مختاباد ابوالحسن
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
مختاباد ابوالحسن را از این سایت دریافت کنید.
سید ابوالحسن مختاباد
سید ابوالحسن مختاباد
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
با عبدالحسین مختاباد اشتباه نشود.
این مقاله در معرض ویرایشهای متعددی قرار دارد چراکه دربارهٔ یک فرد تازهدرگذشته است. اطلاعاتی همچون شرایط مرگ و رویدادهای پیرامون آن میتوانند با بهروزرسانی منابع در لحظه تغییر کنند. گزارشهای خبری اولیه ممکن است نامعتبر باشند و آخرین بهروزرسانیهای این مقاله شاید همهٔ رویدادها دربارهٔ این فرد را بازتاب ندهند. از کمک شما در ویرایش این مقاله استقبال میکنیم اما در نظر داشته باشید بهروزرسانیهایی که به منابع معتبر ارجاع ندهند حذف خواهند شد. همچنین میتوانید در صفحهٔ بحث مقاله تغییرات موردنظر خود را به بحث بگذارید.
سید ابوالحسن مختاباد
سید ابوالحسن مختاباد (۲۲ دی ۱۳۴۸ – ۲ بهمن ۱۴۰۱) نویسنده، منتقد، پژوهشگر موسیقی و روزنامهنگار ایرانی بود. او برادر عبدالحسین مختاباد بود.[۱]زندگی[ویرایش]
دوران ابتدایی و راهنمایی را در روستا و دبیرستان را در دبیرستان ۱۵ خرداد ساری گذراند. ابتدا در رشته حسابداری در دانشگاه علامه طباطبایی مشغول تحصیل شد و سپس گرایش مدیریت را در همان دانشگاه انتخاب کرد و از این رشته با درجه کارشناسی فارغالتحصیل شد.
در تابستان سال ۱۳۷۲ به کار در نشریه تازهتاسیس ری به مدیرمسئولی احمد پورنجاتی مشغول شد. بهمن همان سال با کار در بولتن جشنواره تئاتر فجر، کار حرفهای خود را آغاز کرد و سپس در بهار سال ۱۳۷۳، به عنوان عضو تحریریه روزنامه همشهری وارد این روزنامه شد و در همشهری آنلاین کار میکرد. او مدتی با کتاب هفته، روزنامه کارگزاران، روزنامه صبح امروز، روزنامه آفتاب امروز (دبیر گروه اندیشه)، خبرنامه خانه موسیقی (سردبیر)، هفتهنامه آتیه (زیر نظر سازمان تأمین اجتماعی به عنوان دبیر گروه ادب و هنر) و انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران (سردبیر سایت) همکاری داشت.
او در بهمن ۱۳۹۱، از پایاننامه دوره کارشناسی ارشد خود در رشته علوم ارتباطات اجتماعی با موضوع «نقش اخلاق حرفهای در توسعه روزنامهنگاری از دیدگاه سردبیران مطبوعات و استادان علوم ارتباطات» دفاع کرد.
مختاباد فعالیت صنفی در حوزه موسیقی را با انتخاب به عنوان بازرس کانون پژوهشگران خانه موسیقی در سال ۸۱ آغاز کرد و سپس در کنار سردبیری نشریه خبری این نهاد، در دورههای بعد به عنوان عضو (۱۳۸۳–۱۳۸۵)، نایب رئیس (۱۳۸۵–۱۳۸۷) و رئیس هیئت مدیره (۱۳۸۷–۱۳۸۹) این کانون انتخاب شد.
در این دوره او دبیری سمینار بررسی سه دهه موسیقی ایران را در ۷ میزگرد در جشنواره موسیقی فجر سال ۱۳۸۷بر عهده داشت که به درخواست کامبیز روشنروان به عنوان دبیر جشنواره این میزگردها را برگزار کرد.[۲]
او همچنین دو دوره متوالی از سوی مجمع عمومی خانه موسیقی به عنوان بازرس اصلی این نهاد صنفی انتخاب شد .[۳]
مختاباد در سال ۱۳۸۹ و به رغم آنکه خود مسئولیت برگزاری ۱۶ مجمع عمومی خانه موسیقی را عهدهدار بود، از شرکت و نامزدی در دوره بعدی خودداری کرد. بعدها او به عنوان یکی از منتقدان اصلی خانه موسیقی به نقد این نهاد پرداخت که بعدها به ماجرایی جنجالی در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در فضای موسیقی ایران انجامید.[۴] به باور مختاباد هیئت مدیره خانه موسیقی و شورای عالی آن تخلفات اساسنامهای و قانونی متعددی داشتند و ادامه فعالیت آنها بعد از سال ۱۳۹۱ غیرقانونی بود.[۵]
مختاباد فعالیتهای صنفی روزنامهنگاری را از سال ۱۳۸۲ با بازرسی انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران و تعاونی مسکن این نهاد آغاز کرد. بعد از دو دوره بازرسی در سال ۱۳۸۵ به عنوان عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انتخاب شد که در سال ۱۳۸۸ و به دلیل پلمب شدن دفتر انجمن، فعالیتهای هیئت مدیره دچار تعلیق شد. او در این مدت سردبیری سایت انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران را نیز عهدهدار بود و همزمان دبیری کمیته حل اختلاف را عهدهدار شد. مختاباد در زمینه نشر هم یادداشتها و نوشتههای تأثیرگذاری نوشتهاست که ماحصل آنها در کتابی به نام نشر و نوشتار از سوی خانه کتاب ایران به بازار نشر عرضه شد.[۶]
او موسیقی را با یادگیری آواز در سالهای اولیه دهه هفتاد نزد کریم صالح عظیمی آغاز کرد و در ادامه مدتی نزد سید نورالدین رضوی سروستانی ردیف آموخت و نیز شیوه آوازی طاهرزاده به روایت نورعلی خان برومند را نیز نزد حمیدرضا نوربخش فرا گرفت. ضمن آنکه چند مدتی هم نزد کمالالدین عباسی ردیف آوازی را فرا گرفت. در این مدت آموزههای آوازی و صداسازی را با برادرش سید عبدالحسین مختاباد استمرار داد و سلفژ و تئوری موسیقی را نزد محسن الهامیان و نواختن سه تار را هم برای مدتی کوتاه نزد حمید سکوتی، رضا موسویزاده، پیمان سلطانی و بهداد بابایی آموخت.[۷]
درگذشت[ویرایش]
ابوالحسن مختاباد دوم بهمن ۱۴۰۱ بر اثر ایست قلبی درگذشت.[۸]
کتابشناسی[ویرایش]
روحالله خالقی، سید ابوالحسن مختاباد، ناشر: امیرکبیر، کتابهای جیبی، ۱۳۸۹
بهارستان: پرسهای در گنجینه ادب پارسی، سید ابوالحسن مختاباد (تدوین)، ناشر: همشهری، ۱۳۸۶
نشر و نوشتار:یادداشتهایی دربارهٔ کتاب و نشر، سید ابوالحسن مختاباد، ناشر:انتشارات خانه کتاب، ۱۳۹۵
منابع[ویرایش]
↑ «خبرگزاری فارس - ابوالحسن مختاباد درگذشت». . ۲۰۲۳-۰۱-۲۳. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «همایش بررسی سه دهه موسیقی در خانه هنرمندان». . ۲۰۰۸-۱۲-۰۸. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «پایان داوری بخش کتاب یازدهمین جشن خانه موسیقی». . ۲۰۱۰-۱۰-۱۵. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «نماینده منتقدان نیستم». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «خانه متخلف، ارشاد منفعل/ گفت وگویی دربارهٔ خانه موسیقی». . ۲۰۱۶-۱۰-۱۴. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «نشر و نوشتار؛ یادداشتهایی دربارهٔ کتاب و نشر بر پیشخوان کتابفروشیها قرار گرفت». . ۲۰۱۶-۱۰-۱۶. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «زندگینامه: سید ابوالحسن مختاباد (١٣٤٨-۱۴۰۱)». . ۲۰۱۳-۰۳-۱۵. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «ابوالحسن مختاباد درگذشت». . ۲۰۲۳-۰۱-۲۳. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
ردهها: دانشآموختگان دانشگاه علامه طباطباییدرگذشتگان ۱۴۰۱روزنامهنگاران اهل ایرانروزنامهنگاران موسیقی اهل ایرانزادگان ۱۳۴۸زادگان ۱۹۷۰ (میلادی)منتقدان موسیقی اهل ایراننویسندگان اهل ساریهنرمندان اهل ساری
درگذشت ناگهانی ابوالحسن مختاباد
آرمان ملی نوشت: ابوالحسن مختاباد براثر سکته قلبي دار فاني را وداع گفت. ابوالحسن مختاباد منتقد، پژوهشگر موسيقي و از روزنامهنگاران پيشکسوت و سرشناس حوزه تخصصي موسيقي براثر سکته قلبي درگذشت. سيدابوالحسن مختاباد (متولد 22 دي 1348 در امره) نويسنده، منتقد، پژوهشگر موسيقي و روزنامهنگار ايراني است. او همچنين، برادر عبدالحسين مختاباد خواننده شناخته شده …
درگذشت ناگهانی ابوالحسن مختاباد
4 بهمن 14010 زمان تقریبی مطالعه 2 دقیقه
آرمان ملی نوشت: ابوالحسن مختاباد براثر سکته قلبي دار فاني را وداع گفت. ابوالحسن مختاباد منتقد، پژوهشگر موسيقي و از روزنامهنگاران پيشکسوت و سرشناس حوزه تخصصي موسيقي براثر سکته قلبي درگذشت. سيدابوالحسن مختاباد (متولد 22 دي 1348 در امره) نويسنده، منتقد، پژوهشگر موسيقي و روزنامهنگار ايراني است. او همچنين، برادر عبدالحسين مختاباد خواننده شناخته شده موسيقي ايراني است. مختاباد در تابستان سال 1372 به کار در نشريه مشغول شد. بههمن همان سال با کار در بولتن جشنواره تئاتر فجر، کار حرفهاي خود را آغاز کرد و سپس در بهار سال 1373، بهعنوان عضو تحريريه روزنامه همشهري وارد اين روزنامه شد و تا همين اواخر با اين روزنامه و تعداد ديگري از رسانهها همکاري داشت. مختاباد فعاليت صنفي در حوزه موسيقي را با انتخاب بهعنوان بازرس کانون پژوهشگران خانه موسيقي در سال 81 آغاز کرد و سپس در کنار سردبيري نشريه خبري اين نهاد، در دورههاي بعد بهعنوان عضو (1383–1385)، نايبرئيس (1385–1387) و رئيس هياتمديره (1387–1389) اين کانون انتخاب شد. در اين دوره او دبيري سمينار بررسي سه دهه موسيقي ايران را در 7 ميزگرد در جشنواره موسيقي فجر سال 1387بر عهده داشت که به درخواست کامبيز روشنروان بهعنوان دبير جشنواره اين ميزگردها را برگزار کرد.او همچنين دو دوره متوالي از سوي مجمع عمومي خانه موسيقي بهعنوان بازرس اصلي اين نهاد صنفي انتخاب شد و نيز نهادينهکردن و برگزاري چند دوره کتاب و آلبوم سال خانه موسيقي از ابتکارات صنفي او بهشمار ميرود. او موسيقي را با يادگيري آواز در سالهاي اوليه دهه هفتاد نزد کريم صالح عظيمي آغاز کرد و در ادامه مدتي نزد سيدنورالدين رضوي سروستاني رديف آموخت و نيز شيوه آوازي طاهرزاده به روايت نورعلي خان برومند را نيز نزد حميدرضا نوربخش فرا گرفت. ضمن آنکه چند مدتي هم نزد کمالالدين عباسي رديف آوازي را فرا گرفت. در اين مدت آموزههاي آوازي و صداسازي را با برادرش سيدعبدالحسين مختاباد استمرار داد و تئوري موسيقي را نزد محسن الهاميان و نواختن سه تار را هم براي مدتي کوتاه نزد حميد سکوتي، رضا موسويزاده، پيمان سلطاني و بهداد بابايي آموخت.
جهان صنعت نوشت: در این روزهای ناخوشایندی که رسانهنگاری و به ویژه روزنامهنگاری با آن دست به گریبان است و خبرهای خوبی از کسبوکار و زندگی روزنامهنگاران در سپهر سیاست ایران به گوش نمیرسد و به چشم دیده نمیشود، مرگ ناگهانی و دور از باور همکارمان سیدابوالحسن مختاباد دردی جانسوز است که باید کشید و سوخت. این رسانهنگار پرکار، نوآور و دلسوز به این مرز و بم و غمخوار همکارانش در حالی دنیای مادی را ترک کرد که آرزوهای بلندی در ذهن داشت.
سایت تازه راهانداخته درباره دنیای موسیقی ایران که علاقهمندان را به خود جذب کرده بود و نوشتن تخصصی درباره دانش و هنر موسیقی چهرهای ممتاز از شادروان ابوالحسن مختاباد در ذهن علاقهمندان به روزنامهنگاری تخصصی ساخته بود. او متولد ۲۲ دی ۱۳۴۸ در مازندران بود و نویسندهای چیرهدست، منتقدی منصف و پژوهشگری پیگیر در موسیقی و روزنامهنگاری بود. مختاباد در تابستان سال ۱۳۷۲ به کار در نشریه مشغول شد. بهمن همان سال با کار در بولتن جشنواره تئاتر فجر، کار حرفهای خود را آغاز کرد و سپس در بهار سال ۱۳۷۳ به عنوان عضو تحریریه روزنامه همشهری وارد این روزنامه شد و تا همین اواخر با این روزنامه و تعداد دیگری از رسانهها همکاری داشت.
مختاباد فعالیت صنفی در حوزه موسیقی را با انتخاب به عنوان بازرس کانون پژوهشگران خانه موسیقی در سال ۸۱ آغاز کرد و سپس در کنار سردبیری نشریه خبری این نهاد، در دورههای بعد به عنوان عضو
(۱۳۸۵-۱۳۸۳)، نایبرییس (۱۳۸۷-۱۳۸۵) و رییس هیاتمدیره (۱۳۸۹-۱۳۸۷) این کانون انتخاب شد. علاوه بر این شادروان ابوالحسن مختاباد در انجمن روزنامهنگاران فعالیت چشمگیری داشت.
انتهای پیام
نوشته های مشابه
پخش زنده رئال مادرید و اتلتیکو مادرید 6 بهمن 1401
6 بهمن 1401
پخش زنده الاتحاد و النصر 6 بهمن 1401
6 بهمن 1401
بیمه سرمد ؛ جوانترین شرکت در میان هشت شرکت برتر بیمه کشور
5 بهمن 1401
پسر بچه نابغه چهارساله که خودآموز خواندن یادگرفته است
5 بهمن 1401
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟