علت سوزش کمر
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
علت سوزش کمر را از این سایت دریافت کنید.
علت درد و سوزش ستون فقرات
یک بیماری پیش رونده و دردناک است که اصولاً ستون فقرات را درگیر می کند، اما می تواند مفاصل و رباط ها را نیز درگیر کند و معمولاً با دیسک کمر اشتباه گرفته می
علت درد و سوزش ستون فقرات
روماتیسم
یک بیماری پیش رونده و دردناک است که اصولاً ستون فقرات را درگیر می کند، اما می تواند مفاصل و رباط ها را نیز درگیر کند و معمولاً با دیسک کمر اشتباه گرفته می شود.
شروع تدریجی خشکی و درد پشت در طول هفته ها و ماه ها، سوزش، سفتی و درد در بامداد که تدریجا در طی روز با حرکت از بین می رود یا کاهش می یابد، ادامه داشتن ناراحتی بیش از ۳ ماه، احساس بهتر شدن پس از حرکت و ورزش، و احساس بدترشدن بعد از بی تحرکی طولانی از مهم ترین نشانههای ابتلا به روماتیسم ستون فقرات است و بیماران باید با دیدن این علائم حتما به یک متخصص روماتولوژی یا دکتر متخصص ستون فقرات مراجعه کنند.
به دلیل این که درد ستون مهره ها در بین تمام ملل شایع است و علائم این بیماری نیز مانند کمردرد است، تشخیص آن در زنان، در بهترین کشورهای دنیا ۹ سال طول می کشد.”
مهمترین دردهای ستون فقرات ناشی از بیماری روماتیسم می باشد .
درد سیاتیکگاهی هسته دیسک از طریق ترک های موجود در دیسک خارج می شود و روی نخاع یا ریشه های نخاعی فشار می آورد. معمولا در این موارد درد و سوزش خفیفی دارد و مشکل بیمار درد یا خواب رفتن یک یا هر دو اندام تحتانی (پا) است. اگر فشار وارده بر ستون فقرات خیلی شدید باشد می تواند سبب فلج، بی حسی یا اختلال در کنترل ادرار یا مدفوع گردد .
آرتروزپیرشدن می تواند سبب ایجاد درد و سوزش شود. در این موارد بیمار پس از مدتی بی حرکتی (خصوصا پس از خواب) احساس سفتی و خشکی در ستون مهره ها دارد . بیش از 90% درمان های آرتروز کمر و ستون فقرات درمان های توانبخشی و بدون جراحی هستند؛ جهت درمان ارتروز ستون فقرات باید به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه نمود.
تنگی کانال نخاعمی تواند سبب درد در ناحیه ستون فقرات شود یا انتشار به یک یا هر دو اندام تحتانی (پا) شود. معمولا بیماران از درد درهنگام ایستادن و راه رفتن شکایت دارند. این درد با نشستن بهبود می یابد.
اختلال در مفاصل کوچکمهره ها توسط دیسک و مفاصل کوچکی به نام فاست (facet ) به همدیگر متصل می شوند. این مفاصل به علل مختلفی ممکن است دردناک شوند. درد این مفاصل نیز شبیه درد دیسک است (در کمر حس می شود و ممکن است به یک یا هر دو اندام تحتانی انتشار یابد). مهمترین علل دردناک شدن ستون فقرات عبارتند از آرتروز و اختلال عملکرد.
رگ به رگ شدگی (sprain/strain )همانطور که گفته شد رباط ها و عضلات مهره ها را روی یکدیگر حفظ می کنند. گاهی به علت ضربه مستقیم یا برداشتن جسم سنگین، این رباط ها یا عضلات دچار کشیدگی می شوند و ایجاد درد و سوزش درناحیه ستون فقرات میشود .پوکی استخوانپوکی استخوان در حقیقت کاهش تراکم استخوان هاست. استخوان های پوک در معرض شکستگی های بسیار کوچک هستند و این شکستگی ها درد شدیدی ایجاد می کند. احتمال پوکی استخوان در خانم ها چهار برابر مردان است.
تغییر شکلناهنجاری ها و تغییر شکل ستون فقرات مثل اسکولیوز، کیفوز و لوردوز می توانند سبب درد و سوزش گردد.
فیبرومیالژیبیماری مزمنی است که با درد منتشر بدن، خستگی، اختلال خواب و نقاط درد ناک متعدد شناخته می شود. در این بیماری درد نیز وجود دارد.
سایرمواردعفونت ها، بیماری های التهابی (مثل روماتیسم) یا تومورها نیزمی توانند سبب ایجاد درد و سوزش ستون فقرات شوند.
برای آشنایی بیشتر با دردهای ستون فقرات کلیک کنید
مقالات مرتبط
درمان مشکل نعوظ در مردان با استفاده از شاک ویو تراپی
عدم توانایی در ایجاد و حفظ نعوظ در زمان رابطه جنسی تحت عنوان مشکل نعوظ در مردان شناخته میشود. بروز مشکل نعوظ یا ناتوانی جنسی
مطالعه »
درمان درد کف پا با روش های فیزیوتراپی، ورزش، کفش و کفی طبی
درد کف پا باعث میشود انجام دادن کارهای ساده روزانه از قبیل راه رفتن یا ایستادن بسیار دشوار شود. برخی شرایط خاص باعث میشود که
مطالعه »
دررفتگی شانه ناشی از تصادف، ضربه و سقوط
شانه متحرکترین مفصل بدن است و به همین دلیل احتمال دررفتن آن بسیار بالا است. دررفتگی به معنای جدا شدن دو استخوان از هم در
مطالعه »
دررفتگی لگن چه مشکلات و عوارضی برای بیمار دارد؟
دررفتگی لگن به حالتی گفته میشود که در آن سر استخوان ران از جای خود در کاسهی مفصل ران خارج شده و به عقب یا
مطالعه »
علت سوزش کمر در زنان، علت کمردرد ناگهانی در زنان، درد پایین کمر در زنان جوان
علت کمر درد در زنان ، علت سوزش کمر در زنان، علت درد در ناحیه گودی کمر زنان، علت درد رحم و کمر ، کمر درد قبل از پریود نشانه چیست، و درد پایین کمر در زنان، همگی
علت سوزش کمر در زنان، علت کمردرد ناگهانی در زنان، درد پایین کمر در زنان جوان
علت کمر درد در زنان ، علت سوزش کمر در زنان، علت درد در ناحیه گودی کمر زنان، علت درد رحم و کمر ، کمر درد قبل از پریود نشانه چیست، و درد پایین کمر در زنان، همگی مباحثی هستند که در ادامه بررسی خواهند شد. در برخی از مواقع زنان به دلیل شرایط خاصی که دارند ممکن است دچار درد کمر شوند و در سایر موارد این درد ممکن است علت دیگری داشته باشد و برای هر فردی رخ دهد.عواملی مانند: بارداری، دیسک کمر، دیسمنوره، آندومتریوز، کشیدگی عضلات، درد سیاتیک، انحطاط دیسک، شکستگی مهره های کمر وغیره سبب ایجاد این عارضه در زنان خواهد شد. در صورتی که به درد کمر مبتلا هستید و روش های درمان و نوع مراقبت از آن را نمی دانید با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا شما را با علل درد کمر در زنان و نحوه تشخیص و درمان کمر درد آن آشنا کنیم.
دلایل اختصاصی ایجاد درد پایین کمر در زنان چیست؟
هر عارضه ای که در بدن شما اتفاق می افتد به دلیل خاصی پدیدار خواهد شد. درد کمر نیز یکی از مشکلاتی است که دلایل متعددی برای بروز آن وجود دارد. این دلایل را به صورت زیر توضیح خواهیم داد.
سندروم قبل از عادت ماهانه (PMS)
این سندروم که به PMS نیز نامیده می شود نوعی بیماری است که برخی از زنان قبل از پریود با آن درگیر هستند. این بیماری را با علائم جسمی و عاطفی متعددی می شناسند که در زیر به آنها اشاره می شود.
علائم جسمی:درد پایین کمر؛ سردرد های شدید؛
ایجاد خستگی و کسالت در بدن؛
نفخ شکم.
علائم عاطفی:استرس و اضطراب شدید؛
عدم تمرکز در کار؛
اشتیاق به خوردن غذاهای متنوع؛
بد خلقی؛ نوسان در اخلاق.
این علائم قبل از پریود شروع می شوند و بعد از گذشت یک یا دو روز از زمان قاعدگی از بین خواهند رفت. بنابراین این نوع از درد کمر ماندگاری ندارد و خود به خود رفع خواهد شد.
اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD)
این اختلال نوع شدید تری از PMS است که علائم آن اختلالات بسیاری را در زندگی روزمره شما ایجاد خواهد کرد. ممکن است در صورت ایجاد این عارضه فعالیت های جسمی زنان تحت تاثیر قرار گیرد. با این حال ابتلا به PMDD بسیار کمتر از PMS است.
علائمی که بعد از این بیماری ایجاد می شود مشابه با علائم سندروم قبل از قاعدگی است با این تفاوت که در نوع شدیدتر و بدتر آن ایجاد خواهد شد. این سندروم یک هفته قبل از زمان پریود شروع می شود و در عرض یک یا دو روز اول این دوره از بین خواهد رفت. ابتلا به این سندروم ممکن است به صورت ارثی و ژنتیکی باشد.
ایجاد آندومتریوز در رحم
این عارضه سبب می شود تا بافت آندومتر که روی رحم قرار دارد، در خارج از رحم، تخمدان ها، لوله های رحمی و سایر بافت های دیگر موجود در لگن رشد کند. همچنین رشد این بافت ممکن است به خارج از رحم و در اطراف مجاری ادراری و روده نیز پیشروی داشته باشد. در این صورت به آن آندومتریوز گفته می شود. ایجاد این مشکل در رحم، درد پایین کمر در زنان را ایجاد خواهد کرد. جهت شناسایی این عارضه علائم زیر مشاهده می شود:
درد بسیار در زمان برقراری رابطه جنسی؛
ایجاد درد در کمر و لگن؛
گرفتگی های شدید و دردناک در زمان قاعدگی؛
ایجاد درد در روده هنگام ادرار در زمان قاعدگی؛
ایجاد لکه بینی و خونریزی بین پریود؛
نفخ و اسهال در دوران پریود.
حاملگی
یکی دیگر از عواملی که سبب ایجاد درد پایین کمر در زنان می شود حاملگی است. در این دوران به دلیل افزایش وزن بین ماه های پنجم تا هفتم ممکن است زنان به درد کمر مبتلا شوند. در صورتی که فرد قبل از بارداری، در ناحیه کمر دارای مشکلاتی باشد، این درد افزایش خواهد یافت.
اگر درد در این ناحیه زیاد باشد ممکن است به پاها نیز انتقال داده شود. در این دوران به دلیل تغییر در هورمون ها، رباط های بدن شل می شوند تا زایمان راحت تر صورت گیرد. به همین دلیل درد پایین کمر در این دوران طبیعی است.
دیسمنوره
دیسمنوره به قاعدگی دردناک گفته می شود که در بیشتر مواقع قابل درمان و کنترل است. در برخی از شرایط زیر ممکن است این بیماری شدیدتر شود.
اگر دارای سن بیست سال هستید؛
در صورتی که به سیگار اعتیاد دارید؛
دارای خونریزی شدید در دوران پریود هستید؛
اگر سابقه خانوادگی در دوره های پریود شدید و دردناک دارید؛
دارای بیماری های آندومتریوز، فیبروم رحم و بیماری های التهابی لگن هستید.
درد پایین کمر در زنان مبتلا به این بیماری معمولا در شکم، کمر، لگن و پاها ایجاد می شود. خوشبختانه این نوع از درد ها دائمی نیستند و با گذشت 1 الی 3 روز از دوره پریود از بین می روند.
چه دلایل دیگری سبب ایجاد درد پایین کمر در زنان می شود؟
دلایل دیگری نیز وجود دارد که مخصوص زنان نیست و هر فردی با هر جنسیتی ممکن است از این طریق به درد کمر مبتلا شود. در ادامه به این دلایل می پردازیم.
کشیدگی عضلات
این عارضه همان کشیدگی رباط است که به دلایل زیر اتفاق می افتد.
خم شدن بیش از حد کمر؛
حمل بارهای سنگین؛
انجام حرکت ناگهانی در کمر؛
کشیدن بیش از حد عضلات کمر.
فیلم درد عصب سیاتیک
عصب سیاتیک نقطه حساسی در بدن است که اگر بیش از حد فشرده شود آسیب می بیند و به صورت درد پایین کمر در زنان خود را نشان خواهد داد. این عصب در پایین ستون فقرات قرار دارد و مسیر عبور آن از پایین پاها است. عصب سیاتیک در صورت آسیب دیدن، درد سوزشی را در کمر ایجاد می کند که به سمت پایین پا کشیده خواهد شد. در برخی مواقع نیز سبب ایجاد ضعف و بی حسی در پا می شود.
دیسک فتق کمر
این دیسک در صورتی ایجاد می شود که به مهره های کمر فشار بیاید و دیسک بیرون زده شود. این فشار ایجاد شده روی عصب، منجر به درد پایین کمر در زنان می شود.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟