لیله الرغاب
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
لیله الرغاب را از این سایت دریافت کنید.
لیلةالرغائب
لیلةالرغائب
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
بخشی از رده فرهنگ اسلامی معماری اسلامی
معماری آذربایجانمعماری بنگلادشمعماری هندیمعماری موروهامعماری مراکشمعماری گورکانیمعماری عثمانیمعماری پاکستانمعماری تاتارهامعماری ایرانیمعماری سومالیمعماری سودانی-ساحلی
هنر اسلامی
خوشنویسی در جهان اسلامچاپ کلاقهایهنر اسلامیداراییبافیفرش شرقیگلیمخاتمکاریفرش عربیقالی ترکمنقالی ایرانیقالی ترکی
پوشاک اسلامی
چادر عربیعقالحجاب اسلامیآقبادا(بودو)برقعچادرروسریجلابیهروبندهسالور کامیزسنگوک (کلاه)عرقچینچفیهدشداشهجلباب
تعطیلات اسلامی
عاشورااربعینرویداد غدیر خمچاندراتعید فطرعید قربانروز امامتسال نو اسلامیمعراجشب قدرمیلاد پیامبررمضاننیمه شعبانلیلةالرغائب
ادبیات اسلامی
ادبیات عربیادبیات ترکی آذربایجانیادبیات بنگالیادبیات اندونزیادبیات جاوه ایادبیات کشمیریادبیات کردیمردم مالاییادبیات پشتوادبیات فارسیادبیات پنجابیادبیات سندیادبیات سومالیادبیات شمال آسیاادبیات ترکی استانبولیادبیات اردو
موسیقی در جهان اسلام
دستگاه (موسیقی)غزلحمدجاری (موسیقی)مدیح نبویمقام (موسیقی)موسیقی مقامی آذربایجانینعتنشیدقوالیموسیقی صوفینوحه
فرهنگ اسلامی بنگساوانسماعتعزیه درگاه اسلام نبو
لیلة الرغائب (نامی عربی به معنی: ) به نخستین شب جمعهٔ ماه رجب گفته میشود. در آموزههای اسلامی آمدهاست که در این شب فرشتگان بر زمین نزولمیکنند تا رحمت الهی را به جامعه بشری عرضهنمایند. به گفته آیت الله جوادی آملی: ماه رجب اولین ماه از ماههای حرام و ماه خدا و هنگام عبادت و دعا و استغفار است و رحمت الهی در این ماه در حال ریزش و نزول است، به همین جهت این ماه را رجبالاصب گویند، چون «صب» به معنای ریختن است. بنا بر برخی روایات «لیله الرغائب» شرافت و ارزش شب جمعه و ماه رجب هر دو را درخود جمع کرده و ارزشی دوچندان دارد.شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیحالجنان دربارهٔ این شب مینویسد: بدان که شب جمعه اول ماه رجب را «لیلة الرغائب» گویند و از برای آن عملی از حضرت رسول (ص) با فضیلت بسیار وارد شده که سید بن طاووس در کتاب اقبال و علامه مجلسی در اجازه نبی زهره آن را نقل کردهاند. از جمله فضیلتهایی که برای آن برشمردهاند اینکه به سبب شرافت این شب گناهان بسیار از کسانی که اعمال خاصی را انجام دهند آمرزیده میشود.
بیان شده از جمله اعمال این شب نمازی است که اگر شخص آن را به جا آورد، پس از مرگ هنگامی که در قبر گذاشته شود خداوند تبارک و تعالی ثواب نمازش را به سوی او به بهترین صورت میفرستد تا همدم او شود و او را از تنهایی بیرون آورد.
البته چند سالی است که این شب به عنوان، «شب آرزوها» مطرح شده و برخی بدون توجه به ماهیت این شب، بالنهای آرزوی خود را به هوا میفرستند! در حالی که آیتالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید معتقد است: لیلة الرغائب به معنای شب آرزوها نیست، بلکه شب رغبتها و گرایشها و مجذوبشدنها است، لذا آن انجذاب و گرایش و میل و شوق را میگویند رغبت، در برابر رهبت.
اعمال این شب[ویرایش]
به نقل از پیامبر اسلام اعمالی برای این شب ذکر شدهاست:
روز پنج شنبه اول ماه رجب - در صورت امکان و بلا مانع بودن - روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
چون دوازده رکعت به اتمام رسید هفتاد بار ذکر «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الاْمِّیِّ وَعَلی آلِهِ» گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ» گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِیُّ الاَعْظَمُ» گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر «سُبُّوحٌ قُدّوُسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ» گفته شود.
در اینجا میتوان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.
[۱]
پیامبر اسلام در فضیلت این نماز گفتهاست که:
کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش میفرستد. پس او به آن فرد میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. میّت میپرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیدهام. آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.
[۲]
اسناد روایت لیله الرغائب[ویرایش]
سید ابن طاووس در اقبال الاعمال این نماز را آوردهاست. ایشان در قبل از نقل روایت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که این نماز در آن بیان شده میگویند: من آن را در کتابهای عبادات به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دیدهام و خودم آن را از از برخی کتابهای راویان شیعه امامیّه-رحمهم اللّه نقلمیکنم.[۳]
معنی سخن ایشان این است که روایت مربوط به این نماز در کتابهای مربوط به عبادات سنی و شیعه آمدهاست و ایشان آن را به نقل از یکی از کتابهای شیعه آوردهاند. البته کتابهایی که سید بن طاووس بدانها اشاره نمودهاست به دست ما نرسیدهاست.
کفعمی نیز در بلد الامین این نماز را نقل کردهاست و ایشان آن را از کتاب اختیار المصباح الکبیر و ما اضیف الیه من الادعیه نوشته ابن باقی قرشی، علی بن حسین (قرن ۷ق) نقل کردهاست. البته این دعا در بخش اضافات ابن باقی آمدهاست یعنی بخشی که ابن باقی بعد از نقل گزینش خود از کتاب مصباح المتهجد شیخ طوسی آوردهاست.[۴]
شیخ عباس قمی نیز در مفاتیح الجنان میآورد: بدانکه اولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرغاب» (یعنی شب دلدادگان) میگویند و برای آن عملی با فضیلت بسیار از حضرت رسول صلی اللّه علیه و آله وارد شده که آن را سیّد در کتاب «اقبال» و علاّمه حلی در «اجازه بنی زهره» نقلکردهاند.[۵]
لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم سال ۱۴۰۱ چه روزی است؟
به اولین پنج شنبه ماه رجب، لیله الرغائب یا شب آرزوها گفته می شود که مهم ترین اعمال این شب روزه گرفتن و خواندن دوازده رکعت نماز می باشد.
صفحه نخستجامعه تاریخ انتشار
دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۵۵
کد مطلب : ۴۵۷۴۳۲
لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم سال ۱۴۰۱ چه روزی است؟
۲ ۱۰
به اولین پنج شنبه ماه رجب، لیله الرغائب یا شب آرزوها گفته می شود که مهم ترین اعمال این شب روزه گرفتن و خواندن دوازده رکعت نماز می باشد.
کبنا ؛
به اولین پنج شنبه ماه رجب، لیله الرغائب یا شب آرزوها گفته می شود که مهم ترین اعمال این شب روزه گرفتن و خواندن دوازده رکعت نماز می باشد.تاریخ دقیق لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم شمسی برابر است با :
روز پنجشنبه ۶ بهمن سال ۱۴۰۱
تاریخ دقیق لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم قمری برابر است با :
روز پنجشنبه ۴ رجب سال ۱۴۴۴
تاریخ دقیق لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم میلادی برابر است با :
روز پنجشنبه ۲۶ ژانویه سال ۲۰۲۳
به اولین پنج شنبه ماه رجب، لیله الرغائب یا شب آرزوها گفته می شود که مهم ترین اعمال این شب روزه گرفتن و خواندن دوازده رکعت نماز می باشد.
همانطور که میدانید نخستین شب جمعه از ماه پرفضیلت رجب را «لیله الرّغائب» نامیده اند. رسول خدا (ص) من باب فضیلت و برکت ماه رجب در روایتی فرموده اند:
«وَ لَکِنْ لَا تَغْفُلُوا عَنْ أَوَّلِ لَیْلَهٍ جُمُعَهٍ فِیهِ [منه] فَإِنَّهَا لَیْلَهٌ تُسَمِّیهَا الْمَلَائِکَهُ لَیْلَهَ الرَّغَائِبِ وَ ذَلِکَ أَنَّهُ إِذَا مَضَی ثُلُثُ اللَّیْلِ لَمْ یَبْقَ مَلَکٌ فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ إِلَّا یَجْتَمِعُونَ فِی الْکَعْبَهِ وَ حَوَالَیْهَا وَ یَطَّلِعُ اللَّهُ عَلَیْهِمْ اطِّلَاعَهً ( إقبال الأعمال (ط – القدیمه)،ج۲ ،فصل فیما نذکره من عمل أول جمعه من شهر رجب …..، ص :۶۳۲ )
از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را “لیله الرغائب” می نامند. این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که مقداری از شب گذشت، هیچ فرشته ای در آسمان ها و زمین نمی ماند مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع می شوند.»
ابتدا پیش از هر چیزی به معنای لغوی لیله الرغائب می پردازیم لیله به معنی شب و واژه «رغائب» جمع «رغیبه» به معنی چیزی که مورد رغبت و میل و همچنین به معنای بخشش و عطای زیاد است.
پس «لیلهالرغائب» هم به عنوان شبی که توجه به آن زیاد است و هم به عنوان شبی که در آن بخشش و عطا فراوان است میتواند معنی شود و بر اساس روایاتی که درباره فضیلت و برکت این شب مطرح شده است هر دو معنا درست و صحیح تلقی می شود.
منبع: مجله نگاه نو
اشتراک گذاری : Facebook Twitter Telegram برچسب ها :
لیله الرغائب شب آرزوها تقویم سال ۱۴۰۱ اولین پنج شنبه ماه رجب روزه گرفتن خواندن دوازده رکعت نماز
فردین
سلام. آرزو میکنم در این شب با فضیلت مسلمانان به نوعی باهم باشند. قلبشان فکرشان پیش هم باشد. برای هم دعا کنند. نگید فلانی بد اخلاقه من دعاش نمیکنم عیب نداره ما که خوبیم.عشق و محبت اهل بیت ع تو قلبتون داشته باشید ان شاءالله. هر مسلمان برای خانواده خود یک سردار سلیمانی است. دعا میکنم دوستان اسلام بیشتر و دشمنانش کمتر و ناامید باشند
۱۸ ۲ مه
چه خوبه دینمون رو با سیاست مخلوط نکنیم و به همون سخنان پیامبرمون عمل کنیم و بس .قرآن و اهل بیت سفینه نجات ما هستند و لا غیر .التماس دعا
۲ ۰
(تصاویر) شلوارهای زنانه در بازار تهران جنجالی شد
پلیس تهران به تازگی شلوارهای مبتذل و مستهجنی کشف کرده است که البته برخی از فروشندگان ...
نرخ تورم بالای ۴۰ درصد باقی میماند
مرکز پژوهشهای مجلس در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۲پیش بینی کرده است که با فرض تداوم وضعیت موجود،...
تذکرات مهم محسن رنانی: هیچچیز در کشور سر جایش نیست
محسن رنانی عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان، در پاسخی به درخواست مرکز پژوهشهای ...
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟