این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    ستاره پرنور کنار ماه

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    ستاره پرنور کنار ماه را از این سایت دریافت کنید.

    امروز؛ درخشان‌ترین ستاره در کنار ماه را تماشا کنید/ از «دل شیر» چه می‌دانید؟

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: دل شیر یکی پر نور‌ترین ستاره‌ها در علم نجوم روز پنجشنبه در کنار ماه قابل رویت است.

    ۱۰:۰۰ - ۰۸ آذر ۱۳۹۷ ۶۷۴۴۲۰۸ نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF

    در گقتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

    امروز؛ درخشان‌ترین ستاره در کنار ماه را تماشا کنید/ از «دل شیر» چه می‌دانید؟

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: دل شیر یکی پر نور‌ترین ستاره‌ها در علم نجوم روز پنجشنبه در کنار ماه قابل رویت است.

    مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ساعت 13:07 دقیقه روز پنجشنبه 8آذر ستاره مشهور دل شیر ( قلب‌الاسد) 2/3 درجه جنوب ماه قبل از تربیع آخر قرار خواهد گرفت؛ این ستاره که پرنور ترین ستاره از صورت فلکی شیر از صورت‌های 12 گانه منطقه البروج و دارای قدر یک است؛ همچنین این ستاره از جمله ستارگان مورد توجه ایرانیان باستان بوده است.

    وی در توضیح عنوان منطقه‌البروج بیان کرد: منطقه‌البروج نواری است به پهنای 18 درجه روی کره آسمان که خورشید،‌ ماه و سایر سیارات فقط در این منطقه، روی کره آسمان جابجا می‌شود.

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه  قدر مقدار روشنایی ستارگان است، تشریح کرد: این روشنایی برای پرنورترین ستاره قدر صفر در نظر گرفته شده است و هر چه شدت نور بیشتر شود از قدر یا همان روشنایی ستاره کاسته می‌شود به نحوی که چشم انسان در وضعیت سلامت کامل و در صورت وجود آسمانی عاری از آلودگی و دیگر آلاینده‌های نوری از جمله نور مزاحم ماه می‌تواند تا قدر۶/۵ را مشاهده کند که این کمترین میزان روشنایی ظاهری ستارگان و دیگر اجرام آسمانی محسوب می‌شود.

    عتیقی ادامه داد: طبیعی است که اجرام با روشنایی بیشتر از قدر صفر را با اعداد منفی نمایش می‌دهیم برای مثال قدر ظاهری خورشید منفی ۲۶، قدر ظاهری ماه کامل منفی ۱۲ و قدر ظاهری سیاره ناهید حدود منفی ۴ است.

    وی یادآوری کرد: از آنجایی که در ساعت ۱۳:۰۷ دقیقه یعنی لحظه همنشینی ستاره دل شیر و ماه،  وضعیت نور روز امکان مشاهده اجرام را فراهم نمی‌کند، شبانگاه پنج شنبه زمان مناسبی برای مشاهده این واقعه خواهد بود.

    انتهای پیام/

    باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

    منبع مطلب : www.yjc.news

    روشن ترین ستارگان آسمان

    فهرست 21 تایی از روشن ترین ستارگان آسمان که در آسمان خودنمایی می کنند. علاوه بر آن برخی از روشن ترین ستارگان آسمان را بیشتر بشناسید

    روشن ترین ستارگان آسمان

    محمد همایونی ستارگان

    ‫57 نظر ۱۳۹۶-۰۱-۱۹ 11 اردیبهشت 1401

    روشن‌ترین ستارگان آسمان

    بارزترین مشخصه هر ستاره، نورانیت آن است به طوری که ستارگان در روشنایی‌های بسیار متفاوتی در آسمان مشاهده می‌شوند. در این مقاله با تعدادی از روشن ترین ستارگان آسمان شب آشنا می‌شویم؛ ستارگان پرنوری که شهرت زیادی هم دارند.

    سیاره زهره (ناهید) پس از ماه و خورشید، پرنورترین جسمی است که در آسمان دیده می‌شود. بعضی مواقع در آسمان شامگاهی پس از غروب خورشید و برخی زمان‌ها هم در آسمان صبحگاهی قبل از طلوع خورشید دیده می‌شود.

    سیاره زهره در بهار ۱۴۰۱ تا اواسط تابستان در آسمان صبحگاهی قبل از طلوع خورشید در سمت شرق آسمان دیده می‌شود.

    سیاره مشتری در رتبه دوم از نظر نورانیت قرار دارد. مشتری هم در بهار ۱۴۰۱ در آسمان صبحگاهی در نزدیکی‌های زهره قرار دارد. در تابستان فاصله‌اش از افق شرقی و زهره دورتر می‌شود.

    به روزرسانی یازدهم: ۱۸ دی ۱۴۰۰

    به روزرسانی دوازدهم: ۸ بهمن ۱۴۰۰

    به روزرسانی سیزدهم: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

    در حقیقت کلیدی‌ترین ویژگی ستارگان برای دانشمندان، نوری است که از آن‌ها دریافت می‌کنند. منجمان به کمک همین نور بسیار ضعیفی که مشاهده می‌کنند اطلاعات گرانقیمت بسیار زیادی را استخراج می‌کنند. سن، دمای سطحی، عناصر موجود در جوّ ستاره و حتی درصد فراوانی آن‌ها و از همه مهمتر وضعیت تحول ستاره را می‌توانیم از نور دریافتی ستارگان مشخص کنیم. البته کار ساده‌ای نیست، بلکه برای اخترشناسان بسیار هم طاقت‌فرساست ولی لذت کشف حقایق را با خود به همراه دارد!

    در بین این همه ستاره، روشن‌ترین آن‌ها که به راحتی هم از آسمان‌های آلوده شهری مشاهده می‌شوند، جذابیت خاص خود را برای همگان داشته‌اند. از این رو تعداد ۲۱ ستاره اول را فهرست کردیم و سپس به معرفی بیشتری از ۵ ستاره معروف‌تر بسنده کردیم.

    چون در بعضی از منابع موجود اختلافاتی جزئی در مشخصات این ستارگان وجود دارد؛ داده‌های این جدول را از آخرین ویرایش کتاب جامع و مرجع Discovering the Universe  استخراج کرده‌ام؛ این کتاب هم بر اساس کاتالوگ عمومی هیپارخوس (اَبَرخُس) آن‌ها را ثبت کرده است. فقط با این تفاوت که ستاره آلفای صلیب را در کنار ستاره دبران اضافه کردیم؛ و دمای ستارگان هم از دایره المعارف ویکی‌پدیا به آن اضافه شده‌اند.

    فهرست ۲۱ ستاره روشن‌تر آسمان

    ردیف ستاره نام نام‌های خاص قدر ظاهری درخشندگی(نسبت به خورشید) فاصله(سال نوری) دمای سطحی(کلوین)

    ۱ آلفا ـ سگ بزرگ شباهنگ ـ شِعرای یَمانی ۱٫۴۳- ۲۶٫۱ ۸٫۶۱ ۹۹۴۰

    ۲ آلفا ـ شاه‌تخته سهیل ۰٫۶۲- ۱۴۰۰۰ ۳۱۳ ۷۰۰۰

    ۳ آلفا ـ عوا سِماک رامِح ۰٫۰۵- ۱۹۰ ۳۶٫۷ ۴۳۰۰

    ۴ آلفا ـ قنطورس رِجل قُنطورِس ۰٫۰۱- ۱٫۷۷ ۴٫۴ ۵۷۹۰

    ۵ آلفا ـ شلیاق نَسرواقع ـ وِگا ۰٫۰۳+ ۶۱٫۹ ۲۵٫۳ ۹۶۰۰

    ۶ آلفا ـ ارابه ران عَیّوق ۰٫۰۸+ ۱۸۰ ۴۲٫۲ ۴۹۷۰

    ۷ بتا ـ جبار (شکارچی) رِجل جبار ۰٫۱۸ ۷۰۰۰۰۰ ۷۷۳ ۱۲۱۰۰

    ۸ آلفا ـ سگ کوچک شِعرای شامی ۰٫۳۸+ ۷٫۷۳ ۱۱٫۴ ۶۵۳۰

    ۹ آلفا ـ نهر آخرالنهر ۰٫۴۵+ ۵۲۵۰ ۱۴۴ ۱۵۰۰۰

    ۱۰ آلفا ـ جبار اِبطُ‌الجوزا ۰٫۴۵+ ۴۱۰۰۰ ۴۲۷ ۳۵۹۰

    ۱۱ بتا ـ قنطورس بطن‌القنطورس ۰٫۶۱+ ۸۶۰۰۰ ۵۲۵ ۲۵۰۰۰

    ۱۲ آلفا ـ عقاب نَسرطائر ۰٫۷۷+ ۱۱٫۸ ۱۶٫۸ ۶۹۰۰

    ۱۳ آلفا ـ ثور دَبَران ۰٫۸۷+ ۳۷۰ ۶۵٫۱ ۳۹۱۰

    ۱۴ آلفا ـ صلیب چلیپایه ۰٫۸۷+ ۲۵۰۰۰ ۳۲۰ ۲۸۰۰۰

    ۱۵ آلفا ـ سنبله سِماک اَعزل ۰٫۹۸+ ۲۵۰۰۰ ۲۶۲ ۲۲۴۰۰

    ۱۶ آلفا ـ عقرب قلب‌العقرب ۱٫۰۶+ ۳۷۰۰۰ ۶۰۴ ۳۴۰۰

    ۱۷ بتا ـ جوزا رأس پیکرپسین

    پولوکس ۱٫۱۶+ ۴۶٫۶ ۳۳٫۷ ۴۶۶۶

    ۱۸ آلفا ـ حوت جنوبی فَمُ‌الحوت ۱٫۱۷+ ۱۸٫۹ ۲۵٫۱ ۸۵۹۰

    ۱۹ آلفا ـ دجاجه رِدِف ـ دِنِب ۱٫۲۵+ ۳۲۰۰۰۰ ۳۲۳۰ ۸۵۲۰

    ۲۰ بتا ـ صلیب حساسه ۱٫۲۵+ ۳۴۰۰۰ ۳۵۳ ۲۷۰۰۰

    ۲۱ آلفا ـ اسد قلب‌الاسد ۱٫۳۶+ ۳۳۱ ۷۷٫۵ ۱۲۶۴۰

    شباهنگ (شِعرای یمانی)

    پرنورترین ستاره آسمان است که بعد از خورشید، ماه، زهره و مشتری به عنوان پنجمین جرم پرنور آسمان به رنگ آبی سفید می‌درخشد. به همراه چند ستاره درخشان دیگر در آسمان زمستان دیده می‌شود. شباهنگ یک ستاره رشته اصلی است و در واقع دوگانه‌ایست که همدمش یک کوتوله سفید بسیار چگال است. این همدم اولین کوتوله سفیدی بود که کشف شد و تا مدت‌ها ویژگی‌های خاص طیف و دمای آن همچون معمایی برای منجمان بود.

    پرنوری آن هم به خاطر درخشندگی واقعی آن است و هم به علت فاصله کمی که دارد. در واقع شباهنگ یکی از همسایگان کهکشانی ماست. یک نکته جالب که کمتر گفته شده، این ستاره در حال نزدیک شدن به ماست و تا ۶۰٫۰۰۰ سال دیگه پرنورتر هم می‌شود. ولی بعد از آن شروع به دورشدن و کم‌نور شدن می‌کند ولی همچنان تا ۲۱۰٫۰۰۰ سال آینده روشن‌ترین ستاره آسمان زمینیان است.

    شباهنگ را علاوه بر زمستان، می‌توان در فروردین ماه هم به راحتی مشاهده کرد. کافی است پس از غروب خورشید و تاریکی آسمان بهاری، در قسمت جنوب و جنوب غربی آسمان ایران به دنبالش بگردید. از همه ستارگان پرنورتر است. (البته به شرطی که زهره و مشتری در آسمان نباشند!)

    سهیل

    « ستاره سهیل شدی!؟ »

    منبع مطلب : setareshenas.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 6 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید