سینوزیت کودکان
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
سینوزیت کودکان را از این سایت دریافت کنید.
روشهای درمان سینوزیت کودکان چیست؟ چطور از بروز آن جلوگیری کنیم؟
چطور سینوزیت کودکان را از سرماخوردگی تشخیص دهیم؟ چرا کودکان به سینوزیت مبتلا می شوند؟ روش های خانگی، پزشکی و گیاهی درمان سینوزیت حاد کودکان چیست؟ در این مقاله بخوانید
روشهای درمان سینوزیت کودکان چیست؟ چطور از بروز آن جلوگیری کنیم؟
تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴آخرین به روز رسانی: ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ زمان مطالعه: 8 دقیقه
سینوزیت در کودکان فهرست مطالب
اگر فرزند خردسالی در خانه دارد، فرقی ندارد که در کجای دنیا که زندگی میکنید، در هر صورت امکان تجربه کوتاه مدت یا بلند مدت سینوزیت کودکان با درصد بالایی برایتان وجود دارد. اما هنوز هم برخی از والدین آشنایی کامل و کافی نسبت به این بیماری ندارد؛ به همین دلیل است که اکثر والدین با مراجعه به پزشکان میپرسند سینوزیت در کودکان چه علائمی دارد یا ایا سینوزیت کودکان درمان می شود یا نه. در ابتدا باید بدانید این یک بیماری قابل درمان است و معمولا مشکل حادی برای کودکان ایجاد نمیکند. اما هرچقدر اطلاعات شما در این زمینه بیشتر باشد، بهتر میتوانید به کودکتان کمک کنید و روند درمان را سرعت ببخشید. در این مقاله سعی داریم اطلاعات جامعی در مورد سینوزیت در کودکان به شما بدهیم:
سینوزیت کودکان چیست و چه علائمی دارد؟
سینوس ها (Sinuses) حفرههایی در ناحیه پیشانی، بینی و صورت هستند که از جمجمه و چشمها در برابر ضربه محافظت میکنند. داخل این حفرهها هوا جریان دارد و در حالت طبیعی نیز مخاطی به نام موکوس در آنها هست که باعث مرطوب نگه داشتن سینوس شده و از خشک شدن آنها جلوگیری میکند. زمانی که این سینوسها تحت عوامل مختلف بسته شوند محیط برای تجمع ویروسها، باکتریها و تشکیل عفونت فراهم میشود.
این در حالی است که راههای تخلیه این مخاط به بیرون از طریق بینی بسته شده است و همین مساله باعث تورم سینوس، فشار آوردن آن به عصبهای چشم و سر شده و موجب دردهای شدید میشود. تصور کنید این درد چقدر میتواند برای کودک شما ناخوشایند و غیر قابل تحمل باشد.
اگر از منظری دیگر بنگیریم سینوزیت (Sinusitis ) یک بیماری است که در کودکان و بزرگسالان مشترک است؛ اما به دلیل اینکه علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد بسیاری از مادران متوجه آن نشده و نسبت به درمان آن اقدام نمیکنند.
اما تفاوت اصلی آنها در اینست که در بیماری سینوزیت دلایل مختلف از جمله سرماخوردگی باعث به وجود آمدن عفونت در سینوسها میشود. این عفونت ممکن است سطحی بوده و پس از گذشت چند هفته و با درمانهای بسیار ساده رفع شوند. اما ممکن است به دلیل عدم درمان، پایدار ماندن شرایط برای رشد عفونت و یا مشکلات زمینهای کودک، این مشکل تشدید شده و به اصطلاح به سینوزیت مزمن در کودکان تبدیل شود.
علائم سینوزیت در کودکان چیست ؟
اکثر ما کودکانی را دیدهایم که مدام آبریزش بینی دارند، بینیشان گرفته است و سرفه میکنند؛ در چینن مواقعی اطرافیان به دلیل عدم آگاهی فکر میکنند کودک یک آلرژی فصلی ساده یا یک سرماخوردگی دورهای دارد. اما گاهی این علائم و نشانهای برای ابتلا به سینوزیت کودکان است. اجازه دهید برای درک بهتر علائم سینوزیت حاد در کودکان را توضیح بدهیم تا بیشتر با آن آشنا شوید:
آبریزش بینی به طور غلیظ و همراه با مخاط سبز یا زرد رنگ به همراه گرفتگی بینیسرفههای گاه به گاه به خصوص در طول شب که ممکن است به صورت خشک یا همراه با عفونت باشدتورم چشمهابروز علائمی مانند سردرد، گلودرد، تب، درد در صورت و بوی بد دهان در کودکان بالای ۵ سالتشخیص علت سینوزیت در کودکان
والدینی که کودک مشکوک به سینوزیت کودکان دارند، گمان میکنند جایی در وظیفه خود کوتاهی کردهاند و عدم مراقبت آنها باعث شده است کودکشان به این بیماری مبتلا شود. اما باید بگوییم دلایل ابتلا به این بیماری بسیار پیچیده است و گاهی شرایط محیطی که شما دخالتی در آنها ندارید باعث بروز آن میشوند. در واقع عوامل زیر نقش اساسی در بروز سینوزیت کودکان دارند:
نوشته های مشابه
بینی شکسته کودک؛ عوارض آن در سن رشد و راه های جلوگیری از آن
۱۴۰۱-۰۶-۲۸
۱۱ درمان خانگی گرفتگی بینی کودکان یا کیپ شدن بینی
۱۴۰۱-۰۶-۲۰
ابتلا به سرماخوردگی و مسدود شدن سینوسهاوجود اشکلات ساختاری در بینی مانند انحراف و پولیپ بینی و مسدود ماندن سینوسها و حتی ضربه به بینیمسدود شدن بینی توسط آلرژنهای مختلف و ماندگاری آن در مدت طولانیشکاف کام یا عفونت دندانبیماری رفلاکس معدهانواع خاصی از باکتری مانند استرپتوکوک پنومونی ( Streptococcus pneumonia ) هموفیلوس آنفولانزا (Haemophilus influenza )فیبروز کیستیک و سندرمهای نقص ایمنیعلت سینوزیت در کودکان
پزشک برای تشخیص سینوزیت کودکان از چه روشهایی استفاده می کند؟
همانطور که در بالا دیدید، افراد عادی و والدین کودک نمیتوانند به راحتی از روی علائم تشخیص دهند که فرزندشان سینوزیت کودکان دارد یا یک سرماخوردگی ساده! بنابراین به یاد داشته باشید که این مشکل حتما باید با یک دکتر سینوزیت یا دکتر عفونت سینوسی در میان گذاشته شود تا یک تشخیص درست، بهترین راه درمان را برای شما مشخص کند. پزشک متخصص ممکن است از روشهای زیر این بیماری را تشخیص دهد:
یک پزشک ابتدا معاینات بالینی کاملی از بینی، حلق و گوش انجام میدهد و علائم و نشانههای کودک را به خوبی طبق آنچه خودش و اطرافیان می گویند بررسی میکند.در مواقع خاص ممکن است برای نتیجه دهی بهتر سی تی اسکن از سر و سینوس ها انجام دهد.روش دیگری که بیشتر پزشک ها انجام میدهند و برای کودک نیز کم خطرتر است، نمونه گیری از مخاط سینوسی و فرستادن آن برای آزمایشگاه برای تشخیص وجود میکروبها و باکتریها در مخاط بینی است.عکس برداری با استفاده از اشعه ایکس سینوس (Sinus X-rays )برای درمان سینوزیت در کودکان چه باید کرد ؟
پس از اینکه وجود این بیماری به خوبی تشخیص داده شد باید ببینیم برای درمان سینوزیت کودکان چه کنیم. ابتدا باید بتوانیم یک دکتر سینوزیت یا دکتر گوش حلق بینی کودکان با تجربه پیدا کنید تا بتواند بهترین روشهای درمانی را جلوی پایتان بگذارد.
منبع مطلب : www.paziresh24.com
سینوزیت در کودکان
علائم سینوزیت در کودکان می تواند متفاوت با سینوزیت در بزرگسالان باشد. اغلب این علائم به صورت سرفه، مشکلات تنفسی، بی حالی..
سینوزیت در کودکان
علائم سینوزیت در کودکان می تواند متفاوت با سینوزیت در بزرگسالان باشد. اغلب این علائم به صورت سرفه، مشکلات تنفسی، بی حالی، کسالت، تورم در اطراف بینی و ترشحات زرد یا سبز رنگ است.
سینوزیت-در-کودکان
در بسیاری از موارد سینوزیت های باکتریایی به وسیله مصرف آنتی بیوتیک ها قابل درمان می باشند. اما در برخی از موارد نادر و زمانیکه درمان های دارویی کارساز نباشند، جراحی می تواند به عنوان درمانی موثر برای مشکلات سینوس کودکان تجویز گردد.
سینوس های کودکان تا سن 10 سالگی به تکامل می رسند. هر چند کوچک ولی بخش هایی از سینوس در هنگام تولد وجود دارند. همانند سینوزیت بزرگسالان، تشخیص سینوزیت در کودکان نیز می تواند دشوار باشد. زیرا علائم این عارضه کاملاً مشابه سایر بیماری ها همچون آلرژی می باشد.
علائم سینوزیت در کودکان می تواند متفاوت با سینوزیت در بزرگسالان باشد. دکتر فاطمه مختاری فر جراح بینی در لرستان با علمی ترین و بروزترین تکنیک ها به درمان مشکلات مربوط به گوش، حلق و بینی می پردازد . شما عزیزان می توانید جهت برقراری تماس با شماره های تماس 09057569933-06642628147 حاصل فرمایید و یا به اینستگرام ایشان مراجعه نمایید.
علائم سینوزیت در کودکان چیست؟
به دنبال سرماخوردگی، ممکن است عفونت سینوسی گریبانگیر کودکتان شود:
• سرماخوردگی که بیش از 10 تا 14 روز طول بکشد.
• تب خفیف یا شدید
• ترشحات سبز یا زرد رنگ از بینی
• ترشحات پشت حلقی که می تواند همراه با گلو درد، مشکلات تنفسی، سرفه و یا حالت تهوع و استفراغ شود.
• سردردی که بیش تر برای کودکان شش سال و یا بزرگتر اتفاق می افتد.
• خستگی و بی حالی
• تورم در اطراف چشم ها
درمان سینوزیت کودکان
در صورتیکه برای تشخیص و درمان سینوزیت کودک خود به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید، وی در ابتدا گوش، حلق و بینی کودک را مورد معاینه قرار می دهد. پرونده پزشکی و معاینات بالینی می تواند به تشخیص بهتر کمک نماید. وی همچنین به دنبال فاکتورهایی که موجب عفونت بیش تر سینوس ها می شوند، همچون تغییرات ظاهری، آلرژی ها و مشکلاتی در سیستم ایمنی بدن می گردد.
در طول جلسه معاینه، پزشک متخصص گوش، حلق و بینی از وسایل خاصی برای معاینات داخلی بینی استفاده می نماید. تصویربرداری های تشخیصی همانند سی تی اسکن معمولاً تجویز نمی شوند، مگر آنکه علائم ناشی از عفونت سینوس ها قابل رویت باشند.
اسپری های استروئیدی بینی و یا محلول آب نمک می توانند به باز شدن و کاهش تورم سینوس ها کمک نمایند. داروهای آنتی هیستامین نباید به کودکان زیر دو سال داده شوند.
در صورتیکه کودک شما به عفونت باکتریایی سینوس مبتلا شده باشد، در اولین روزهای مصرف داروهای آنتی بیوتیک علائم وی تقلیل می یابند. لذا اگر علائم بیماری وی با مصرف این داروها بهبود یافت، پیشنهاد می شود این درمان را تا بهبودی کامل علائم پیگیری نمایید.
در کودکان بزرگسالی که درمان های دارویی و غیر تهاجمی موثر نبوده اند، آدنوئیدکتومی و یا سایر درمان های جراحی توصیه می شود. یک جراح گوش، حلق و بینی در طول جراحی سینوس را تخلیه کرده و مجاری بینی را بازتر می نماید. این جراحی موجب باز شدن مجاری و در نتیجه آزاد شدن عفونت های داخل سینوسها می گردد. در نتیجه با مصرف آنتی بیوتیک می توان تا حد زیادی به بهبود بیماری کمک کرد، با انجام جراحی آندوسکوپیک سینوس، تأثیر داروهای تجویز شده بیش تر می گردد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟