عید چینی ها
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
عید چینی ها را از این سایت دریافت کنید.
سال نو چینی
سال نو چینی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
تزئینات مخصوص عید چینی در بازار چایناتاون در لندن
سال نو چینی در منچستر ، انگلستان
از مهمترین تعطیلات سنتی مردم چین است. گاهشماری چینی، گاهشماری ترکیبی شمسی-قمری است و حرکت خورشید، ماه و ستارگان، تعیینکننده روزها، ماهها و سالها هستند.
هر سال، در بهمن ماه، سال چینی نو میشود.
سال نو، با پدیدار شدن ماه در نخستین روز سال آغاز میشود و به همین علت گاه به آن سال نوی قمری نیز گفته میشود. جشن سال نو، عموماً پانزده روز به طول میانجامد و با جشن فانوس پایان مییابد. در بیشتر کشورهایی که چینیها اکثریت را تشکیل میدهند یا اقلیت قدرتمندی هستند، سال نوی چینی جشن گرفته میشود؛ از آن جمله میتوان به چین، هنگ کنگ، تایوان، برونئی، کره شمالی و کره جنوبی، مغولستان، نپال، بوتان، ویتنام، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیپین و تایلند اشاره کرد.
زمان[ویرایش]
شروع سال نو چینی در ماه بهمن (فاصله ۲۱ ژانویه تا ۲۰ فوریه) است. در این بازه زمانی حلول ماه جدید (روز نخست ماه قمری) روز اول سال نو چینی است.
آداب و رسوم[ویرایش]
چینیهای بودایی، در این روز از خوردن گوشت پرهیز میکنند. بودائیان بر این باورند که روشن کردن آتش و استفاده از کارد در روز اول سال نو، خوش یمن نیست؛ بنابراین معمولاً غذای این روز، از قبل پخته میشود. چینیها در این روز از عدد 4 استفاده نمیکنند زیرا معتقدند این عدد، عدد مرگ است.مردم چین در این روز دربارهٔ سال گذشته صحبت نمیکنند، بلکه دربارهٔ سال جدید و شروعی دوباره صحبت میکنند. همچنین در این روز، چینیها به دیدار و بازدید بزرگترهای خانواده میروند. رقص شیر یکی از کهنترین آیینهای چینی است که در این روز انجام میپذیرد. برخی خانوادهها برای از بین بردن شرّ ارواح خبیثه، این گروههای عروسک گردان را به خانه دعوت میکنند تا با آهنگها و رقصهای خاص، بدیمنی این روز را از بین ببرند. از دیگر آداب و رسوم این جشن، هدیه پاکت سرخ است.
جستارهای وابسته[ویرایش]
تقویم چینی
منابع[ویرایش]
"سال نو چینی" (به انگلیسی). ویکیپدیای انگلیسی. Retrieved 2 November 2008.
ردهها: تعطیلات بوداییتعطیلات بهارتعطیلات عمومی در تایوانتعطیلات عمومی در مالزیجشنوارههای بهارجشنهای سال نوسال نوی چینیفرهنگ استرالیایی-چینیفرهنگ در چینگاهشماریهای چینیمناسبتهای فوریهشرق آسیاجنوب شرق آسیا
حقایق جالب سال نو چینی
مراسمهای بسیاری در طول 15 روز برگزاری جشن سال نو در کشور چین و سایر کشورهای جهان برگزار میشود و حقایق جالب سال نو چینی بسیار زیاد است
در این جشن آداب و رسوم سنتی مردم چین به صورت کامل اجرا میشود و توریستهای خارجی بسیاری برای تماشای این رویداد در روزهای منتهی به سال نو چینی به این کشور سفر میکنند تا این مراسم را از نزدیک مشاهده کنند. برای سفر به کشور چین و بازدید از جاذبههای این کشور در شرق آسیا میتوانید از سایت الی گشت بلیط پرواز و هتل محل اقامت خود را با بهترین قیمت و در اسرع وقت رزرو نمایید. اگر علاقه دارید با آداب و رسوم مردم چین بیشتر آشنا شوید، با مجله گردشگری الی گشت در این مقاله همراه شوید تا به شما چند مورد از حقایق جالب سال نو چینی را بگوییم.
ده مورد از حقایق جالب سال نو چینی
چین یکی از بزرگترین و پرجمعیتترین کشورهای جهان است که مردم آن به آداب و رسوم خود بسیار پایبند هستند، جشنهای سنتی خاص بسیاری سالانه در این کشور برگزار میگردد. سال نو چینی یکی از معروفترین جشنهای سنتی کشور چین است که در برخی کشورهای دیگر شرق آسیا همچون ویتنام، کره شمالی و کره جنوبی هم آن را جشن میگیرند. اولین روز سال چینی در واقع تاریخ مشخصی ندارد و برای آغاز آن در بازه زمانی ۲۱ ژانویه الی ۲۰ فوریه اولین روزی که ماه رویت شود را به عنوان آغاز سال نو چینی نامگذاری کرده و در شهرها و کشورهای مختلف جهان جشنهای مفصل و جذابی برگزار میکنند.
جشن سال نو چینی از یک شب قبل از آغاز سال نو با فستیوال فانوس آغاز میگردد. فستیوال فانوس فقط یکی از حقایق جالب سال نو چینی و شروعی رویایی برای این جشن بزرگ است و سایر مراسمها بعد از آغاز سال نو چینی اجرا میشود که هر کدام در نوع خود شگفت انگیز و مهیج میباشد. در ادامه قصد داریم شما را با ده مورد از حقایق جالب سال نو چینی آشنا کنیم.
خرید بلیط هواپیما چین با مناسب ترین قیمت الی گشت۱. روز مناجات با خدایان و مبارزه با هیولا
از آنجا که شغل جمعیت زیادی در کشور چین کشاورزی است، جشن بهار در اصل یک روز تشریفاتی برای مردم این کشور محسوب میشود تا با خدایان برای داشتن فصل کاشت و برداشت خوب در سال جدید مناجات کنند. یکی از حقایق جالب سال نو چینی همین روز مناجات با خدایان و مبارزه با هیولا است. بله درست متوجه شدید، شب سال نو چینی مردم این کشور با هیولایی به “نیان” که در افسانههای چینی از آن یاد شده و نماد بدشانسی میباشد، به صورت نمادین با زدن ترقه مبارزه میکنند. طبق افسانهها اکثر مردم در این شب برای فرار از بدشانسی در خانههای خود پنهان میشوند، اما یک پسر آنقدر شجاع بوده که با استفاده از ترقه با او مبارزه کرده است. مردم در نیمه شب سال نو چینی برای ترساندن هیولا شروع به زدن ترقه میکنند تا بدشانسی را فراری دهند.
۲. جشن بهار طولانی ترین تعطیلات چینی
یکی دیگر از حقایق جالب سال نو چینی، زیاد بودن روزهای تعطیل این سال نو است. مدت تعطیلات رسمی برای جشن بهار در کشور چین ۱۵ روز میباشد که با احتساب شب سال نو این تعطیلات به ۱۶ روز افزایش میباید. جشن بهار طولانیترین تعطیلات چینی است زیرا جشنواره “لابا” در هشتمین روز دسامبر در تقویم قمری هم در این ایام جشن گرفته میشود و همزمانی آن با جشن سال نو چینی این تعطیلات را طولانیتر میکند.
منظره دیدنی “شالیزار های پلکانی” یوان یانگ چین را در مجله گردشگری الی گشت دیدن کنید.مردم کشور چین این بازه زمانی طولانی را با خانواده میگذرانند و فقط بعد از روز پنجم سال نو چینی میتوانند از خانه بیرون بروند، این تعطیلات در کشور چین یک تعطیلات ملی است و به همین دلیل اکثر فروشگاهها در این روزها بسته هستند. مردم کشور چین به خوبی میدانند که باید برای این روزها از قبل مواد غذایی، تنقلات و لباس نو مورد نیاز خود را خریداری کرده و در خانه ذخیره کنند.
۳. بزرگترین مهاجرت سالانه در جهان
شاید تعجب کنید اگر به شما بگوییم که بزرگترین مهاجرت سالانه در جهان برای شرکت در جشن بهار صورت میگیرد. جشن سال نو چینی در بین مردم این کشور همواره به صورت خانوادگی برگزار میشود و به عنوان یک گردهمایی خانوادگی در جهان از آن یاد میکنند. از آنجا که اغلب قشر جوان چین در شهرها و کشورهای دیگر مشغول به کار هستند و بیشتر والدین سالخورده در روستاهای این کشور سکونت دارند، در طول مدت جشن بهار بسیاری از جوانان برای در کنار خانواده بودن از شهرها به روستای خود میروند. مهاجرت به خانه و رفتن به تعطیلات در کشور چین مهاجرت بهاری نامیده میشود.
حقایق جالب سال نو چینی فقط به این مهاجرت بزرگ ختم نمیشود، برای سفر در تعطیلات سال نو چینی با قطار باید حداقل ۶۰ روز قبل بلیط خود را خریداری کنید، در سال ۲۰۱۵ در هر ثانیه ۱۰۰۰ بلیط فروخته شده بود که در نوع خود رکوردی بینظیر محسوب میشود.
افتتاح مرتفع ترین هتل لوکس جهان در شانگهای چین!۴. رنگ قرمز جز جدایی ناپذیر جشن سال نو چینی
رنگ قرمز جایگاه مهمی در جشنهای سال نو چینی دارد، مردم کشور چین برای کودکان خود به عنوان هدیه سال نو در پاکتهای قرمز رنگ پول میگذارند تا فرزندانشان تا پایان سال خوش شانس باشد. برای کشور چین رنگ قرمز نماد آتش بوده و مردم این کشور معتقدند که رنگ قرمز از بدبختی جلوگیری میکند. با پیشرفت تکنولوژی در سالهای اخیر به جای پاکتهای سنتی قرمز مردم هدایای نقدی خود را به صورت پاکت دیجیتال قرمز رنگ به خانواده، دوستان و آشنایان هدیه میدهند. در واقع یکی از حقایق جالب سال نو چینی با پیشرفت تکنولوژی جنس خود را با حفظ اصالت تغییر داده و به شکل مدرن در آمده است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟