سمپاتومیمتیکها صورت میگیرد. در موارد شدید باید بیمار را بستری نمود. درمان ضدٌ ویروس خاصی وجود ندارد البته ریباورین مؤثر است.
پیشگیری[ویرایش]
ایزوله معکوس٬تهویه مناسب با حداقل ۱۲ بار گردش هوا در ساعت و استفاده از وسایل حفاظتی از جمله گان، ماسک و دستکش در هنگام تماس با بیمار میباشد. رعایت تغذیه مناسب نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی ٬تسریع بهبودی بیمار و جلوگیری از سوتغذیه دارای اهمیت فراوان میباشد.
جستارهای وابسته[ویرایش]
سرماخوردگی
منابع[ویرایش]
↑ «واژه: واژهنامه نوین چند زبانه برای هزاره سوم». بایگانیشده از اصلی در ۲۲ ژانویه ۲۰۱۵. دریافتشده در ۲۲ ژانویه ۲۰۱۵.
↑ http://www.thefreedictionary.com/syncytium
ویستا نبو سرماخوردگی ویروسها
آدنوویروسکروناویروسانتروویروسراینوویروسویروس پاراآنفلوانزاویروس سینسیشیال تنفسیویروس متاپنومو
نشانههای بیماری
سرفهخستگی (پزشکی)تبسردردبیاشتهاییکسالتدرد ماهیچهگرفتگی بینیRhinorrheaعطسهگلودردسستی
عوارض
برونشیت حادالتهاب نایژکخروسکعفونت گوش میانیفارنژیتسینهپهلوسینوزیتگلودرد استرپتوکوکی
داروها
داروهای ضد ویروسپلکوناریل
نبو
عفونت – بیماری ویروسی (A80–B34, 042–079)
ویروس سرطانزا
دیانای ویروس کارسینوم هپاتوسلولارسرطان دهانه رحمسرطان مقعدسرطان آلت مردیسرطان مهبلسرطان واژنOropharyngeal cancerسارکوم کاپوسیNasopharyngeal carcinomaلنفوم بورکیتلنفوم هاجکینFollicular dendritic cell sarcomaExtranodal NK/T-cell lymphoma, nasal typeMerkel-cell carcinoma
آرانای ویروس کارسینوم هپاتوسلولارSplenic marginal zone lymphomaAdult T-cell leukemia/lymphoma
اختلالات ایمنی ایدز Central nervous system انسفالیت ویروسی/ مننژیت ویروسی
دیانای ویروس لکوانسفالوپاتی چندکانونی پیشرونده
آرانای ویروس Subacute sclerosing panencephalitisLymphocytic choriomeningitisانسفالیت ویروسی(probable) Encephalitis lethargicaهاریChandipura vesiculovirusHerpesviral meningitisسندرم رامسی هانت نوع دو
Myelitis
فلج اطفالنشانگان پس از فلج اطفالTropical spastic paraparesis
Eye
Cytomegalovirus retinitisHerpes of the eye
قلبی-عروقی
التهاب آبشامهمیوکاردیت
دستگاه تنفس/ سرماخوردگی/ سینهپهلوی ویروسی دیانای ویروس
عفونت اپشتین بار ویروسی/مونونوکلئوز عفونی
آرانای ویروس
آرانای ویروس: بیماری سارسآرانای ویروس: آنفلوانزا/آنفلوانزای پرندگانV, ویروس پاراآنفلوانزا
دستگاه گوارش حلق/مری
اوریونCytomegalovirus esophagitis
گاستروانتریت/ گاستروانتریت
دیانای ویروس Adenovirus infection
آرانای ویروس Hepatitis
دیانای ویروس (هپاتیت ب)
آرانای ویروس (آ)(سی)(دی)(ای)(G)
پانکراتیت
دستگاه ادراری تناسلی
اوریون
ردهها: آرانای ویروسهابیماریهای تنفسیبیماریهای ویروسیعفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی
تشخیص و درمان بیماری های رایج کودکان و بیماری هاس مسری
بیماری های شایع در کودکان انواع مختلفی دارند و ممکن است مسری باشند. در این مقاله به بررسی مهمترین بیماری های رایج کودکان پرداخته ایم.
مارس 14, 2022 بدون نظری بیماری ها, کودکان
مهم ترین بیماری های رایج کودکان چیست؟
بیماری های رایج کودکان نیازمند شناخت درست و بموقع و انجام اقدامات لازم است. کودکان شایسته مراقبت های بهداشتی با کیفیت بالا هستند. در صورت عدم رسیدگی مناسب به کودکانی که مبتلا به بیماری شده اند ممکن است آسیب های همین بیماری های ساده تاثیر فراوانی در کیفیت زندگی فرد در سراسر عمر پیش رو داشته باشد. از این رو شناخت و درمان به موقع بیماری هایی که در کودکان بروز می کند اهمیت بسیار بالایی دارد.
انواع مختلفی از بیماری ها وجود دارد که کودکان به آنها مبتلا می شوند. در این مقاله به بررسی انواع بیماری های رایج کودکان پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
یکی از بیماری های رایج کودکان: گلودرد
یکی از بیماری های رایج کودکان گلودرد است. این بیماری تا حدی دردناک است. گلودرد اگر عامل ویروسی داشته باشد نیازی به آنتی بیوتیک نخواهید داشت و بین 7 تا 10 روز کودک سلامت خود را پیدا می کند. نوع دیگر گلودرد میکروبی است. این نوع گلودرد با نگاه به گلو قابل تشخیص نیست. باید برای تشخیص این مشکل از تست های آزمایشگاهی استفاده شود. در صورتی که گلودرد میکروبی باشد پزشک معمولا آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. مصرف آنتی بیوتیک باید طبق تجویز پزشک بوده و دوره مصرف کامل شود.در صورتی که علائم بر طرف شدند باز هم حتما دوره درمان را کامل کنید.
از بیماری های رایج کودکان می توان به گلو درد در نوزادان اشاره کرد
از دیگر بیماری های رایج کودکان نوزادان و کودکان نوپا کمتر دچار این بیماری می شوند. در صورتی که نوزاد تحت مراقبت باشد یا خواهر و یا برادر بزرگتر آنها مبتلا به این بیماری باشد امکان این مشکل در نوزاد نیز بوجود می آید. گلودرد میکروبی از طریق سرفه و عطسه منتشر می شود. ممکن است کودک با لمس اشیا موجود در منزل کودک مبتلا به این بیماری شود.
گوش درد از بیماری های رایج کودکان است
گوش درد از بیماری های رایج کودکان است و علت های مختلفی می تواند داشته باشد. عفونت گوش میانی، عفونت پوست در مجرای گوش، فشار ناشی از سرما خوردگی یا عفونت سینوسی، درد دندان که از فک به گوش منتقل می شود و موارد دیگر از دلایل عمده این بیماری هستند.
برای تشخیص نوع گوش درد و درمان مناسب پزشک باید کودک را معاینه کند در صورتی که کودک به همراه گوش درد دارای تب بالایی بوده و هر دو گوش را درگیر هستند معمولا بهترین معالجه آنتی بیوتیک است.
بسیاری از عفونت های گوش واقعی تحت تاثیر ویروس ها هستند و نیازی به آنتی بیوتیک ها نیست. اگر پزشک اطفال مشکوک باشد که عفونت گوش کودک شما از ویروس است، دربارهی بهترین روش ها برای کمک به آرام کردن گوش درد کودک شما تا زمانی که ویروس دورهی خود را طی می کند، با شما صحبت خواهد کرد.
یکی از علت های گوش درد در کودکان بیماری گوش شناگر است که معمولا در کودکانی که وقت زیادی را در آب می گذرانند اتفاق می افتد در مقاله بیماری گوش شناگر بیشتر درباره این بیماری بیشتر صحبت کرده ایم .
عفونت مجاری ادراری تا چه حد میان کودکان رایج است؟
عفونت های مثانه جزوی از عفونت های مجاری ادراری است. اگر در این محیط باکتری ها تجمع کنند این بیماری بروز می کند. عفونت مجاری ادراری در کودکان از نوزادی یا 10 سالگی و همچنین سراسر دوره بزرگسالی ممکن است بروز کند.
علائم این بیماری شامل درد یا سوختگی در هنگام ادرار، ادرار کردن های فوری و مکرر، خیس کردن رختخواب به صورت تصادفی و شکم درد و کمر درد است.
قبل از شروع درمان پزشک غالبا آزمایشی روی ادرار انجام می دهد و با مشخص کردن نوع باکتری شکل درمان مشخص می شود.
برونشیت و برونشیولیت در کودکان چطور بروز می کند؟
نوعی بیماری مزمن عفونت مجاری تنفسی است و معمولا در بزرگسالان دیده می شود. از طرفی برونشیولیت در میان کودکان و نوزادان در فصل سرماخوردگی شایع تر است. وجود خس خس در تنفس کودک که در معاینات پزشکی مشخص می شود از موارد تشخیصی این بیماری است.
برونشیولیت عموما یک بیماری ویروسی است و برای درمان آن نیازی به آنتی بیوتیک نیست. داروهای درمان آسم معمولا به کودکان در این بیماری داده نمی شود. در صورتی که کودک نارس بوده و مشکلات سلامت زمینه ای داشته باشد برنامه درمان تغییر خواهد کرد.
سرماخوردگی رایج در کودکان چه علائمی دارد؟
انواع ویروس های سرما خوردگی وجود دارند و عموما ناحیه دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می کنند. کودکان خردسال و کودکانی که به ویژه تحت مراقبت هستند تا 8 بار در سال ممکن است دچار سرما خوردگی شوند.
علائم سرماخوردگی شامل:
آبریزش بینی تهوع سرفه
سرما خوردگی ممکن است تا 10 روز هم طول بکشد. در صورتی که در بینی کودک مخاط سبز رنگ دیده نشان دهنده نیاز به آنتی بیوتیک نیست. اگر مشکل به خاطر عفونت سینوسی باشد ممکن است پزشک با معاینه دقیق نوع درمان با آنتی بیوتیک را تجویز کند، ما در مقاله مراقبت از کودک سرماخورده پیشنهاداتی برای درمان سریع سرماخوردگی را مطرح کرده ایم .
سینوزیت باکتریایی چیست و علت آن کدام است؟
این بیماری در اثر تجمع باکتری های محبوس شده در سینوس های کودک ایجاد می شود. اگر علائم سرماخوردگی همچون ترشحات بینی و سرفه روزانه تا 10 روز بهبود پیدا نکنند ممکن است پزشک به سینوزیت مشکوک شود.اگر در این بیماری ترشحات زرد و غلیظ به همراه تب حداقل به مدت سه تا چهار روز باشد پزشک احتمالا آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.
سرفه در کودکان چطور برطرف می شود؟
انواع مختلفی از سرفه ها در کودکان بروز می کنند که عموما ویروسی بوده و نیازی به آنتی بیوتیک ندارند.
برای کودکان زیر شش سال در صورتی که پزشک دارو تجویز نکند نیازی به دارو نیست مطالعات نشان داده که دارو های سرفه در کودکان زیر شش سال عمل نمی کند و عوارض جانبی جدی ای به همراه خواهد داشت. دارو های سرفه را با مسکن های کدئین دار مصرف نکنید.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟