بهترین موشک جهان
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
بهترین موشک جهان را از این سایت دریافت کنید.
کدام کشورها بیشترین توان موشکی دنیا را دارند؟
با کمک فناوری موشکی، قدرت کشورها افزایش یافته و کشورها در میدان نبرد قدرتمندتر شدهاند. هر کشوری در هر جای این کره خاکی مطابق با نیاز خود در حال تلاش برای بهبود فناوری موشکی خود است.
۳۲۶۴۱۳ ۰۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۵ ۱۰۳ نظر ۱۳۷۸۸
کدام کشورها بیشترین توان موشکی دنیا را دارند؟
با کمک فناوری موشکی، قدرت کشورها افزایش یافته و کشورها در میدان نبرد قدرتمندتر شدهاند. هر کشوری در هر جای این کره خاکی مطابق با نیاز خود در حال تلاش برای بهبود فناوری موشکی خود است.
هفته نامه تجارت فردا - محمد علینژاد: هرچند در دنیای امروز، جنگ نظامی همچون جنگهای همهگیر شاید کمتر از قبل رواج داشته باشد اما تلاش برای بازدارندگی همهجانبه و افزایش توانمندی نظامی و دفاعی کشور، بدون شک یکی از مهمترین محورهای راهبرد نظامی کشورهای مختلف برای مقابله با تهدیدهاست و در این مورد، ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
از زمان ورود موشکهای بالستیک در جنگ جهانی دوم تا امروز؛ اولین چالش درباره این موشکها حفظ آنها در برابر حمله پیشدستانه و متقابل موشکی و هوایی دشمن بود که این امر موجب پیشرفت شگرف تکنولوژی و به وجود آمدن خلاقیتها در حوزههای مختلف شد. اولین سایت پرتاب موشک بالستیک در شمال فرانسه و توسط آلمانیها که این کشور را اشغال کرده بودند، ساخته شد.
آلمانها سایت «لاکوپول» را به منظور پرتاب موشک «وی ۲» به سمت انگلستان طراحی کرده و ساخته بودند. مهمترین اشتباه مرگبار آلمانها در طراحی این سایت طراحی سقف آن به صورت گنبدی و از جنس بتن بود که به راحتی از جانب نیروهای دشمن شناسایی و منهدم میشد و همین امر باعث شد در سال ۱۹۴۴ میلادی این سایت توسط بمبافکنهای انگلیسی شدیداً بمباران شود و مورد آسیب جدی قرار گیرد و آلمانها نیز مجبور شدند برای پرتاب موشک از پرتابکنندههای متحرک استفاده کنند.
با آغاز جنگ سرد، دو ابرقدرت شرق و غرب به سرعت وارد یک رقابت عظیم موشکی از مرحله ساخت تا مرحله آزمایش شدند. در ابتدا این دو ابرقدرت بسیاری از موشکهای خود را از روی پرتابکنندههای ثابت روی زمین پرتاب میکردند و بعد از مدتی پرتاب موشکها از روی پرتابکنندههای متحرک و بعد هم از زیردریاییها برای حمل و شلیک موشکهای بالستیک استفاده میشد.
اما با توجه به حجم بالای تهدید دو طرف علیه یکدیگر و نیاز به حجم ذخیره بالای موشکها در دهه ۱۹۶۰ میلادی دو طرف اقدام به ساخت سیلوهای زمین پرتاب کردند که این کار در آمریکا بر عهده نیروی هوایی ارتش آمریکا و در شوروی سابق و روسیه فعلی در اختیار واحد موشکی استراتژیک قرار گرفت. البته آمریکا و شوروی با درس گرفتن از اشتباهات آلمان نازی، سیلوهای زیرزمینی خود را به خوبی پنهان کرده و در پهنه وسیع جغرافیایی این سیلوها را پراکنده کردند.
برای استقرار این سیلوها عمدتاً از عوامل طبیعی استفاده میکردند که حتی در صورت نزدیک شدن فردی به سیلوها تا قبل از باز شدن درب سیلو امکان تشخیص آن غیرممکن بود و در ادامه نیز بحث تونلهای وسیع موشکی و سیستمهای مرتبط به آن و قطارهای پرتاب موشک در آمریکا و شوروی سابق مورد توجه قرار گرفت که البته قطارهای پرتاب موشک بعد از پایان جنگ سرد از خدمت خارج شدند.
بعد از این دو کشور چین در دهه ۱۹۷۰ میلادی دستور برپایی یگان موسوم به سپاه دوم توپخانه را درباره فعالیتهای موشکی خود داد. چینیها علاوه بر ساخت سیلوهای زیرزمینی پرتاب موشک دست به حفر حدود ۵۰۰۰ کیلومتر تونل زیرزمینی زدند تا در آن بخشهای مختلف تاسیساتی موشکهای خود را قرار دهند. در سالهای اخیر نیز بحثهایی مبنی بر ساخت تونلهای زیرزمینی پرتاب موشک توسط کره شمالی به گوش رسیده است.
جمهوری اسلامی ایران، برنامههای متعددی برای توسعه موشکهای کروز و بالستیک و همچنین راکتهای دوربرد اجرا کرده است، و اخیراً نیز موشکهای جدیدی را آزمایش کرده است. پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تاکنون، تلاشهای مهمی برای افزایش توان دفاعی و آمادگی نیروها برای ساخت تسلیحات در داخل کشور انجام شد، که در این باره برنامهریزی برای دستیابی به فناوری موشکهای پیشرفته مهمترین محور تلاشهای ایران در زمینه افزایش بازدارندگی دفاعی بوده است.
با کمک فناوری موشکی، قدرت کشورها افزایش یافته و کشورها در میدان نبرد قدرتمندتر شدهاند. هر کشوری در هر جای این کره خاکی مطابق با نیاز خود در حال تلاش برای بهبود فناوری موشکی خود است. برخی از کشورها دارای فناوری موشکی پیشرفتهای هستند در حالی که مابقی در تلاش برای جایگیری در فهرست کشورهای قدرتمند از لحاظ تکنولوژی موشکی هستند. نابودیهای عظیم به وجود آمده توسط سلاحهای اتمی در هیروشیما و ناکازاکی موجب شد بشریت علاوه بر تلاش در پیشرفت فناوری موشکی درصدد حرکت رو به جلو در زمینه سامانههای دفاع موشکی باشد.
هر چند نهادهای بینالمللی و صلحطلب با وضع قوانین و پیماننامههایی برای کاهش جنگ و جنگافروزی در جهان تلاشهایی را انجام دادهاند ولی پیشرفت در زمینه موشکی در اقصی نقاط دنیا اجتنابناپذیر بوده است. در ادامه به معرفی توان موشکی چند ابرقدرت موشکی دنیا پرداختهایم. لازم به ذکر است که آمار ذکرشده در این گزارش بر اساس آخرین گزارشها و مستندات موسسه NTI بوده است.
روسیه
روسیه یکی از قدرتمندترین و پیشرفتهترین برنامههای موشکی دنیا را در اختیار دارد. این کشور توانایی ساخت پیچیدهترین موشکهای سوخت مایع و جامد را در تمامی بردهای ممکن دارد. روسیه عضو رژیم کنترل فناوری موشکی و پیمان بینالمللی مقابله با گسترش موشکهای بالستیک (MTCR) است. بر اساس آخرین آمار پیمان استارت نو، روسیه 1643 کلاهک خود را روی 528 سیستم تحویل هستهای در پایگاههای موشکی خود مستقر کرده است. سیستم موشکی به ارث رسیده از اتحادیه جماهیر شوروی 72 درصد از توپخانه موشکی روسیه را تشکیل میدهد. برنامه نوسازی ارتش کنونی سهم موشکهای شوروی سابق را در توان موشکی روسیه در سال 2016 به 60 درصد و تا سال 2021 به دو درصد کاهش خواهد داد.
روسیه در حال حاضر قادر به تولید موشکهای بالستیک قارهپیما (ICBM) قابل حمل RS-24 است. سامانه موشکی قابل حمل جدید ICBM که به نام «قاتل دفاعی موشک» نیز شناخته میشود اخیراً در این کشور توسعه یافته است. این سامانه قابل حمل موشکی در سال 2016 وارد نیروی زمینی روسیه شد. موشکهای قارهپیمای RS این نگرانی را در آمریکا و متحدانش در ناتو ایجاد کرده که روسیه در آزمایش پرتاب این موشک معاهده نیروهای هستهای با برد متوسط (INF) را نقض کند.
۱۰ موشک مخرب جهان را بشناسید+ عکس
در سایه مسابقه تسلیحات موشکی خاموش دایر در جهان و در حا�
۱۰ موشک مخرب جهان را بشناسید+ عکس
در سایه مسابقه تسلیحات موشکی خاموش دایر در جهان و در حالی که مخربترین موشک دنیا متعلق به آمریکاست، روسیه و چین بیشترین انواع موشکهای مخرب را از میان ۱۰ موشک مخرب جهان در اختیار دارند و از این لحاظ از ایالات متحده پیشی گرفتهاند.
کانال عصر ایران در تلگرام
به گزارش اعتمادآنلاین، پایگاه «میلیتری تودی» (military-today) طی گزارشی خبر داد، روسیه با چهار نوع موشک در صدر کشورهای دارای خطرناکترین موشکهای جهان قرار دارد در حالی که چین با سه موشک، ایالات متحده با ۲ موشک و فرانسه نیز با یک موشک، به ترتیب در رتبههای بعدی ایستادهاند.
در مقدمه گزارش این پایگاه تخصصی آمده است، تمامی موشکهای بالستیک دستهبندیشده در این لیست قارهپیما و بسیار ویرانگر هستند به طوری که قادرند یک کشور را به طور کامل نابود کنند.
موشکهای بالستیک قارهپیما به توانمندی در حمل بمبهای هستهای معروفاند، حداقل برد این موشکها پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر است و هر یک از آنها ظرفیت حمل بیش از یک کلاهک هستهای را دارد و به سامانههای رادارگریز مجهز هستند.
سایتهای مختلف شلیک موشکهای بالستیک از سکوهای پرتاب ثابت، سایتهای متحرک زمینی، زیردریایی، ناوها و هواپیما هستند. همچنین پیشران این موشکها نیز با سوخت جامد یا مایع مخلوط با اکسیژن کار میکنند.
مخربترین موشکهای جهان بر اساس این دستهبندی عبارتاند از:
۱- موشک «ترایدنت ۲»؛ ساخت آمریکااین موشک بالستیک قارهپیما سهمرحلهای بوده و از سوخت جامد استفاده میکند. ایالات متحده زیردریاییهای «اوهایو» و بریتانیا زیردریایی «وانگراد» را به این موشک مسلح کردهاند، همچنین میتوان آن را از سکوهای ثابت نیز شلیک کرد.
همچنین طول این موشک ۱۳.۴۲ و قطر آن ۲.۱۱ متر است. علاوه بر این، وزن موشک بیش از ۵۹ تن اعلام شده و قادر به حمل هشت کلاهک هستهای از نوع «ام کی ۵» است. برد آن نیز بین هفت هزار و ۸۰۰ تا ۱۲ هزار کیلومتر است.
این موشک قادر به حمل ۱۴ کلاهک هستهای هر یک با توان تخریبی ۴۷۵ کیلو تن است اما در چارچوب توافقنامه استارت ۱ این تعداد به هشت کلاهک کاهش یافت.
۲- موشک «آر ۳۶ ام ۲»؛ ساخت روسیهاین موشک به «اس اس ۱۸ ساتان» معروف است و آن را شیطان نیز مینامند.
یکی از سنگینترین موشکهای بالستیک قارهپیمای جهان است که در جریان جنگ سرد تولید شد (اولین نسخه آن در سال ۱۹۷۱ در معرض نمایش قرار گرفت).
این موشک ۲مرحلهای از سوخت مایع استفاده میکند و برد آن حدود ۱۱ کیلومتر است، همچنین قادر به حمل ۱۰ کلاهک هستهای بوده و توانایی تخریب سه ایالت آمریکا را به طور کامل دارد.
میتوان این موشک را از سکوهای ثابت شلیک کرد و به رغم توان گسترده تخریبیاش در رتبه دوم موشکهای خطرناک جهان قرار گرفت زیرا محل استقرار آن مشخص است.
در حال حاضر ۵۸ فروند موشک از نوع «R-۳۶M۲» وجود دارد که نیروی موشکهای راهبردی روسیه آنها را در مناطق مختلف مستقر کرده و در عین حال مشغول تبدیل آن به نوع پیشرفتهتری به نام «RS-۲۸ Sarmat» است.
۳- موشک «آر اس- ۲۴ یارس»؛ ساخت روسیهموشک یارس یکی از اجزای اصلی تشکیلدهنده توان موشکهای راهبردی روسیه به شمار میرود که برد آن ۱۰ هزار کیلومتر است و میتواند چند کلاهک هستهای را حمل کند.
موشک یارس توان مانور بالایی دارد به نحوی که میتواند از توده ابری رادیواکتیو، در صورت استفاده دشمن از مهمات بالستیک در اقدام پدافندی، عبور کند.
۴- موشک مینتمن؛ ساخت آمریکااین موشک به کد «الجیام- ۳۰ جی» معروف است و یک موشک بالستیک قارهپیمای سهمرحلهای بوده که از سوخت جامد استفاده میکند.
مینتمن پایه اصلی توان بازدارندگی هستهای آمریکا محسوب میشود و قادر است از سکوهای ثابت شلیک شود. برد آن نیز ۱۳ هزار کیلومتر است.
طول این موشک ۱۸.۲ متر، قطر آن ۱.۸۵ متر است و وزنش نیز به ۳۴.۴ تن میرسد.
این موشک قادر به حمل سه کلاهک هستهای با قدرت تخریب ۳۳۵ کیلوتن است.
۵- موشک «آرـ ۲۹ آر ام یو ۲»؛ ساخت روسیهمدرنترین موشک از خانواده «آرـ۲۹» محسوب میشود، از سوخت مایع استفاده میکند و میتوان آن را از زیردریایی شلیک کرد.
برد این موشک بیش از هشت هزار کیلومتر است.
۶- موشک «ام- ۵۱»؛ ساخت فرانسهاین موشک قارهپیمای فرانسوی را میتوان از زیردریایی شلیک کرد، تولید آن از سال ۱۹۹۲ آغاز و در سال ۲۰۱۰ وارد خدمت شد. برد آن به ۱۰ هزار کیلومتر میرسد.
بهعلاوه، این موشک قادر به حمل چند کلاهک هستهای است و فرانسه حدود ۶۴ فروند از این نوع موشک را با قابلیت شلیک فوری در اختیار دارد.
۷- موشک «دیاف- ۴۱»؛ ساخت چیناین موشک یکی از خطرناکترین موشکهای قارهپیمای ساخت چین محسوب میشود که بیشترین برد را در میان تمامی موشکهای بالستیک قارهپیمای این کشور دارد و میتواند به اهداف ۱۲ تا ۱۴ هزار کیلومتری برسد.
موشک دیاف- ۴۱ قادر به حمل ۱۲ کلاهک هستهای است.
۸- موشک «دیاف- ۳۱»؛ ساخت چین
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟