فیزیکدان معروف
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
فیزیکدان معروف را از این سایت دریافت کنید.
استیون هاوکینگ
استیون هاوکینگ
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
«هاوکینگ» به اینجا تغییرمسیر دارد. برای دیگر کاربردها هاوکینگ (ابهامزدایی) را ببینید.
استیون هاوکینگ
هاوکینگ در دههٔ ۱۹۸۰
زادهٔ ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲ ۱۸ دی ۱۳۲۰
آکسفورد، انگلستان
درگذشت ۱۴ مارس ۲۰۱۸ (۷۶ سال)
کمبریج، کمبریجشر، انگلستان
محل زندگی انگلستان ملیت انگلستان
محل تحصیل دانشگاه آکسفورد
دانشگاه کمبریج
شناختهشده برای سیاهچاله
کیهانشناسی نظری گرانش کوانتومی تابش هاوکینگ
قضایای تکینگی پنروز-هاوکینگ
همسر(ها) جین وایلد (۱۹۹۵–۱۹۶۵) جداشده
الین میسون (۲۰۰۶–۱۹۹۵) جداشده
فرزندان رابرت (متولد ۱۹۶۷)
لوسی (متولد ۱۹۷۰) تیموتی (متولد ۱۹۷۹)
جایزه(ها) همکار انجمن سلطنتی
جایزه دنی هینمن در فیزیک ریاضی
مدال فرانکلین (۱۹۸۱)
جایزه ولف در فیزیک (۱۹۸۸)
جایزه شاهدخت آستوریاس (۱۹۸۹)
مدال کاپلی (۲۰۰۶)
مدال آزادی ریاست جمهوری (۲۰۰۹)
جایزه بریکترو در فیزیک بنیادی (۲۰۱۲)
پیشینه علمیشاخه(ها) ریاضیات کاربردی
فیزیک نظری کیهانشناسی
محل کار دانشگاه کمبریج
مؤسسه فناوری کالیفرنیا
استاد راهنما دنیس ویلیام سیاما[۱]
دانشجویان دکتری (فیزیکدان)[۲]
گری گیبونز[۳] دان پیج[۴]
دین بیدین، خداناباور[۵][۶]
امضاء
اِستیوِن ویلیام هاوکینگ (انگلیسی: Stephen William Hawking؛ ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲ – ۱۴ مارس ۲۰۱۸) فیزیکدان نظری، کیهانشناس و نویسندهٔ انگلیسی بود. او مدیر تحقیقات مرکز کیهانشناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود،[۷][۸] که بیش از چهل سال، سابقه فعالیت علمی داشت. کتابها و همایشهایش او را به یک چهرهٔ محبوب، تبدیل کرده بود. او عضو جامعهٔ سلطنتی هنر و نیز، عضو ثابت جامعهٔ آکادمی پاپتیکال علوم (Pontifical Academy of Sciences) بود و در سال ۲۰۰۹ مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا را گرفت.هاوکینگ، سی سال، از ۱۹۷۹ تا یکم اکتبر ۲۰۰۹، دارندهٔ کرسی ریاضیات لوکاس بود.[۹] وی به خاطر فعالیت در کیهانشناسی و گرانش کوانتومی به ویژه دربارهٔ سیاهچاله، شناخته شدهاست. کتاب او که با رکوردی ۲۳۷ هفتهای پرفروشترین کتاب در بریتانیا باقیماند و علاوه بر آن هفتهها در صدر پر فروشترین کتابهای ساندی تایمز بود که باعث شهرتش شد. همچنین، کتاب او که در اواخر سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید پس از چند روز به یکی از پرفروشترین کتابهای آمازون تبدیل شد.[۱۰] که تعجب وی را از فروش آن برانگیخت.
کتاب او نیز از پر فروشترین کتابهای علمی بود که به نوعی ادامه کتاب تاریخچه زمان طبق گفته خودش بود و آن نیز یکی از کتابهای محبوب وی بهشمار میرفت.
هاوکینگ دچار بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بود و از هر گونه حرکت ناتوان بود؛ نه میتوانست بنشیند، نه برخیزد و نه راه رود. حتی قادر نبود دست و پایش را تکان بدهد یا بدنش را خم و راست کند و حتی توانایی سخن گفتن نیز نداشت.[۱۱] در سال ۲۰۰۲، هاوکینگ در نظرسنجی بیبیسی از ۱۰۰ بریتانیایی کبیر رتبهٔ ۲۵ را کسب کرد.[۱۲] او پس از بیش از ۵۰ سال زندگی با بیماری نورون حرکتی در ۱۴ مارس ۲۰۱۸ در ۷۶ سالگی درگذشت.
زندگینامه[ویرایش]
۱۹۴۲ تا ۱۹۵۹: تولد و کودکی[ویرایش]
استیون هاوکینگ در ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲[۱۳] در شهر آکسفورد از فرانک و ایزابل هاوکینگ زاده شد.[۱۴][۱۵][۱۶] استیون در روزهای جنگ جهانی دوم به دنیا آمد. خانهٔ والدین وی در هایگیت در شمال لندن واقع بود. فرانک و ایزابل هاوکینگ، برای اطمینان یافتن از تولد بدون خطر و سالم نخستین فرزندشان تصمیم گرفتند پیش از به دنیا آمدن او موقتاً به آکسفورد بروند. ایزابل در آکسفورد پسرش را به سلامت به دنیا آورد. این روز مصادف بود با سالروز مرگ گالیله، که دقیقاً سیصد سال پیش از آن، در ۱۶۴۲ اتفاق افتاده بود. بنابر تصادفی دیگر، نیوتون حدود همان روزها در همان سال به دنیا آمده بود.[۱۷] وی از همان زمان به علم ریاضیات علاقه داشت و آرزوی دانشمند شدن را در سر میپروراند، اما در مدرسه یک شاگرد خودسر و به خصوص بدخط شناخته میشد. او هرگز خود را در محدوده کتابهای درسی مقید نمیکرد، بلکه چون با مطالعات آزاد سطح معلوماتش از کلاس بالاتر بود همیشه سعی داشت در کتابهای درسی اشتباهاتی را یافته و با معلمان به جروبحث بپردازد. پدر و مادرش از طبقه متوسط بودند و زندگی ساده در خانهای شلوغ و فرسوده اما مملو از کتاب، عادت به مطالعه را در فرزندانشان تقویت میکرد. فرانک پدر خانواده پزشک متخصص در بیماریهای مناطق گرمسیری بود و به همین جهت نیمی از سال را به سفرهای پژوهشی در مناطق آفریقایی میگذراند. این غیبتهای متوالی برای بچهها چنان عادی شده بود که تصور میکردند همه پدرها چنین وضعی دارند. در عین حال غیبتهای پدر نوعی استقلال عمل و اتکا به نفس در بچهها ایجاد میکرد.[۱۱] در سن هشت سالگی، هاوکینگ و خانوادهاش به شهر سنت آلبنز، شهری در ۳۲ کیلومتری شمال لندن رفتند. استیون در آنجا به بهترین مدرسهٔ محلی رفت و از همان آغاز، نبوغ خود را نشان داد.[۱۸] استیون به علوم طبیعی علاقهمند شد و حتی یک آزمایشگاه علمی در خانه دایر کرد. استعداد پنهان وی به یک تکان و ضربه نیاز داشت تا خود را آشکار کند. این اتفاق در شانزده سالگی او افتاد، که در حال آماده شدن برای امتحانات اِی لِوِل بود. در سال ۱۹۵۸ پدر هاوکینگ به یک سمت تحقیقاتی در هند گمارده شد و خانواده تصمیم گرفت دست به ماجراجویی بزند و تا هند با اتومبیل خود برود. اما یک اتفاق نومیدکنندهٔ بزرگ رخ نمود، همهٔ اعضای خانواده نمیتوانستند در این سفر شرکت کنند و باید استیون را باقی میگذاشتند تا امتحانهای اِی لِوِل خود را بدهد و نزد خانوادهٔ همفری، که از دوستان نزدیکشان بودند، ماند. جاگذاشته شدن هاوکینگ از سوی خانوادهاش ممکن است هر تأثیری بر او نهاده باشد، اما باعث شد نفوذ نیروی خرد وی در زندگیاش برانگیخته و تحریک شود. پدرش از وی خواسته بود به مطالعهٔ زیستشناسی بپردازد، تا حرفهٔ او را از حوزهٔ پزشکی تعقیب کند. استیون بیشتر به ریاضیات گرایش و علاقه داشت، که در این درس از همه بهتر بود؛ اما پدرش ریاضی خواندن را راه پیمودن به سوی بنبست میدانست که فقط به تدریس ختم میشود. سرانجام آنان به سازش رسیدند، قرار شد استیون ریاضیات، فیزیک و شیمی را مطالعه کند. وی تمام تلاش و دقت خود را وقف درسهایش برای امتحان اِی لِوِل کرد، یک امتحان اولیه هم برای آزمون ورودی آکسفورد در پیش داشت که هدف آن شرکت در آزمون واقعی سال بعد بود. در اتفاقی نامنتظره، استیون از پس امتحان آکسفورد چندان خوب برآمد که یک کمک هزینهٔ تحصیلی به او اعطا شد.[۱۷]
10 تا از فیزیکدانان مشهور دنیا
بدون شک همه می دانند که یکی از فيزيكدانان مشهور جهان البرت انیشتین می باشد و یکی از فیزیکدان معروف ایرانی دکتر محمود حسابی می باشد که دنیا را شگفت زده کردند.
خبریمشهورترین ها
10 تا از فیزیکدانان مشهور دنیا – محمود حسابی تا البرت انیشتین
آخرین بروزرسانی: 29 ژانویه 2021
خلاصه نوشته
نظریه های فیزیکی مختلفی توسط مشهورترین فیزیکدانان دنیا کشف شده است که زندگی مان را تحت تاثیر قرار داده! اما اگر از میان تمامی این افراد، تنها نیوتن را می شناسید باید بگوییم که بد نیست اطلاعات عمومی خود را بالا ببرید!
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
قیمت لیر ترکیهاعزام دانشجوتحصیل در ترکیهمهاجرت به ترکیه
مشهورترین فیزیکدان دنیا کیست؟
علم اسرار آمیز فیزیک یکی از حوزه های ناشناخته دنیا به شمار می رود، که با هر بار کشف دریچه ای غیر قابل باور را به سوی جهانیان می گشاید. قوانین ناپایدار و عجیبش اطلاعات شگرف و تازه ای را بروز می دهد، و چشم دانشمندان را خیره نگه می دارد. فیزیکدانان بزرگی در طول تاریخ نظریه هایی را ارائه کرده اند، که اگر چه به نظر احمقانه می رسند، اما در کمال ناباوری به حوزه اثبات ورود نموده اند.
به طور مثال نظریه سفر در زمان که از سوی انیشتین مطرح شد، در ابتدا با واکنش تند سایر دانشمندان علم فیزیک روبه رو و رد گردید، اما امروزه فیزیکدانان موفقیت چشمگیری را از انتقال ذرات نور به آینده کسب نموده اند. با Bestfarsi همراه باشید تا با 10 تا از فیزیکدانان مشهور دنیا آشنا شوید.
10. محمود حسابی | Mahmoud Hessabi
سید محمود حسابی فیزیکدان معروف ایرانی متولد سال 1281 با نام شناسنامه ای محمود خان میرزا حسابی دانشمند بزرگ ایرانی در عرصه علوم فیزیک، ریاضی، و مهندسی می باشد، که القاب و عناوینی همچون پدر علم فیزیک ایران، پدر مهندسی نوین، و پدر علوم نوین ایران را از آن خود نموده است. او موسس دانشگاه تهران بوده و نقش مهمی در پیشرفت علمی کشور داشت.
9. ارشمیدس | Archimedes
ارشمیدس فیزیکدان، ریاضیدان، فیلسوف و مخترع یونان باستان متولد سال 287 قبل از میلاد می باشد، که نامش در فهرست برترین فیزیکدانان جهان می درخشد.
او یکی از فیزیکدانان معروف دنیا و نخستین کسی بود که طراحی نمونه های ابتدایی اما بسیار کاربردی از پمپ های آب و لوله کشی های اتوماتیک را به جهان ارائه نمود. قانون چگالی مایعات، تعیین عدد پی و ساخت قرقره ارشمیدس، از جمله اختراعات ثبت شده به نام وی است.
8. ابوریحان بیرونی | Al-Biruni
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی دانشمند بزرگ ایرانی در حوزه ریاضی، فیزیک، تقویم، ستاره شناسی، هندسه و تاریخ نگاری متولد سال 362 هجری قمری در اقلیم خوارزم می باشد. قرن 4 و 5 با نام ابوریحان درخششی بی نظیر به خود گرفته و او نخستین کسی است که ابزاری به نام چگالی سنج را اختراع نمود.
به دست آوردن سینوس یک درجه، نظریه خلا، جزر و مد دریا، رصد خسوف و کسوف، طراحی کره جغرافیایی و ساخت شاغول از جمله دستاوردهای این دانشمند شهیر ایرانی هستند.
7. جان استوارت بل | John Stewart Bell
جان استوارت بل دانشمند علم فیزیک اهل کشور ایرلند، در سال 1928 متولد گردید. نظریه های درهم تنیدگی کوانتومی، نظریه بل و تئوری های اتمی فراوانی را به نام خود ثبت نموده است.
استوارت بدون شک از تاثیرگذار ترین شخصیت های علمی در پیشرفت فیزیک به شمار می رود و از این رو او را جزء فیزیکدانان مشهور دنیا می شناسند.
6. پیر کوری | Pierre Curie
یکی از فیزیکدانان مشهور جهان، پیر کوری دانشمند بزرگ کشور فرانسه است که در علم فیزیک تحولی جهانی برپا نمود متولد سال 1859 می باشد، که با کمک همسرش ماری کوری، توانست نظریه های غیرممکن از شکافتن اتم و اشعه ایکس و همچنین رادیو اکتیو را به اثبات برساند. او و همسرش از برندگان جایزه نوبل فیزیک هستند.
این مطلب را از دست ندهید
10 تا از مشهورترین برندهای فست فود دنیا!
طبق تحقیقات موسسه جهانی فیزیک مشخص شد که تمام منزل، اساسیه، نوشته ها و ابزار پیرکوری و مری کوری با گذشت چندین سال از مرگشان هنوز به اشعه های رادیواکتیوآلوده اند. به همین دلیل بازدید از خانه موزه آن ها ممنوع اعلام شد.
5. جان دالتون | John Dalton
دانشمند بریتانیایی فعال در حوزه علم فیزیک و شیمی به نام جان دالتون متولد سال 1766 کامبرلند، اولین مقاله های مربوط به بیماری کوررنگی را در جهان ارائه نمود.
به دلیل اثبات علمی کوررنگی توسط دالتون، به این بیماری ژنتیکی دالتونیسم نیز می گویند. هم اکنون چشمان دالتون در موزه تحقیقات و علوم نگهداری شده و با بررسی به دریچه های جدیدی از درمان این عارضه رسیده اند. وی همچنین کاشف تئوری اتم و الکترون نیز بود که او را به یکی از فیزیکدانان مشهور جهان مبدل کرد.
4. ارنست ماخ | Ernst Mach
فیزیکدان اتریشی ارنست ماخ یکی از فیزیکدان های مشهور دنیا متولد سال 1838 می باشد، که در قرن های 19 و 20 میلادی به فعالیت مشغول بود. او نظریه های مختلفی همچون عدد ماخ؛ امواج شوک، الماس هاس ضربه ای و موج ماخ را مورد بررسی و تحقیق قرار داد.
ماخ از افراطیون علم فیزیک به شمار می رود که به دلیل غرق شدن در جهان گسترده و بی انتهای آن به وجود پروردگار معتقد نبود. ارنست ماخ سال ها به عنوان استاد در دانشکاه های گراتس، کارل و وین به فعالیت و تدریس پرداخت.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟