این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    ترس از رعد و برق

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    ترس از رعد و برق را از این سایت دریافت کنید.

    درمان ترس از رعد و برق در کودکان + ارائۀ راهکار و درمانگر

    ترس از رعد و برق در کودکان چه نشانه‌هایی دارد؟ چه زمانی باید نپرانش باشیم؟ ترس از رعد و برق در کودکان را چگونه درمان کنیم؟

    Skip to content

    درمان ترس از رعد و برق در کودکان

    You are here:

    صفحه اصلیمقالات روانشناسیدرمان ترس از رعد و…

    برای درمان ترس از رعد و برق در کودکان خود چه کنیم؟ اگرچه رعد و برق پدیده طبیعی پرتکراری نیست که هر روز با آن سر و کار داشته باشیم اما ترس از رعد و برق در کودکان شکایتی بسیار شایع است که موجب وحشت کودک و درماندگی والدین می گردد. کودکان ترس های بسیاری دارند مانند ترس از تاریکی، ترس از طوفان یا حتی ترس از مرگ والدین اما در این میان درمان ترس از رعد و برق نیز بی اهمیت نیست.

    شاید با خود بگویید که حتی اگر ده شب در سال رعد و برق آسمان شب را تا صبح نورانی کند مشکلی نیست زیرا پدر و مادر می توانند این ده شب یا حتی بیست شب ناقابل را در اتاق فرزند خود بگذرانند و در کنارش باشند تا ترس از رعد و برق در او از بین برود اما نباید قدرت ماندگاری و تعمیم یافتگی ترس در کودکان را نادیده بگیرید. منظور چیست؟

    منظور این است که گاهی نخستین جرقه ترس کودک با یک شب طوفانی و صدای رعد و برق اغاز می شود اما پرونده این شب ترسناک در همین جا بسته نشده و تبدیل به شروعی برای سایر ترس های کودک مانند ترس از تاریکی، ترس از تنها خوابیدن، ترس از موجودات خیالی و … می گردد که می تواند اثرات مخرب بلند مدتی به همراه داشته باشد.

    بنابراین باید درمان ترس از رعد و برق در کودکان را جدی بگیرید.

    ترس از رعد و برق در کودکان

    پیش از آنکه درمان ترس از رعد و برق یا هر پدیده طبیعی دیگری مانند باد و طوفان را در ذهن کوچک کودکان بررسی کنیم خوب است ابتدا کمی در مورد یک فوبیا (هراس اختصاصی) تقریبا شایع یعنی آستروفوبیا یا همان ترس خاص از صدای رعد و برق بدانیم.

    آستروفوبیا (Astraphobia) به ترس شدید از آذرخش گفته می‌شود که می تواند خود را در هر سنی نشان دهد اما به طور کلی در کودکان شایع تر از بزرگسالان و در زنان بیشتر از مردان می باشد.

    جالب است بدانید که این نوع ترس در حیوانات نیز وجود دارد.

    بسیاری از کودکان این ترس را در دوران کودکی تجربه می کنند که معمولا با افزایش سن و آگاهی نسبت به ماهیت رعد و برق و علت ایجاد آن کم کم در آن‌ها فروکش می کند اما همچنان برخی از این کودکان تا بزرگسالی نیز آستروفوبیای خود را به شدت حفظ می کنند تا حدی برخی از آن‌ها با شنیدن صدای رعد و برق دچار اضطراب شدید شده و حتی به گریه می‌افتند.

    به یاد داشته باشید که مواجه شدن با شرایط آب و هوایی سخت مانند گرفتار شدن در طوفان می تواند سطح معقولی از اضطراب را به همراه داشته باشد و این کاملا طبیعی است، اما زمانی تبدیل به یک اختلال و مشکل می شود که این فوبیا یا ترس شدید کارآمدی ما در زندگی را تحت تاثیر خود قرار داده و حالتی آزاردهنده پیدا کند.

    برای اشخاص مبتلا به استروفوبیا صدا و نور آذرخش در هر شدتی که باشد طاقت فرسا و غیر قابل تحمل است. در این افراد حتی پیش بینی هواشناسی در خصوص رعد و برق و بارش باران نیز می تواند باعث شود که قرارهای کاری خود را کنسل کرده در یک اتاق پنهان شده و در را به روی خود ببندند در حالی با دستانشان گوش‌ها را پوشانده‌اند.

    حتما بخوانید : درمان ترس از تنهایی در کودکان

    اما علائم این ترس تنها به همین خانه‌نشینی محدود نمی‌شود بلکه می‌تواند حملاتی مشابه حملات پنیک با نشانه‌های این چنینی را به همراه داشته باشد:

    لرزش بدن بی‌حسی دست و پا درد قفسه سینه حالت تهوع تپش قلب مشکل در تنفس عرق کردن کف دست

    میل وسواسی برای تماشای طوفان

    گریه غیر قابل کنترل (به ویژه در کودکان)

    چسبیدن به دیگران به امید محافظت شدن

    تمایل برای پنهان شدن در مکان‌های مانند زیر تخت، کمد یا حمام (به ویژه در کودکان)

    ترس از رعد و برق در کودکان و بزرگسالان می‌تواند آنقدر شدید باشد که حتی با دیدن صحنه‌های مربوط به طوفان و آذرخش و شنیدن صدای آن در تلویزیون نیز دچار اضطراب و بی‌قراری شوند.

    همچنین برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است که در چنین شرایط آب و هوایی اصلا کنترل احساسات خود را نداشته باشند زیرا این کودکان به صدا حساسیت بالایی دارند.

    برای مشاوره و رواندرمانی کودک خود، همراه شما هستیم.

    با ما تماس بگیرید: 021 - 88652505 - 021 - 88652502

    حال با وجود طبیعی بودن اضطراب در موقعیت‌های دلهره‌آور مانند طوفان و رعد برق چطور می‌توان فهمید که آیا کودک شما یک ترس طبیعی دارد یا اینکه دچار مشکل ترس از رعد و برق است؟

    برای یافتن پاسخ به این علائم توجه کنید:

    اگر کودک شما به طور مداوم کابوس‌هایی با مضمون رعد و برق، طوفان، سیل و … می‌بیند، اگر پس از یک یا چند بار ترسیدن از مشکلات جسمی مانند سر درد، معده درد یا بی‌اشتهایی رنج می‌برد، اگر با وحشت اخبار مربوط به آب و هوا را دنبال می‌کند و با شنیدن هربار پیش بینی رعد و برق و باران به شدت مضطرب می‌شود احتمالا باید برای درمان ترس او اقدام کنید.

    ۷ راهکار برای درمان ترس از رعد و برق در کودکان

    در این بخش به چند راهکار ساده برای ارام کردن کودکان هنگام ترس از رعد و برق اشاره می‌کنیم که اجرای آ‌ن‌ها در خانه و محل اموزش کودک می‌تواند به کاهش و کنترل این ترس کمک کند:

    حتما بخوانید : درمان اضطراب جدایی در کودکان

    درک کردن ترس کودک

    اگر کودک شما ترس از رعد و برق دارد پیش از هر چیز باید دست از تمسخر او بردارید. این شما هستید که به عنوان یک بزرگسال بالغ همه چیز را در مورد این پدیده طبیعی می‌دانید، کودکان شما چنین قدرت درکی ندارند، بنابراین هرگز خود را با کودکتان مقایسه نکرده و او را به خاطر این ترس مسخره نکنید.

    به دیگران نیز چنین اجازه‌ای ندهید. اگر کودک شما از رعد و برق می‌ترسد یا هر ترس جدی دیگری دارد لازم است که آن را با مربیان مهد کودک، معلمان مدرسه یا اقوام نزدیک در میان بگذارید تا آ‌ن‌ها نیز بدانند که مجاز به تمسخر کودک شما در این زمینه نیستند.

    منبع مطلب : chamaan.ir

    آسترافوبیا یا ترس از رعد و برق چیست؟

    آسترافوبیا به ترس شدید و غیرمنطقی از رعد و برق گفته می‌شود. این فوبیا می‌تواند در هر سنی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد. البته که این ترس در کودکان بسیار شایع‌تر از بزرگسالان است.

    اختلالات روانشناختیروانشناسی

    آسترافوبیا یا ترس از رعد و برق چیست؟

    این مقاله توسط نغمه عثمانپور ترجمه شده و توسط مینا کرمی از نظر تخصصی بررسی و اصلاح شده است.

    مینا کرمی  زوج درمانگر  خانواده درمانگر  سکس تراپییست  مشاور فردی

    آسترافوبیا به ترس شدید و غیرمنطقی از رعد و برق گفته می‌شود. این فوبیا می‌تواند در هر سنی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد. البته که این ترس در کودکان بسیار شایع‌تر از بزرگسالان است. آسترافوبیا همچنین می‌تواند در کودکان نیز رخ دهد. این اختلال در بزرگسالانی که در کودکی به آن مبتلا نبوده‌اند نیز ممکن است رخ دهد. گرفتار شدن در شرایطی بیرون از خانه که رعد و برق در حال رخ دادن است و یا شرایط بد جوی همگی می‌توانند منجر به سطحی طبیعی از ترس و اضطراب شوند. در افراد مبتلا به آسترافوبیا، رعد و برق می‌تواند باعث واکنش‌های شدید فرد شود. به طوری که تمام فعالیت‌های روزمره فرد را به جهت رعد و برق مختل کند. برای افرادی که به این نوع فوبیا مبتلا هستند این واکنش‌ها می‌توانند بسیار طاقت‌فرسا و غیرقابل غلبه باشند. خوشبختانه این اختلال اضطرابی قابل درمان است. در این مقاله به بررسی آسترافوبیا، علائم، علل و راه‌های درمان آن می‌پردازیم.

    فهرست مطالب

    علائم استرا فوبیا چیست؟

    چه افرادی ریسک بیشتری برای ابتلا به آسترافوبیا دارند؟

    چگونه می‌توان آسترافوبیا را تشخیص داد؟

    چگونه می‌توان آسترافوبیا را درمان کرد؟

    سخن آخر پزشک خوب

    علائم استرا فوبیا چیست؟

    در افرادی که به این نوع فوبیا مبتلا نیستند، خبر طوفان قریب‌الوقوع ممکن است فرد را به جابه‌جایی زمان برنامه‌ها و یا کنسل کردن آن وادار کند. یا اگر این افراد در رعد و برق گیر بیفتند ممکن است به جایی امن پناه ببرند و یا از درخت‌های بلند دوری کنند. حتی اگر امکان برخورد صاعقه بسیار ناچیز باشد، این اقدامات پاسخی مناسب به یک موقعیت خطرناک می‌باشد.

    یک فرد مبتلا به آسترافوبیا در رابطه با صاعقه واکنش‌هایی را تجربه می‌کند که بسیار بیشتر از بروز یک واکنش طبیعی و مناسب است. این افراد چه قبل از طوفان و چه در هنگام طوفان ممکن است احساس وحشت داشته باشند. این واکنش‌ها می‌توانند به حملات پانیک (وحشت) تبدیل شوند و علائم زیر را بروز دهند:

    لرزش بدن درد قفسه سینه بی‌حسی حالت تهوع تپش قلب مشکل در تنفس

    از دیگر علائم آسترافوبیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    عرق کردن کف دست

    تمایل وسواس‌گونه بر نظارت بر رعد و برق

    نیاز به قایم شدن از صاعقه مانند رفتن به داخل کمد، دستشویی و یا زیر تخت

    قایم شدن پشت دیگران برای محافظت از خود

    گریه غیرقابل کنترل، به خصوص در کودکان

    فرد ممکن است بداند که ترس و اضطراب او غیرمنطقی و اغراق آمیز است. این علائم می‌تواند با گزارش هواشناسی، مکالمه در این باره یا صدای ناگهانی رعد و برق ایجاد شود. مناظر و صداهایی که شبیه رعد و برق هستند نیز ممکن است علائم را تحریک کنند.

    چه افرادی ریسک بیشتری برای ابتلا به آسترافوبیا دارند؟

    برخی از افراد ممکن است از ریسک بیشتری برای ابتلا به انواع مختلف فوبیا برخوردار باشند. به عنوان مثال کودکان بیش از سایر افراد در خطر ابتلا به این نوع فوبیا قرار دارند. صاعقه به ویژه برای کودکان می‌تواند بسیار ترسناک باشد. برخی از کودکان مبتلا به طیف اوتیسم و ​​اختلالات پردازش حسی، مانند اختلال پردازش شنوایی، ممکن است مشکل بیشتری در کنترل احساسات خود در هنگام طوفان داشته باشند، زیرا این کودکان حساسیت بیشتری به صدا دارند.

    اختلالات اضطراب معمولا در خانواده‌ها شکل می‌گیرد. و گاهی اوقات می‌تواند ارتباطات ژنتیکی برای این اختلالات وجود داشته باشد. فردی که سابقه خانوادگی اختلالات اضطرابی، افسردگی و فوبیا دارد از ریسک بیشتری برای ابتلا به آسترافوبیا برخوردار است.

    تجربه تراما‌های مرتبط به رعد و برق نیز همچنین می‌تواند ریسک ابتلا به این فوبیا را افزایش دهد. به عنوان مثال، فردی که یک تجربه آسیب‌زا یا منفی را در رابطه با آب و هوا تجربه می‌کند ممکن است از خطر بیشتری برای ابتلا به آسترافوبیا برخوردار باشد.

    چگونه می‌توان آسترافوبیا را تشخیص داد؟

    اگر فوبیای شما بیش از ۶ ماه طول بکشد و یا موجب اختلال در عملکرد روزمره شما شود، باید به دنبال درمان این مشکل باشید. پزشک شما با توجه به صحبت‌های شما در رابطه با واکنش‌تان و احساسات شما در این رابطه و همچنین معاینات پزشکی علائم به تشخیص این بیماری می‌پردازد.

    درمان آزمایشگاهی خاصی برای تشخیص آسترا فوبیا وجود ندارد. کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) معیارهایی را برای تشخیص این نوع فوبیا و فوبیاهای دیگر شناسایی کرده است.

    فوبیاهای خاص جزء اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرند. پزشک علائم شما را با لیست معیارها مقایسه می‌کند تا تشخیص دهد که آنچه شما به آن مبتلا هستید فوبیا است یا خیر.

    چگونه می‌توان آسترافوبیا را درمان کرد؟

    روش‌های درمانی مختلفی برای درمان آسترافوبیا وجود دارند که می‌توانند برای درمان این فوبیا بسیار موثر باشند.

    مینا کرمی زوج درمانگر خانواده درمانگر سکس تراپییست مشاور فردی

    رزرو آنلاین نوبت از مینا کرمی

    رفتار درمانی شناختی (CBT)

    رفتار درمانی شناختی یکی از انواع رواندرمانی (گفتاردرمانی) می‌باشد. رفتار درمانی شناختی یک رویکرد کوتاه مدت است. این نوع رواندرمانی می‌تواند به صورت فردی (رواندرمانگر و مراجع) و یا به صورت گروهی صورت گیرد. رفتار درمانی شناختی غالبا بر روی یک موضوع خاص تمرکز دارد و یک رویکرد هدف گرا می‌باشد. این برنامه برای تغییر الگوهای تفکر منفی یا اشتباه و جایگزینی آن‌ها با روش‌های تفکر منطقی‌تر و مثبت‌تر صورت می‌گیرد.

    مواجهه درمانی (Exposure therapy)

    مواجهه درمانی یکی از انواع رواندرمانی رفتار درمانی شناختی می‌باشد. این نوع رواندرمانی به فرد این اجازه را می‌دهد تا کم کم و به صورت امنی در معرض ترس‌شان قرار گیرند. به عنوان مثال، در یک مکان کنترل شده، با ترس خود که صاعقه یا عوامل مرتبط با آن است روبه‌رو خواهید شد.

    منبع مطلب : pezeshkekhoob.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 8 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید