تعریف جامعه آماری
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
تعریف جامعه آماری را از این سایت دریافت کنید.
جامعه آماری
جامعه آماری
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
جامعه آماری (به انگلیسی: Statistical population) ، عبارت است از مجموعه کامل اندازههای ممکن یا اطلاعات ثبت شده از یک صفت کیفی، در مورد گردآورده کامل واحدها، که میخواهیم استنباطهایی راجع به آن انجام دهیم.منظور از عمل گردآوردن دادهها، استخراج نتایج درباره جامعه میباشد. یا به بیان سادهتر، در هر بررسی آماری، مجموعه عناصر مورد نظر را جامعه مینامند در نتیجه جامعه، مجموعه تمام مشاهدات ممکن است که میتوانند با تکرار یک آزمایش حاصل شوند.[۱]
جستارهای وابسته[ویرایش]
نمونه (آمار)
منابع[ویرایش]
↑ «جامعه آماری». بایگانیشده از اصلی در ۴ مه ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲ ژانویه ۲۰۱۱.
نبو آمار آمار توصیفی گردآوری داده استنباط آماری
ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون
دادههای رستهای، آمار چندمتغیره، تحلیل سری زمانی یا تحلیل بقا
کاربردهای آمار
رده درگاه ریاضیاتانبارویکیپروژهاین یک مقالهٔ خرد مربوط به آمار است. میتوانید با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید.
ردهها: نظریه آماریواژگان آمارمقالههای خرد آمار
جامعه آماری و نمونه آماری
آنچه را از بررسي گروه نمونه به دست آوردهاند، به جامعه آماری تعميم دهند. بدين منظور ابتدا بايد با مفاهيم جامعه آماري و نمونه آماري آشنا شويم.
تجزیه و تحلیل آماری
فائزه حجتی
تجزیه و تحلیل آماری فائزه حجتی جامعه آماری و نمونه آماری
فائزه حجتی | فروردین ۱۰, ۱۳۹۶ | 0 دیدگاه
جامعه آماری و نمونه آماری
جامعه آماری و نمونه آماری یکی از مباحث اولیه در تحقیق میباشد. پژوهشگران معمولاً کار خود را با توصیف اطلاعات شروع نموده (آمار توصیفی) و سعی میکنند آنچه را از بررسی گروه نمونه به دست آوردهاند، به گروههای مشابه بزرگتر یا جامعه آماری تعمیم دهند (امار استنباطی). بدین منظور در این مبحث با مفاهیم جامعه و نمونه آماری و و موضوعات مرتبط با آنها آشنا می شویم.
جامعه آمارینمونه آمارینمونه گیری انواع نمونهگیریتعیین حجم نمونهنکاتی که در تعیین حجم نمونه باید توجه نمودروشهای برآورد حجم نمونهجامعه آماریجامعه آماری عبارتست از مجموعه تمام افراد، گروهها، اشیاء و یا رویدادهایی که دارای یک یا چند ویژگی مشترک باشند. تعداد اعضای جامعه را حجم یا اندازه جامعه مینامند و با حرف بزرگ N نشان میدهند.
مثال: جامعه کارکنان شاغل در بانک تجارت شهر تهراننمونه آمارینمونه آماری گروه کوچکتری از جامعه است که طبق ضابطهای معین برای مشاهده و تجزیه و تحلیل انتخاب میشود و باید معرف جامعه باشد. نتایج نمونه ای را که معرف جامعه نباشد نمیتوان به جامعه تعمیم داد. تعداد اعضای نمونه را با حرف کوچک n نشان می دهند.
مثال: کارکنان شاغل در بانک تجارت منطقه ۵ شهر تهرانشکل ۱: جامعه آماری و نمونه آماری
نمونهگیری
نمونهگیری به منظور گردآوری دادههای مورد نیاز درباره افراد جامعه و برآورد مقادیر جامعه به کمک مقادیر نمونه انجام میشود. نمونهگیری باعث صرفهجویی در هزینه و زمان است و کار تحقیق را ساده و امکانپذیر میسازد.
به طور کلی برای گردآوری اطلاعات دو روش وجود دارد:
الف) سرشماری: اگر محقق پژوهش خود را بر تمامی افراد جامعه اجرا کند روش او سرشماری خواهد بود. یعنی محقق باید تمامی افراد جامعه را تک تک مورد برسی و آزمون قرار دهد. هزینه، نیروی انسانی و مدت زمان لازم برای انجام شمارش کامل (برای گردآوری داده ها) به میزانی است که معمولاً اجرای آن توصیه نمی شود.
ب) نمونه گیری: نمونه گیری عبارت است از «انتخاب افراد گروه نمونه از میان اعضای یک جامعه ی تعریف شده ی آماری براساس اصول و قواعد خاص». در این شیوه دادهها از همه افراد جامعه گردآوری نمی شود.
انواع نمونهگیری
نمونهگیری تصادفی یا احتمالی: در نمونهگیری تصادفی احتمال انتخاب شدن برای همه اعضای جامعه یکسان و معلوم است. هیچ عاملی جز شانس و تصادف در انتخاب شدن افراد نمونه از جامعه دخالت ندارد. نمونهگیری تصادفی انواع مختلفی دارد که عبارتند از: نمونهگیری تصادفی ساده، نمونهگیری منظم (سیستماتیک)، نمونهگیری طبقهای (یا نسبی) و نمونهگیری خوشهای (تک مرحلهای و چند مرحلهای). پژوهشگر میتواند بنا بر ویژگیهای جامعه آماری خود یکی از این روشها را برگزیند.نمونهگیری غیر تصادفی یا غیر احتمالی: در نمونهگیری غیر تصادفی، احتمال انتخاب شدن برای همه اعضای جامعه نامعین و نامعلوم است. نمونه انتخاب شده به این روش معرف جامعه نیست و نمیتوان نتایج حاصل از آن را به جامعه تعمیم داد. نمونهگیری غیرتصادفی شامل نمونهگیری اتفاقی (یا در دسترس)، هدفمند (یا قضاوتی)، سهمیهای و شبکهای (یا گلوله برفی) میباشد.جدول۱: روشهای نمونهگیری براساس قابلیت تعمیم
روشهای نمونهگیری تصادفیروشهای نمونهگیری غیر تصادفی۱. تصادفی ساده: همه افراد شانس برابر و مستقل برای انتخاب شدن دارند.۱. در دسترس: افراد فقط به دلیل سهولت، سادگی و در دسترس بودن انتخاب میشوند.۲. منظم (سیستماتیک): شکل اصلاح شده روش تصادفی ساده است. اما در این روش، نمونه با نظم خاصی بر اساس فهرستی که از قبل تنظیم شده انتخاب میشود. یعنی انتخاب افراد مستقل از یکدیگر نیست.۲. هدفمند (یا قضاوتی): نمونه براساس قضاوت شخصی و هدفهای مطالعه انتخاب میشود.۳. طبقهای (یا نسبی): در این روش، نمونه به گونهای انتخاب میشود که زیرگروههای آن به همان نسبتی که در جامعه وجود دارند، در نمونه نیز حضور داشته باشند.۳. سهمیهای: معادل نمونهگیری طبقهای است که محقق سعی میکند نسبت یا ویژگیهای جامعه در نمونه نیز وجود داشته باشد.۴. خوشهای: در این روش واحد نمونهگیری گروه یا خوشهای از افراد است.خوشهای چند مرحلهای: فهرست نمونهگیری دو بار یا بیش از دو بار تهیه میشود.۴. شبکهای (یا گلوله برفی): زمانی که شناخت اعضای یک جامعه دشوار باشد و نمونهها از یکدیگر شناخت داشته باشند، هر یک از افراد جامعه عضو دیگر را به پژوهشگر معرفی میکند.تعیین حجم نمونه
هر چه حجم نمونه بزرگتر باشد، میزان اشتباهات در نتیجهگیری کاهش مییابد و بر عکس. حجم نمونه ارتباط بسیار نزدیکی با آزمون فرضیه پوچ (صفر) دارد. بدین ترتیب که هر چه اندازه گروه نمونه بزرگتر باشد محقق با قاطعیت بیشتری فرض پوچ را که واقعاّ نادرست است رد میکند.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟