مساحت مدرسه
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
مساحت مدرسه را از این سایت دریافت کنید.
استاندارد های طراحی مدارس و فضاهای آموزشی
مکانهایی مانند مدارس و فضاهای آموزشی که برای کودکان طراحی و ساخته می شود، باید نکاتی را برای استاندارد سازی رعایت کنند. در این مقاله به نکاتی مهم و کلیدی درباره ساخت مدرسه ذکر شده است.
استانداردهای طراحی مدارس و فضاهای آموزشی
ارسال شده توسط editor2 در ۱۳۹۲/۹/۳ - ۱۰:۵۹
محلی که برای طراحی مدرسه و احداث آن در نظر گرفته میشود باید ضمن نزدیک بودن به مسیر وسایل نقلیه عمومی، از کارخانجات، خطوط راهآهن و شاهراهها، بیمارستان، گورستان، کشتارگاه، دامداری، مرغداری، دباغ خانه، محل انباشتن زباله و کود، مراکز پر سر و صدا و پر رفت و آمد و سایر مراکزی که به نحوی ممکن است ایجاد مزاحمت، دود، بو، گرد و غبار و سر و صدا نماید، دور باشد.
معیار جهت مساحت زمین مورد نیاز به منظور طراحی مدرسه تعداد دانشآموزانی خواهد بود که بایستی در آن مدرسه به تحصیل اشتغال ورزند.
بر این اساس حداقل اندازه لازم به ازای هر دانشآموز ۶ تا ۸ متر مربع میباشد که فضای لازم جهت ورزش دانشآموزان نیز میبایست طبق ضوابط موجود، مد نظر قرار گیرد. در هر حال حداقل مساحت لازم زمین، بدون توجه به تعداد دانشآموزان هزار متر مربع پیشنهاد گردیده است.
زمین بازی باید به قدر کافی وسعت داشته باشد که بدون ازدحام و برخورد ضمن بازی، فعالیت دانشآموزان را به راحتی فراهم کند. این شرط با در نظر گرفتن مساحتی حدود ۱۰ متر مربع برای هر دانشآموز مطلوب خواهد بود که البته این استاندارد بیشتردر محلهایی با ارزانی و فراوانی زمین قابل عمل خواهد بود.
در طراحی مدرسه تابلو کلاس درس باید در محلی مناسب که نور کافی به آن میرسد قرار داشته و در معرض دید کامل دانشآموزان و به رنگ سبز مناسب و غیر براق باشد تا از ایجاد خیرگی بر اثر بازتاب نور جلوگیری گردد. فاصله تابلو کلاس درس از اولین ردیف دانش آموزان ۲/۲ متر کمتر نباشد.
برای هر نفر دانشآموز در کلاس حداقل باید ۲/۵۱ متر مربع سطح در نظر گرفته شود. حداکثر ابعاد قابل قبول برای کلاس درس ۸ متر طول و ۷ متر عرض می باشد. ارتفاع سقف کلاس نباید از ۳ متر کمتر باشد.
حداکثر ارتفاع پله در مدرسه ۱۸ سانتی متر و حداقل عرض آن ۳۰ سانتی متر و طول آن حداقل ۱.۳۰ متر باشد.
سالن اجتماعات، کارگاه، آزمایشگاه، مکانهای ورزشی و اتاقهای عمومی در نقشه ساختمانی در طراحی مدرسه طوری منظور شود، که مزاحمتی برای کلاسهای درس بوجود نیاورد.
آبخوری عمومی آموزشگاه باید دارای شرایط زیر باشد
۱- کف محوطه آبخوری قابل شستشو و دارای شیب کافی و مناسب به طرف مجرای فاضلاب باشد.
۲- دیوار لبه آبخوری بایستی از جنس قابل شستشو (نظیر کاشی) بوده و دارای شیب مناسب بطرف مجرای فاضلاب باشد.
۳ - دیوار اطراف آبخوری از جنس قابل شستشو (نظیر کاشی ، سرامیک ، سنگ و …) باشد.
۴- آبخوری عمومی دانشآموزان باید با شیرهای مناسب با آب سردکن مجهز گردد. ارتفاع شیر آن متناسب با سن دانشآموزان در دوره های مختلف تحصیلی (۱۰۰ - سانتیمتر) از سطح زمین باشد.
۵ – آبخوری باید خارج از سرویسهای بهداشتی و با رعایت شرایط بهداشتی و با فاصله حداقل ۱۵ متر احداث گردد.
تعداد توالتها در مدرسه به ازاء هر ۴۰ نفر حداقل یک چشمه توالت و هر ۶۰ نفر یک دستشویی در نظر گرفته شود.
ارتفاع دستشوییها متناسب با سن دانشآموزان در دوره های مختلف تحصیلی ۷۵ – ۶۰ سانتیمتر از سطح زمین باشد.
کلاسها باید حتی الامکان طوری ساخته شوند که از نور طبیعی استفاده نمایند، ترجیحاً پنجرهها در سمت چپ دانشآموزان تعبیه شود و سطح آنها حدود یک پنجم مساحت کلاس باشد.
در مورد کلاسهای شبانه و یا کلاسهایی که اجباراً از نور مصنوعی استفاده مینمایند شدت روشنایی بایستی برابر ۵۰۰ - ۳۰۰ لوکس بوده و نحوه تابش طوری باشد که ایجاد خیرگی در دانشآموزان ننماید. میزان نور راهروها بایستی برابر ۱۵۰ – ۱۰۰ لوکس و برای رختکن، توالتها و دستشوییها حداقل ۱۰۰ - ۵۰ لوکس در نظر گرفته شود.
درجه حرارت مناسب جهت کلاسها بین ۲۱ - ۱۸ درجه سانتیگراد و رطوبت ۶۰ – ۵۰ درصد میباشد.
هر فضای آموزشی که ساخته میشود، نیازمند رعایت نکاتی است تا استاندارد شود. برای آشنایی با نکات استاندارد فضای آموزشی در سایت آموزک میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
کلیه مراکز آموزشی باید مجهز به وسایل اعلام و اطفاء حریق بوده و از نظر طراحی بایستی پیشبینیهای لازم جهت تأمین راههای ورودی و خروجی اضطراری با توجه به ظرفیت مدرسه و تعداد طبقات به عمل آید. این راهها بایستی با علائم ویژه و با رنگ سبز مشخص گردد تا محل فرار اضطراری مشخص گردند.
حداقل دو راه فرار برای مواقع اضطراری که از هر نقطه داخل ساختمان قابل رویت باشد لازم است و بایستی امکان تخلیه در کوتاهترین زمان میسر گردد و اجزاء سازهای مسیرهای فرار در مقابل حریق مقاوم باشد.
وجود هر گونه حوض و حوضچه در محوطه مدارس ممنوع است.
هر مدرسه بایستی دارای اتاق خدمات بهداشتی مجهز به تجهیزات کامل جهت انجام فعالیتهای بهداشتی تغذیهای و معاینات بهداشتی درمانی دانشآموزان شامل بیماریابی، بینــایی سنجی، شنوایی سنجی و پایش رشد - آموزش بهداشت و تغذیه به کارکنان و دانشآموزان - کمک های اولیه در مواقع بروز حادثه باشد.
در هر مدرسه باید به ازاء هر دانشآموز ۵/۰ متر مربع فضای سبز در نظر گرفته شود.
به منظور جلوگیری از ایجاد گرد و غبار در محیط مدرسه، محوطه مدرسه باید با آسفالت یا بتون کف و نظایر آن مفروش گردد.
دید مستقیم از کلاسهای درس به زمینهای ورزشی و بازی برای دانشآموزان میسر نباشد تا تمرکز آنان از بین نرود.
سطح زمینهای ورزشی باید صاف و یک دست و بدون هرگونه پستی و بلندی ساخته شود و از اصطکاک کافی نیز برخوردار باشد.
مساحت مدرسه ی شما ریاضی ششم
مساحت مدرسه ی شما ریاضی ششم : اینجا کلیک کنید تا لیستی از مطالب مرتبط با مساحت مدرسه ی شما ریاضی ششم را در وب سایت سرزمین تیزهوش ها مشاهده کنید
مساحت مدرسه ی شما ریاضی ششم
1 مطلب : 1
همراه ریاضی ششم فصل پنجم
تیزلند در یک مجموعه ویدیویی به نام «همراه ششم» اقدام به تدریس مطالب کتاب درسی ریاضی ششم کرده است. در این بخش به تمام قسمت های فصل پنجم ریاضی ششم دسترسی دارید.
- 20 : ادامه... 1 مطلب : 1
تبلیغات
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟