جلسه مونیخ
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
جلسه مونیخ را از این سایت دریافت کنید.
کنفرانس امنیتی مونیخ
کنفرانس امنیتی مونیخ
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
«کنفرانس مونیخ» به اینجا تغییرمسیر دارد. برای دیگر کاربردها کنفرانس مونیخ (ابهامزدایی) را ببینید.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در حال تشریح مواضع ایران در ۵۰مین کنفرانس امنیتی مونیخ در هتل بایریشر هوف.
کنفرانس امنیتی مونیخ (انگلیسی: Münchner Sicherheitskonferenz; آلمانی: Munich Security Conference (MSC)) کنفرانسی که در زمینه سیاستهای امنیت بینالملل فعالیت میکند. این همایش فوریه هر سال در هتل بایریشر هوف در مونیخ توسط یک شرکت خصوصی برگزار میشود. در کنفرانس مونیخ تصمیمی گرفته نمیشود و صرفاً ویژهٔ اظهارنظر، رایزنی، و دیدارهای سیاسی است.[۱] در این کنفرانس هر سال بهطور ویژه به یک موضوع مهم امنیت بینالمللی پرداخته میشود. کنفرانس مونیخ به یکی از مجامع مهم بینالمللی در عرصه امنیت جهانی تبدیل شده و به دلیل تشابه کمی و کیفی و بازتابهای آن با مجمع جهانی اقتصاد، به شهرت یافتهاست.[۲]تاریخچه[ویرایش]
کنفرانس مونیخ در سال ۱۹۶۳ توسط اوالت-هاینریش فن کلایست-اشمنزین نظامی آلمانی بنیان گذاشته شد و در آغاز «کنفرانس امنیتی بینالمللی» و نیز «کنگرهٔ دفاعشناسی» نام داشت.[۱] او مانند دیگر تحلیلگران سیاسی در آلمان در آن دوره، نگران آغاز یک درگیری نظامی فراگیر میان بلوک شرق و غرب و قرار گرفتن آلمان شرقی و غربی به خط مقدم این نبرد بود. آنها همچنین مخالف بلوک شرق بودند و معتقد بودند آلمان غربی برای مقاومت در برابر شوروی و تبدیل نشدن به یک کشور یکپارچه کمونیستی به حمایت همهجانبه جهان غرب به ویژه آمریکا نیاز دارد.
بنابراین کلایست-اشمنزین در سال ۱۹۶۳ تصمیم گرفت با برپایی یک نشست مستقل، گروهی از سیاستمداران اثرگذار مانند هنری کیسینجر را دعوت کند که با چهرههای سیاسی آلمان و نظریهپردازان سیاست بینالملل با یکدیگر گفتگو کنند و با دیدگاههای متفاوت با مفاهیم «امنیت بینالمللی» و «صلح» آشنا شوند. اما این کنفرانس و تلاشهای آن اهمیت چندانی پیدا نکرد و پس از جنگ سرد و بهویژه در سده ۲۱ میلادی بر اهمیت آن افزوده شد.[۳]
در سال ۲۰۱۱ دیپلمات آلمانی ولفگانگ ایشینگر یک سازمان غیردولتی به همان نام «کنفرانس امنیتی مونیخ» در آلمان ثبت کرد و از آن زمان این سازمان غیردولتی وظیفه برگزاری سالانه کنفرانس را بر عهده دارد.[۳]
چگونگی[ویرایش]
کنفرانس امنیتی مونیخ مانند دیگر نشستهای بینالمللی مشترک بین صاحبان قدرت و صاحبنظران که در دوران جنگ سرد پا گرفتند، بدون برنامهریزی یا میزبانی دولتها و از سوی بخش خصوصی برگزار میشود. اهمیت این نشست، دسترسی به وزیران امور خارجه کشورهای قدرتمند و اثرگذاری این نشست بر اخبار رسانهها است.[۳]
در این گردهمایی، سیاستمداران متخصص در امور امنیتی (معمولاً وزیران امور خارجه و دفاع)، نظامیان کارشناس امور بینالمللی و نیز برخی از صاحبان صنایع تسلیحاتی از کشورهای مختلف جهان به بحث و بررسی در خصوص مسائل امنیت جهانی میپردازند. هزینههای این کنفرانس توسط وزارت دفاع آلمان و کمکهای مالی صنایع تسلیحاتی تأمین میشود.[۱]
هتل بایریشر هوف محل برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ
کمکهای مالی حمایتکنندگان[ویرایش]
بنا بر گزارش روزنامه در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ دولت آلمان از طریق کانالهای مختلف از جمله وزارت دفاع و بخش مطبوعاتی دفتر صدراعظم آلمان، مبلغی بیش از یک میلیون یورو برای این همایشِ تحت پوششِ بخش خصوصی کمک نقدی هزینه کردهاست. گذشته از این تعدادی سازمان تجاری از جمله چندین شرکت تولیدی صنایع نظامی چون کراوسمافای وگمان، EADS، لیندِه و غیره و همچنین بزرگترین بانک آلمان دویچه بانک و شرکت نفت جمهوری آذربایجان سوکار از حامیان مالی این همایش بودند. به گفته روزنامه زوددویچه، قصد این حامیان حضور فعال در برنامهریزیهای دفاعی کشورها است تا بدینوسیله بتوانند گذشته از کار لابیگری و اثرگذاری، روشهای بازاریابی و فروش خود را با خواستههای بازار وفق بدهند.
پانویس[ویرایش]
↑ پرش به بالا به:
۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ «کلیدواژهٔ روز: کنفرانس مونیخ دربارهٔ سیاست امنیتی». دویچهوله. دریافتشده در ۲۳ مهٔ ۲۰۰۹.
↑ «ایران در چهل و سومین اجلاس امنیتی در مونیخ». مرکز تحقیقات استراتژیک. بایگانیشده از اصلی در ۴ فوریه ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲۳ مهٔ ۲۰۰۹.
↑ پرش به بالا به:
۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ کیوان حسینی (۲۹ بهمن ۱۴۰۱). «کنفرانس امنیتی مونیخ چیست و حضور مخالفان جمهوری اسلامی در آنچه اهمیتی دارد؟». .
منابع[ویرایش]
زوددویچه تسایتونگ. نسخه چاپی و آنلاین به تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۱۴
پیوند به بیرون[ویرایش]
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ کنفرانس امنیتی مونیخ موجود است.
وبگاه رسمی نهفتن
دادههای کتابخانهای
عمومی ویاف 12ورلدکت 2 کتابخانههای ملی
آلماناسرائیلایالات متحده آمریکا
ردهها: بنیانگذاریهای ۱۹۶۲ (میلادی) در آلمان غربیبنیانگذاریهای ۱۹۶۳ (میلادی) در آلمان غربیتاریخ مونیخرویدادهای بنیانگذاریشده در ۱۹۶۲ (میلادی)رویدادهای بنیانگذاریشده در ۱۹۶۳ (میلادی)رویدادهای سالانه در آلمانسیاست در آلمانگردهماییهای بینالمللی در آلمانگردهماییهای بینالمللیمونیخهمایشهای دیپلماتیک سده ۲۰ (میلادی)همایشهای دیپلماتیک سده ۲۱ (میلادی)همایشهای سیاسی
اخبار مختلف کنفرانس مونیخ
ایرنا نوشت: وزرای امور خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز شنبه در حاشیه دومین روز از اجلاس امنیتی مونیخ دیدار و درباره ایران گفتوگو کردند. به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت امور خارجه آمریکا، دیپلماتهای ارشد چهار کشور در بیانیه مشترکی بار دیگر ادعاها و اتهامات درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران …
اخبار مختلف کنفرانس مونیخ
اخبار مختلف کنفرانس مونیخ از سخنرانی زلنسکی تا ادعای علی اف درباره حمله به سفارت و اظهارات علی نژاد درباره مجاهدین خلق و...
۳۰ بهمن ۱۴۰۱۱ زمان تقریبی مطالعه ۱۱ دقیقه
ایرنا نوشت: وزرای امور خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز شنبه در حاشیه دومین روز از اجلاس امنیتی مونیخ دیدار و درباره ایران گفتوگو کردند.
به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت امور خارجه آمریکا، دیپلماتهای ارشد چهار کشور در بیانیه مشترکی بار دیگر ادعاها و اتهامات درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران را تکرار و خواستار اجرای تعهدات هسته ای ایران شدند.
در این بیانیه آمده است: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، امروز با کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان و جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار کرد. آنها بر نگرانی خود در مورد تشدید تنش هسته ای ایران و عدم همکاری این کشور با آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کردند و از ایران خواستند مسیر خود را تغییر دهد.
این درحالیست که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.
در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا دیپلماتهای چهار کشور به تکرار اظهارات مداخلهجویانه در امور داخلی ایران و ادعای بیپایهواساس مشارکت نظامی ایران و روسیه در جنگ اوکراین که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده است، پرداخته و آمده است که طرفها «توافق کردند تا به هماهنگی نزدیک رویکرد خود در قبال فعالیت های بی ثبات کننده رژیم ادامه دهند.»
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخلهجویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده است که این قبیل اقدامات بیپاسخ نخواهد ماند
الهام علی اف رئیس جمهور باکو در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره حمله به سفارت این کشور در تهران گفت: در آن ۳۰، ۴۰دقیقه ای که این تروریست داخل سفارت بود خلع سلاح نشد. در طول این مدت ماشین های نیروهای امنیتی و پلیس می آمدند و می رفتند ولی به این مرد اجازه دادند که دوبار وارد سفارت شود و یک افسر امنیتی ما را بکشد و دونفر دیگر را زخمی کند.
علیاف رئیسجمهوری باکو بار دیگر مدعی تروریستی بودن حمله به سفارت این کشور در تهران شد.
به گزارش «انتخاب»؛ الهام علی اف رئیس جمهور باکو در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره حمله به سفارت این کشور در تهران گفت: در آن ۳۰، ۴۰دقیقه ای که این تروریست داخل سفارت بود خلع سلاح نشد. در طول این مدت ماشین های نیروهای امنیتی و پلیس می آمدند و می رفتند ولی به این مرد اجازه دادند که دوبار وارد سفارت شود و یک افسر امنیتی ما را بکشد و دونفر دیگر را زخمی کند.
وی در ادامه گفت: اگر شجاعت یکی از کارمندان ما نبود که توانست با دست خالی این تروریست را خلع سلاح کند شاید ده ها نفر از جمله خانواده های دیپلمات های آذربایجانی و بچه هایی که آنجا زندگی می کردند در این حمله کشته می شدند.
الهام علی اف بیان کرد: درخواست تحقیق فوری و شفاف داریم. اینکه دقیقا بعداز این اقدام تروریستی رسانه های ایران با این تروریست مصاحبه کردند نشان می دهد او آن کسی است که توسط یکی از شاخه ها و نهادهای وابسته فرستاده شده است.
وی افزود: مطلب عجیب دیگر این بود که دو روز بعد از حادثه اعلام شد که این فرد مشکل روانی دارد، چطور این قدر سریع به این نتیجه رسیدند؟ این اقدامی است برای حمایت از او در مقابل دادرسی.
او در پایان خاطر نشان کرد: ما از ایران میخواهیم که تحقیق کند این تروریست باید مجازات شود اما مهمتر از آن کسانی هستند که او را فرستاده اند، آنها هم باید مجازات شوند.
آفتاب نیوز نوشت: کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن) با سخنان ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین آغاز به کار کرد.
زلنسکی در اظهارات خود خواستار سرعت گرفتن تلاشها برای کمک به اوکراین شد و گفت: «ما باید عجله کنیم. ما به افزایش سرعت در توافقها و تحویل تجهیزات نیاز داریم تا جلوی روسیه را بگیریم.»
رئیس جمهوری اوکراین که از طریق تماس ویدئویی در این جلسه حاضر شده بود، اضافه کرد: «مسئله فقط این نیست که اوکراین باید ببرد. مسئله این است که جالوت باید ببازد و هیچ جایگزینی به جز پیروزی اوکراین در این جنگ وجود ندارد.» جالوت، نام شخصیتی منفور است که در جنگ با قوم طالوت، به دست داوود پیامبر کشته شد.
ولودیمیر زلنسکی همچنین با اشاره به استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی مدعی شد: «در حالی که ما در حال مذاکره برای جتهای جنگنده هستیم، کرملین ایران را متقاعد کرده است که پهپادهای مرگبار به روسیه بفرستد. کرملین آماده است بهای آن را بپردازد، نه فقط با پول؛ بلکه با اورانیوم ۹۲ درصد غنیشده. من مطمئن هستم که هیچکسی در اینجا حاضر نیست این ریسک را بپذیرد.»
اظهارات آقای زلنسکی در حالی بیان میشود که پیشتر بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، گفته بود کنفرانس امسال تحتالشعاع تهاجم روسیه به اوکراین، قرار خواهد داشت. مقامات و تحلیلگران غربی بر این باور هستند که این درگیری با ورود به دومین سال خود در هفته آینده به مرحله حساسی نزدیک میشود.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟