این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    شرایط نگهداری گل سینره

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    شرایط نگهداری گل سینره را از این سایت دریافت کنید.

    نازبو

    گل سینره در کشور ما به عنوان گل نوروزی طرفداران زیادی دارد و در رنگ های متنوع آبی، صورتی، قرمز، بنفش و سفید پرورش داده می شود.

    آموزش و مقالات

    معرفی گل سینرر یا سینره

    ابوالفضل یاوری 1

    گل سینره در کشور ما به عنوان گل نوروزی طرفداران زیادی دارد و در رنگ های متنوع آبی، صورتی، قرمز، بنفش و سفید پرورش داده می شود. در واقع به جز رنگ زرد در بقیه رنگ ها دیده می شود. این گیاه از جمله گلهای ممتاز بهاری محسوب می شود که از اواخر زمستان تا اوایل بهار گل می‌دهد. اگر چه سینره ها عمر کوتاهی دارند (یک تا دو ماه)، ولی آنها خانه شما را در زمستان روشن و با طراوت می کنند.

    نام فارسی: سینره

    خاستگاه مناطق گرمسیری آسیا و ماداگاسکار

    نام انگلیسی: CINERARIA

    نام علمی: PERICALLIS HYBRID

    خانواده: COMPOSITAE - کلاپرکها

    نامهای دیگر: senetti pericallis,xhybtidus,senecio

    مشخصات:

    گیاه سینرر یا سینره "cineraria" از خانواده کلاپرکها می باشد که نام سینره رایج تر می باشد. این گیاه بومی جزایر قناری می باشد و نمونه هایی از این گیاه در جنوب آفریقا نیز دیده می شود و اکنون در بسیاری از کشورها از جمله ایران پرورش داده می شود. گل سینره گیاهی یکساله تا دو ساله است که از اواخر زمستان تا اوایل بهار گل می دهد. این گل برای پرورش در گلدان و بصورت گل آپارتمانی مورد استفاده قرار می گیرد که بر اساس اندازه گل 3 نمونه سینره وجود دارد : 1)سینرر هیبریدگلدرشت با بلندی 40 سانتی متر 2)سینرر ستاره ای در رنگ های بسیار متنوع و بلندی 45 تا 70 سانتی متر 3)سینرر پر گل و پا کوتاه بصورت معمول بلندی بوته این گیاه بین 30 تا 60 سانتیمتر می باشد. این گیاه گل هایی شبیه گل مینا دارد و در رنگهای آبی، ارغوانی، صورتی، قرمز، بنفش و یا سفید دیده می شود که قطر این گل ها حدودا 5 سانتیمتر است و به تعداد زیاد تولید می شوند و زمانی که همه گل ها باز شدند به تدریج عمرشان تمام می شود. حدود ۶ تا ۹ ماه پس از کاشت بذر، به گل می رود. اغلب بذر آن طوری کشت می شود که در نوروز گل بدهد. دارای برگ های بزرگ قلبی به رنگ سبز تیره با لبه دندانه دار است که به صورت طوقه ای قرار دارند.

    شرایط نگهداری و پرورش گل سینره:

    آبیاری: به طور کلی، نیاز آبی آن بالاست. رطوبت نسبی محیط باید بالا باشد و برای شاداب نگه داشتن گیاه در روزهای آفتابی، لازم است که روی گیاه روزانه چند بار آب پاشی شود. البته در فصل زمستان و هوای سرد، نیاز کمی به آب دارد و به ویژه از خیس کردن برگ های آنها باید خودداری شود. دما: گل سینره جزء گل های گلخانه سرد بوده و باید در شرایط خنک کشت شود. به سرما حساس بوده و کمترین دما برای آن ۷ درجه سانتی گراد است. برای گل‌دهی، تیمار با دماهای پایین (کمتر از ۱۵) نیاز دارد. در رقم های مختلف، این دما می تواند از ۱۸-۱۲ متفاوت باشد. دمای گلخانه ای که سینره در آن نگهداری می شود نباید از ۱۵ بیشتر شود چون دمای بالاتر در تشکیل و تکمیل جوانه های گل اختلال ایجاد می کند. خاک: این گیاه نیاز به خاک قوی و سبک دارد و در این صورت، دیگر نیازی به کوددهی ندارد. به دلیل دوره سرمایی که این گیاه طی می کند، کود نیتروژنه با نیترات بالا توصیه می شود. گندزدایی خاک و گلدان برای جلوگیری از برخی بیماری ها ضروری است. از آنجا که شرایط محیطی بیشتر منازل گرم و خشک است، طول عمر سینره پس از خارج شدن از گلخانه اغلب کوتاه است. چنانچه این گیاه در دمای کمتر از ۱۳، رطوبت بالا و محل آفتابی نگهداری شود حداکثر طول عمر را خواهد داشت.

    تکثیر:

    گل سینره به طور معمول با بذر افزایش می یابد. زمان لازم از کشت بذر تا گل‌دهی، حدود ۹ ماه است که اگر همه شرایط فراهم باشد این زمان را می توان به ۷-۶ ماه کاهش داد. بنابراین بذر را از اوایل تابستان در جعبه و در خاک خیلی نرم با خاکبرگ سیلیس دار می کارند. بذر این گیاه خیلی ریز است و نباید بیش از ۱تا ۲ میلی متر خاک روی بذرها قرار گیرد. محل کشت باید سایه دار و خنک باشد. دمای مناسب برای تندش بذر ۲۲-۲۰ است. پس از دو برگه شدن، گیاهان را باز کاشت کرده و فواصل آنها را بیشتر می کنند و سپس گیاهان را که به تدریج بزرگتر می شوند در گلدان های بزرگتر قرار می دهند. در زمان کاشت در گلدان باید گیاهان قوی و پربرگ حذف شوند و گیاهان متوسط که مقدار زیادی گل می دهند انتخاب شوند. در زمان انتقال گیاه به گلدان، نباید به ریشه و خاک اطراف آن آسیبی وارد شود. آمیخته خاکی گلدان باید قوی و سبک باشد.

    آفات و بیماری های گل سینره:

    از آفات مهم سینره شته ، کنه، تریپس، مگس سفید و لاروها است که باید با آنها به صورت شیمیایی مبارزه کرد ولی باید دقت کرد که برگ های این گیاه به سم خیلی حساس است و غلظت سم نباید زیاد باشد. از بیماری های آن پژمردگی ورتیسلیومی، رایزوکتونیا و پیتیوم است که با گندزدایی خاک و استفاده از سموم قارچ کش قابل کنترل است.

    محصولات مرتبط

    بذر بادمجان نخودی سبز

    4,900 تومان

    آبپاش باغبانی ویژه کودکان طرح آفتابگردان

    18,000 تومان

    بذر سبزی شاهی

    4,900 تومان

    بذر خیار لیمویی

    19,000 تومان

    بذر کرن بری

    6,800 تومان

    منبع مطلب : www.nazboo.com

    معرفی و روش نگهداری گیاه سینره(Cineraria)

    گیاه سینره یک گیاه بهاری است،یعنی فقط در فصل بهار گل میدهد و در کشور ما به عنوان گل نوروزی معروف است در این مطلب روش نگهداری گیاه سینره را توضیح میدهیم .

    روش نگهداری گیاهان آپارتمانیمعرفی گیاهان آپارتمانی

    روش نگهداری گیاه سینره (Cineraria)

    نویسنده : گُل‌سِتان به روز رسانی شده در ۲۹ مرداد ۱۴۰۱

    زمان مطالعه: 8 دقیقه

    معرفی سینره

    سینره ی زیبا از جزایر قناری تا به اینجا آمده! باورش سخت است، اما سینره از آفریقا و آمریکا به سایر بخش های جهان فرستاده شده است.

    سینره جذاب متعلق به خانواده گیاهان باقلاییان است. بخش‌های زیادی از این گیاه خوراکی هستند و به همین علت می‌توان گفت سینره تقریبا گیاهی بی‌خطر است. او از دید زنبورها هم بسیار دوست‌داشتنی است! سینره منبع مناسبی برای جذب پروتئین توسط زنبورهاست و بنابراین در پروسه تولید عسل هم نقش به‌سزایی دارد. علاوه بر این، میوه‌ها و دانه‌ی این گیاه پرخاصیت منبعی غنی برای تغذیه حیوانات وحشی به شمار می‌رود. سینره یک گیاه بهاری است، یعنی فقط در فصل بهار گل می دهد و در کشور ما به عنوان گل نوروزی معروف است.

    سینره به سینرا هم معروف است اما در ایران بیشتر آن را به نام سینره می‌شناسند.

    سینره را بیشتر در نزدیکی ایام نوروز و در پایان اسفند ماه میبینیم بعضی از انواع سینره مانند Dichrostachys گل‌های عجیبی دارند که در رنگ های مختلفی مثل بنفش، صورتی و سفید به عنوان یک گیاه تزیینی فروخته می‌شود.

    اگر میخواهید کمی رنگ و زیبایی به منزل خود اضافه کنید، خرید گیاهان گل دار انتخاب مناسبی است.

    با گُل سِتان همراه باشد تا روش نگهداری گیاه سینره را بخوانید.

    نور

    گلدان را در نزدیکی پنجره‌ای نورگیر قرار دهید، طوری که در بیشتر طول روز نور غیرمستقیم و کافی خورشید را دریافت کند. به خاطر داشته باشید که سینره خیلی شاخ و برگ پیدا می‌کند و برای رشد به محیط زیادی نیاز دارد.

    سینره دوره سرمای کوتاه زمستانی را تحمل می‌کند، اما به طور کلی در طبیعت، در مناطق بدون زمستان رشد می‌کند.

    سینره را در نقطه‌ای بکارید که نور کامل خورشید و یا کمی سایه را دریافت می‌کند. اگر سرمای زمستان در شهر شما طولانی است و دمای هوا بیش از چند روز به زیر صفر می‌رسد، توصیه می‌کنیم سینره را به صورت گلدانی بکارید و در داخل خانه نگهداری کنید.

    گیاه سینره محیط خنک را بیشتر دوست دارد و دمای تا 7 درجه را تحمل میکند. و در دمای 12 الی 15 درجه گلدهی میکند.

    خرید گل و گیاه لاکچری

    آبیاری

    سعی کنید خاک آن را اکثرا مرطوب نگه دارید و بین هر وعده آبیاری اجازه بدهید تا خاک خشک شود. .هرگز گیاه سینره را غرقاب نکنید و حتما به زه کشی خاک توجه کنید.

    در طول ماه‌های گرم‌تر، خاک سینره را پیوسته مرطوب نگهدارید. اگر آن را در باغچه کاشته اید و در طول هفته بارندگی قابل توجهی ندارید، آن را شخصا آبیاری کنید.

    اضافه کردن کمی مالچ بر روی خاک رطوبت آن را بیشتر حفظ کرده و از آسیب دیدن ریشه در دماهای خیلی بالا جلوگیری می‌کند.

    کود دهی

    برای تشویق گیاه به رشد بهتر، در فصل بهار کودی با رهایش آرام به گیاه بدهید. بعد از گلدهی گیاه، از کود مایع چندمنظوره استفاده کنید.

    در زمستان گیاه به خواب فرو می‌رود، پس کوددهی را در این فصل متوقف کنید.

    معطر بودن و گلدهی

    همانطور که از شکل این گیاه مشخص است، گلهای خوش‌رنگ آن نقش اصلی را در محبوبیت آن ایفا می‌کنند. در واقع گلها مهم‌ترین بخش این گیاه هستند. شکوفه‌ها از اواخر پاییز تا اوایل بهار نمایان می‌شوند، البته این بیشتر به نوع آب و هوای محل بستگی دارد. مثلا در مناطق گرم‌تر، شکوفه‌ها کمی دیرتر رشد می‌کنند.

    سینره‌هایی که چندرنگ هستند، معمولا اندازه بزرگتری نسبت به سایر سینره‌ها پیدا می‌کنند. در سینره‌های دو رنگ، گلهای بالاتر معمولا صورتی، بنفش و یا یاسی هستند و سینره‌های پایین‌تر خردلی، زرد و یا قهوه‌ای هستند. نوع چندرنگ سینره، عطری دلنشین و آرامش‌بخش تولید می‌کند.

    خاک و تعویض گلدان

    از خاکی با زه کشی مناسب برای سینره استفاده کنید. اضافه کردن کمی شن و ماسه به خاک گلدان معمولی زه کشی آن را بهتر می‌کند. اگر گیاه را در گلدان کاشته اید، لازم است هرچند سال یک بار گلدان آن را تعویض کنید. این کار را در بهار و قبل از ظاهر شدن جوانه‌ها انجام دهید. برای گلدان جدید، خاک قدیمی را با خاک جدید و تازه مخلوط کنید.

    گلدان فلزی دسته‌دار smp11

    97,000 تومان

    گلدان حصیری سه‌پایه cwp26

    234,000 تومان

    گلدان سرامیکی جان فدای دوست متوسط ccp 11*13 بهمراه زیری

    118,000 تومان

    گلدان سرامیکی زندگی جاریست متوسط ccp 11*13

    118,000 تومان

    گلدان فلزی دسته دار cmp16

    104,000 تومان

    گلدان فلزی دسته‌دار smp11

    97,000 تومان

    گلدان حصیری سه‌پایه cwp26

    234,000 تومان

    گلدان سرامیکی جان فدای دوست متوسط ccp 11*13 بهمراه زیری

    118,000 تومان

    گلدان سرامیکی زندگی جاریست متوسط ccp 11*13

    118,000 تومان

    آفات و بیماری‌ها

    متاسفانه سینره دچار آفات زیادی می‌شود، مثل :

    سوسک خالدار خیار

    سوسک بگخوار سیب زمینی

    ساس کک شته تخم عنکبوت و … .

    پس ضروری است که همواره با اسپری کردن مخلوط آب و صابون به تمام بخش‌های گیاه، آن را از ابتلا به موارد بالا حفظ کنید.

    سینره همچنین مستعد ابتلا به بیماری‌های باکتریایی و قارچی هم هست. برای کاهش ریسک ابتلای گیاه به این موارد، او را در اتاق‌های کوچک و یا باغچه پرگیاه نکارید. سینره باید فضای زیادی برای نفس کشیدن داشته باشد. به محض اینکه متوجه شدید گیاه به باکتری یا قارچ دچار شده، هر بخشی را که با آن درگیر است از گیاه جدا کنید تا بیماری به ریشه نرسد و پخش نشود.

    البته همیشه نمی‌توان آفات و بیماری‌ها را مقصر دانست. گاهی مشکل خود گیاه است! به عبارت دیگر، سینره گیاهی تهاجمی است. طبق بررسی‌های انجام شده و با استناد بر لیست جهانی گیاهان تهاجمی، رفتاری تهاجمی در برابر سایر گیاهان دارد.

    این گیاه زود رشد، معمولا به زمین‌های کشاورزی و حاشیه پارک‌ها و پیاده رو‌ها حمله می‌کند. اگر آن را در خارج از گلدان کاشته اید، ریشه آن را از سایر گیاهان جدا کنید و منحصرا رشد و تکثیرش را زیر نظر داشته باشید.

    منبع مطلب : www.golsetan.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید