این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    نون تیری

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    نون تیری را از این سایت دریافت کنید.

    طرز تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها

    بوی خوش نان تیری(محلی) _ یکی از نان‌های محلی ایرانی، «نان تیری» است. نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیله‌ای است که برای نازک کردن آن استفاده می‌شود.

    طرز تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها

    نان : نان تیری(محلی)

    16 0

    زمان مطالعه: 3 دقیقه

    بوی خوش نان تیری(محلی) _ یکی از نان‌های محلی ایرانی، «نان تیری» است. نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیله‌ای است که برای نازک کردن آن استفاده می‌شود.

    نان تیری بختیاری چطور پخته می‌شود؟

    نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده می‌کنند. با دلگرم همراه شوید.

    طریقه پخت نان محلی(تیری) به زبان محلی

    مواد لازم برای پخت نان تیری محلی

    آرد : ۳ الی ۳٫۵ پیمانه ،هر آردی مخصوصا آرد لواش

    آب: حدود ۱ لیوان نمک : ۱ ق چ

    روش کار برای تهیه نان تیری

    نصف پیمانه از آرد رو کنار میذاریم و خیلی راحت نمک رو به آرد الک شده اضافه میکنیم و کم کم آب اضافه میکنیم تا خمیر بشه ، بستگی به آردمون داره که چقدر آب لازم داشته باشیم تا یک خمیر نرم که به دست نمیچسبه بدست بیاد

    اگه زیادی آب ریختید و خمیر زیادی چسبنده بود، کمی آرد بپاشید و ورز بدید

    یه خمیر ساده به دست میاریم که کشداره و به دست نمیچسبه

    این خمیر رو به گلوله هایی اندازه نارنگی کوچک تقسیم میکنیم

    روی سطح کار یا پشت سینی ،با الک کمی آرد میپاشیم

    گلوله هارو یکی یکی با وردنه به جهت های مختلف وردنه میکشیم تا خمیر حالت مدور باز و نازک بشه

    بهتره هر بار که وردنه میکشیم ، خمیر رو برداریم برعکس کنیم که مطمعن باشیم به سطح کار نچسبیده ، هر بار جهت وردنه رو نود درجه تغییر بدید تا خمیر گرد و قشنگ باز شه ، کار سختی نیست فقط توضیحش سخته

    اگه بیش از حد چسبندست خیلی کم آرد روی سطحش الک کنید و بعد وردنه بکشید

    نهایتا باید خمیرمون باید در حد ۱-۲ میلی متر بشه ،یعنی نازکه نازک

    تاوه (ساج) یا یک ماهیتابه قدیمی رو روی شعله بزرگ گاز میذاریم تا داغ بشه و خمیر نازکو میندازیم روش

    توصیه میکنم یه ساج کوچولو بخرید، کار باهاش خیلی راحتتره

    خیلی سریع در حد ۲۰ ثانیه نون میپزه و میشه از سطح ساج جدا و پشت و روش کرد

    اون سمت نون هم ۱۵ ثانیه میپزیم و تمام

    نکته ی آخر برای پخت نان تیری

    بهتره هر نون که پخت سریع لای دستمال تمیز و یه ذره مرطوب بذاریدش تا لطیف بمونه، خیلی نازکه با یه باد خشک میشه

    بازم میگم ، پختن و خوردن این نون واقعا ساده و لذت بخشه ، به آدم حس جاری بودن زندگی میده

    مخصوصا واسه صبحانه ، تو هوای پاییزی ، با پنیر و گردو

    لذت آشپزی با دلگرم :

    ۵ غذای محلی اصفهان ,خوشمزه و دلچسب در روزهای سرد زمستان

    طرز تهیه ی خورشت ساک غذای محلی مازندران

    طرز تهیه ی آش دوغ محلی غذای سنتی و خوشمزه

    گردآوری شده مجله ی دلگرم مریم امینیاین مطلب چقدر مفید بود ؟

    1 2 3 4 5

    3.6 از 5 (16 رای)

    منبع safiredena.ir pvchef.ir برچسب #تیری #نان تیری #نان محلی #نان بختیاری

    منبع مطلب : www.delgarm.com

    نان تیری بختیاری چطور پخته می‌شود؟ (+فیلم) – مجله باسلام

    نان غذای همه ملت‌هاست و هر ملتی انواعی از نان سنتی با نام‌های مختلف دارد. در این یادداشت با نان سنتی تیری بختیاری بیشتر آشنا می‌شویم.

    مجله » آشپزی » نان تیری بختیاری چطور پخته می‌شود؟ (+فیلم)

    آشپزی ۴ سال قبل

    نان تیری بختیاری چطور پخته می‌شود؟ (+فیلم)

    مهدی خسروی (میم زندگی)

    نان تیری بختیاری چطور پخته می‌شود؟ (+فیلم)

    ۱

    آیا از نانی خورده‌اید که گندمش در چین و به صورت دیم به دست آمده، با سبوس و در آسیاب سنگی آرد شده، با آب چشمه خمیر گشته، بدون خمیرمایه ور آمده و با چوب هیزم پخته شده است؟! آیا این نان سنتی خوردن ندارد؟!

    نان سنتی هزارچهره!

    نان غذای همه ملت‌هاست و هر ملتی انواعی از نان سنتی با نام‌های مختلف دارد. در نان‌های ایرانی این نام‌ها، گاهی به مواد ترکیبی نان و گاهی به ابزار پخت نان بستگی دارد. مثلاً در نام‌گذاری نان‌های لواش، سنگگ، تافتون و بربری، نازکی و ضخامت نان‌ها هم مدنظر بوده است و در نان خشکه (خشکه‌پزی)، فطیر / فتیر، روغنی، شیرمال، نان‌ کلوچه و…، مواد استفاده شده در خمیر نان.

    گاهی هم بسته به نوع یا وسیله پخت یا شهر و کشور، اسم نان تغییر می‌کند: نان تنوری، نان سرخ‌شده، نان بخارپز، نان فانتزی، نان بختیاری، نان افغانی، نان عراقی، نان هندی، نان فرانسوی. نان‌های صنعتی هم اسم‌های متنوعی دارند. به این نان‌ها نان حجیم هم می‌گویند. برای مثال، تفاوت نام نان تُست (toast) و نان باگت (baguette)، به دلیل بافت داخلی (صاف یا فضای آزاد داشتن) است.

    الک کردن آرد گندم دیم

    نان سنتی تیر خورده!

    یکی از نام‌گذاری‌ها بر اساس رنگ نان است: نان سفید و نان تیره. نان سفید از خود دانه گندم تولید می‌شود و نان تیره از پوسته دانه (سبوس). روزگای نان سفید برای ثروتمندان بود و نان تیره و سبوس‌دار برای فقرا، ولی حالا نان‌های تیره محلی، محبوب هستند و گاهی از نان سفید شهری هم گران‌تر!

    این مطلب را هم از دست ندهید:

    وقتی ژان والژان به اهمیت نان و غلات پی می‌برد!

    یکی از نان‌های محلی ایرانی، «نان تیری» است. نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیله‌ای است که برای نازک کردن آن استفاده می‌شود. نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده می‌کنند.

    چانه خمیر نان

    نان سنتی تیری با خمیر چینی!

    جمهوری خلق چین، جزو ده کشور تولیدکننده عمده گندم جهان است و خودش در رتبه اول این فهرست قرار دارد. اما چین، دهستانی در بخش لوداب شهرستان بویراحمد (استان کهگیلویه و بویراحمد) ایران، گندمی تولید می‌کند که در پخت نان تیری یا نان یوخه (خِ / خَ) استفاده می‌شود.

    این گندم چینی، توسط جوانان روستای چین و به صورت دیم به دست می‌آید. سپس با سبوس و با آسیاب سنگی آرد می‌شود. بعد این آرد با آب چشمه خمیر می‌شود و بدون خمیرمایه ور می‌آید و با چوب هیزم پخته می‌شود. آیا این نان سنتی خوردن ندارد؟!

    خمیر نان تیری

    روستای چین، نمونه‌ای از روستاهای فراوان استان‌هایی است که مردم بختیاری در آن زندگی می‌کنند (مانند چهارمحال بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد) و در آن‌ها زن بختیاری نان تیری یا یوخه می‌پزد. دست مریزاد بر ایل بختیاری و اقوام لر!

    در «لغت‌نامه دهخدا» آمده است که در لهجه و گویش تهرانی، به نان «نازک و شیرین»، یوخه می‌گفته‌اند. از این جا من نتیجه می‌گیرم (و ادعای علامه دهخدا نیست بلکه سخن بنده حقیر کم‌نظیر است!) که در تهران قدیم (طهران) نان یوخه مشهورتر از حالا بوده است. چون تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها!

    این مطلب را هم از دست ندهید:

    عطرِ نان‌های مادربزرگ‌هایم در هوا پیچیده!

    نام یک شیرینی سنتی و قدیمی شیرازی و کرمانشاهی هم یوخه است که امروزه به آن «کاک» می‌گویند. کاک لایه‌هایی از نان نازک و شیرین است و شاید اسمش را از نان یوخه بختیاری گرفته‌اند که نازک و خوشمزه است. این هم ادعای دوم من که مدارکش موجود نیست!

    00:00 00:00

    نان سنتی تیری با آرد بلوط هم درست می‌شود

    ۹۰ درصد جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد جنگل‌هایش بلوط است. بلوط بختیاری با بلوط سنجاب عصر یخبندان فرق می‌کند و کشیده‌تر و درازتر است. این بلوط، یکی از انواع بلوط ایرانی است که در مناطق مختلف ایران وجود دارند. متأسفانه هم سنجاب ایرانی و هم بلوط ایرانی در حال نابودی است!

    چوب درخت بلوط، فشرده و محکم است و میوه آن خواص دارویی دارد. از ترکیب پوست درخت و میوه بلوط، چای هم درست می‌کنند. شیره درخت بلوط بسیار خوشمزه است که در زبان محلی به آن «شوکه» می‌گویند. از زنبورهایی که در جنگل های بلوط استان‌های ایران زندگی می‌کنند عسل بلوط به دست می‌آید که خواص درمانی متفاوتی دارد.

    یکی از محصولات پرفایده این درخت، نانی است که از آرد بلوط منطقه کهکیلویه و بویر احمد درست می‌شود. این نان سنتی را با آتش چوب می‌پزند و خاصیت درمانی (غلیظ‌کننده خون و مناسب در دوران قاعدگی) دارد و انرژی‌زا نیز هست. بهترین زمان مصرف نان بلوط برای انرژی‌بخش در انجام ورزش‌ها و فعالیت‌های سنگین،‌ دو ساعت قبل از شروع فعالیت است.

    نان تیری اهالی کهکیلویه و بویراحمد را از بازار اجتماعی باسلام بخرید

    افراد زیادی در بازار ((باسلام)) بدون صرف هزینه‌ی زیاد، صاحب کسب‌وکارهای خانگی و محلی شده‌اند و برای امرار معاش خانواده‌شان تلاش می‌کنند. اما از قدیم گفته‌اند یک دست صدا ندارد. این آدم‌ها برای پیشرفت در کارشان به همراهی من و شما نیاز دارند. اگر شما هم دوست دارید با افرادی که بدون وابستگی به نهادهای دولتی و خصوصی، برای خودشان منبع درآمدی راه انداخته‌اند همکاری کنید، کافی‌ست با دعوت چند نفر به بازار آنلاین باسلام، کسب‌وکار آن‌ها را رونق بدهید!

    برای هر دعوت موفق هم 10هزار تومان اعتبار هدیه به شما تعلق می‌گیرد. همین حالا روی لینک زیر کلیک کنید و کسب و کار چند نفر را رونق بدهید:

    رونق کسب‌وکار هم باشیم!

    آشپزی دهستان چین زندگی روستایی غذا نان نان روستایی نان سنتی نان محلی

    basalam.com/blog/?p=4129

    منبع مطلب : basalam.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 10 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید