این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    بزرگترین شهرستان و کوچکترین شهرستان استان آذربایجان شرقی کدام است

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    .....

    میشه بزرگترین شهرستان های آذربایجان شرقی رو بــــگـــــینــ

    بزرگترین شهرستان و کوچکترین شهرستان استان آذربایجان شرقی کدام است را از سایت اسکرین لند دریافت کنید.

    شهرها و روستاهای استان آذربایجان شرقی

    استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های ترک نشین ایران است که در منطقه آذربایجان ایران واقع شده و زمان حکومت پهلوی آذربایجان خاوری نامیده می‌شد. این استان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین استان ناحیهٔ شمال غربی ایران (آذربایجان) محسوب می‌شود. استان آذربایجان شرقی از سمت شمال به جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، از سمت غرب و جنوب غ

    شهرها و روستاهای استان آذربایجان شرقی

    شما اینجا هستید: خانه استان ها

    شهرها و روستاهای استان آذربایجان شرقی

    استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های ترک نشین ایران است که در منطقه آذربایجان ایران واقع شده و زمان حکومت پهلوی آذربایجان خاوری نامیده می‌شد. این استان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین استان ناحیهٔ شمال غربی ایران (آذربایجان) محسوب می‌شود. استان آذربایجان شرقی از سمت شمال به جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، از سمت غرب و جنوب غرب به استان آذربایجان غربی، از سمت شرق به استان اردبیل و از سمت جنوب شرق به استان زنجان محدود شده‌است. این استان دارای آب و هوای سرد کوهستانی بوده و کلّ محدودهٔ استان را کوه‌ها و ارتفاعات تشکیل داده‌اند. مساحت استان آذربایجان شرقی ۴۵٬۴۹۱ کیلومتر مربع است، این استان، یگانه استان ایران است که با ارمنستان هم‌مرز است و همچنین تنها استان کشور است که هم با خاک اصلی جمهوری آذربایجان و هم با جمهوری خودمختار نخجوان که برون بومی متعلق به جمهوری آذربایجان است، مرز مشترک دارد.

    این استان محل اتصال دو رشته کوه مهم و اصلی کوه‌های ایران، یعنی البرز و زاگرس است و بلندترین نقطهٔ آن، قلهٔ کوه سهند است. مرکز استان آذربایجان شرقی، کلان‌شهر تبریز است. از شهرهای مهم و اقماری این استان می‌توان به مراغه، بناب مرند، اهر و میانه اشاره کرد. آذربایجان شرقی رتبهٔ اول صادرات غیرنفتی در کشور را داراست. همچنین این استان امن‌ترین و کم‌جرم‌ترین استان ایران به‌شمار می‌رود.

    تاریخ

    پیش از اسلام

    استان آذربایجان شرقی در گذشته بخشی از سرزمین تاریخی ماد بوده که به «ماد کوچک» شهرت یافته بود. در زمان حکمرانی اسکندر مقدونی بر ایران در ۳۳۱ سال پیش از میلاد، شهربان منطقهٔ ماد کوچک که سرداری به‌نام «آتورپات» یا «آتروپاتن» بوده، علیه اسکندر قیام کرده و با انعقاد پیمانی دست یونانیان را از آذربایجان کوتاه ساخت. اسکندر مقدونی نیز آتروپات را به شرط پیروی از امپراتوری او، در این منطقه باقی نگه داشت.

    جانشینان اسکندر پس از مرگ وی به جنگ و نزاع با یک‌دیگر پرداختند و در همین دوران بود که آتروپات حاکم منطقهٔ ماد کوچک شد. بنا به روایاتی تأیید نشده نام این منطقه نیز به‌جهت تقدیر از زحمات وی در مقابل بیگانگان به «آتروپاتگان» معروف شد.

    پس از اسلام

    با حمله مغولان و با ورود هلاکوخان، آذربایجان مرکز شاهنشاهی مغولان از خراسان تا شام شده بود. پس از مغولان، خاندان ترک‌های قره قویون لوها و آق قیون لوها بر این منطقه تسلط یافتند. در زمان صفویه، شاه اسماعیل اول شهر تبریز را پایتخت ایران اعلام کرد. در دوران حکومت قاجاریان بعد از فتحعلی‌شاه قاجار، شهر تبریز ولیعهد نشین شد و به این ترتیب ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه ،محمدعلی شاه واحمدشاه دوران ولایت عهدی خود را در این شهر گذراندند. رضاخان در سال ۱۳۰۰ شمسی سیطره حکومت مرکزی ایران را بر این منطقه برقرار کرد. با شروع جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۲۰ شمسی، نیروهای شوروی وارد آذربایجان شدند. این نیروها در اردیبهشت ماه ۱۳۲۵ شمسی به دنبال طرح مسئله آذربایجان در سازمان ملل متحد، آذربایجان را تخلیه کردند.

    تاریخچه تقسیمات کشوری

    در سال ۱۳۱۶ که ایران به ده استان تقسیم شده بود، بخش اعظم این استان از جمله تبریز به همراه استان اردبیل و شهرستان آستارا، استان سوم (به مرکزیت تبریز)را تشکیل می‌دادند. شهرستان مراغه و بعضی شهرستان‌های پیرامون کنونی اش بخشی از استان چهارم (به مرکزیت ارومیه)بودند. شهرستان مراغه و شهرستان‌های پیرامون کنونی اش بعدها به این استان ملحق گردیدند، اما شهرستان آستارا در ۱۳۳۹ از آذربایجان شرقی جدا و به گیلان ملحق شد، استان اردبیل نیز تا سال ۱۳۷۲ بخشی از آذربایجان شرقی بود که در این سال از این استان جدا و به استانی مستقل تبدیل گردید.

    جغرافیا

    آب و هوا

    استان آذربایجان شرقی به دلیل وسعت زیاد دارای آب و هوای متنوع می‌باشد به‌طوری‌که بیشترین دمای ثبت شده در شهرهای میانه و جلفا می‌باشد که مردم این شهرها دمای ۴۵ + درجه بالای صفر را تجربه کرده‌اند و همچنین کمترین دمای ثبت شده در استان و در کلیه شهرهای ایران مربوط به بستان آباد با دمای ۴۶ - درجه زیر صفر می‌باشد. میانگین بارندگی سالیانه ۲۵۰ الی ۳۰۰ میلی‌متر می‌باشد.

    جغرافیای سیاسی

    استان آذربایجان شرقی با ۴۵٬۴۸۱ کیلومتر مربع مساحت، حدود ۲٫۸ درصد از وسعت کل ایران را به خود اختصاص داده‌است. این استان در شمال غرب کشور و بین مدارهای ۳۶ درجه و ۴۵ دقیقه تا ۳۹ درجه و ۲۶ دقیقهٔ عرض شمالی و نصف‌النهارهای ۴۵ درجه و ۵ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۲۲ دقیقهٔ طول شرقی جای گرفته‌است. رود ارس حدود شمالی آن را با جمهوری‌های آذربایجان، ارمنستان و ایالت خودمختار نخجوان مشخص می‌کند. رود قطور و آبهای دریاچه ارومیه حدود غربی آن با استان آذربایجان غربی است.

    استان آذربایجان شرقی ۲۰۰ کیلومتر با جمهوری آذربایجان و ۳۵ کیلومتر با ارمنستان در حالی از سمت شمال مرز مشترک دارد که تنها استان ایران است که با ارمنستان همسایه است. این استان همچنین ۴۲۰ کیلومتر با استان آذربایجان غربی از سمت غرب و جنوب غرب، ۴۰۰ کیلومتر با استان اردبیل از سمت شرق و ۱۴۵ کیلومتر با استان زنجان از سمت جنوب هم‌مرز است.

    شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی

    آذرشهر اهر اسکو بستان آباد بناب تبریز جلفا چاراویماق خداآفرین سراب شبستر عجب شیر کلیبر مراغه مرند ملکان میانه ورزقان هریس هشترود هوراند

    جغرافیای طبیعی

    استان آذربایجان شرقی از هفت واحد کوهستانی تشکیل یافته‌است. رشته‌کوه قره‌داغ (ارسباران) شمالی‌ترین این واحدها بوده که از دیوان‌داغ آغاز شده و به درهٔ رود دره‌رود منتهی می‌گردد. رشته‌کوه قوشه‌داغ که از جنوب قره‌داغ شروع شده و به سبلان ختم می‌شود. تودهٔ آتش‌فشانی سبلان که ۴۸۱۱ متر ارتفاع داشته و مرز مشترک میان استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل محسوب می‌شود. رشته‌کوه‌های میشو و مورو که از غرب استان (مرند) آغاز شده و به ارتفاعات عون بن علی (عینالی) و شبلی منتهی می‌شوند که مرتفع‌ترین قله آن قله علی علمدار با ارتفاع حدود ۳۲۰۰ متر در مرند می‌باشد. رشته‌کوه بزقوش که با ۳۳۰۳ متر ارتفاع، مرز بین شهرستان‌های میانه-سراب و سراب-بستان آباد به‌شمار می‌رود. تودهٔ آتش‌فشانی سهند در جنوب تبریز در محدودهٔ شهرستان بستان آباد که ۳۷۰۷ متر ارتفاع دارد. رشته‌کوه اربط (تخت سلیمان) که از دامنه‌های جنوبی سهند شروع شده و به سمت جنوب امتداد می‌یابد.

    منبع : www.chargoshe.ir

    معرفی شهرستان های آذربایجان شرقی

    معرفی شهرستان های آذربایجان شرقی

    معرفی محلات کهن شهر تبریز در قالب اینفو گرافی - مارالان

    1 2 3 4 5

    دسته : شـهرداری , میراث فرهنگی , تبریز , معرفی مناطق جغرافیایی : , شهرستان های آذربایجان شرقی , گالری عکس : ,

    Mr.Reza Abdolahzadeh

    درج دیدگاه

    راهنمای سفر به تبریز و آذربایجان

    1 2 3 4 5

    دسته : اخبار : , میراث فرهنگی , تبریز , معرفی مناطق جغرافیایی : , استان آذربایجان شرقی , شهرستان های آذربایجان شرقی ,

    راهنمای سفر به تـبریز و آذربایجان

    تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی با مساحتی حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع، پس از تهران و مشهد سومین شهر بزرگ ایراناست. جمعیت تبریز بالغ بر ۱٬۵۷۹٬۳۱۲ (سرشماری ۱۳۸۵) است که از این لحاظ پس از شهرهای تهران، مشهد و شیراز، چهارمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می شود. تبریز از شمال به کوه عینالی و از جنوب به دامنه کوه سهند و از سمت غرب به جلگه تبریز و دریاچه ارومیه محدود است[۱]. تبریز از دیرباز تأثیر زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله سیاسی و اقتصادی داشته‌است. تبریز اولین پایتخت ایران در زمان صفویان و شهر ولیعهدنشین دودمان قاجار بود.

    متن کامل را به همراه تصاویر در ادامه مطلب همراه ما باشید...

    Mr.Reza Abdolahzadeh

    درج دیدگاه

    اهر نگین درخشان ارسباران

    1 2 3 4 5

    دسته : اخبار : , سایر شهرستانها , معرفی مناطق جغرافیایی : , استان آذربایجان شرقی , شهرستان های آذربایجان شرقی ,

    اهر نگین درخشان ارسباران

    شهرستان اهر به لحاظ قرار گرفتن در شاهراه ورودی بهشت گمشده آذربایجان و استان اردبیل محل گذر و ایستگاه مسافران نوروزی و گردشگران است.

    شهرستان اهر تا پیش از سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ در رتبه پنجم شهرستان‌های پرجمعیت استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شد که بعد از اعلام نتیجه سرشماری به رتبه چهارم دست‌یافت، این شهرستان با منابع و جاذبه‌های طبیعی بسیار، انواع صنایع‌دستی به‌ویژه ورنی و فرش و آثار و ابنیه تاریخی فراوان یک منطقه گردشگری ویژه به‌حساب می‌آید.

    از جاذبه‌های دیگر شهرستان اهر که آن را در جایگاه اولین‌ها قرار می‌دهد وجود تنها موزه ادب و عرفان کشور است که در بقعه تاریخی و فرهنگی شیخ شهاب‌الدین اهری واقع شده و دارای اشیاء و آثار منحصربه‌فردی است.

    متأسفانه به دلیل تأخیر در مرمت بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری که در زلزله تابستان سال ۹۱ آسیب‌دیده است، تنها موزه ادب و عرفان کشور از نیمه دوم بهمن‌ماه سال ۹۴ به حالت تعطیل درآمده و موجب نگرانی و ناراحتی مردم این شهرستان شده است.

    تاکنون پیگیری‌های متعددی از سوی مسئولان اهر صورت گرفته ولی مدیران میراث فرهنگ توجه چندانی به بازگشایی مجدد این موزه ندارند، البته روزنه‌های امیدی برای بازگشایی تنها موزه ادب و عرفان کشور بعد از ایام تعطیلات نوروزی دیده می‌شود که باید دید این وعده نیز عملی خواهد شد یا خیر؟

    متن کامل را به همراه تصاویر بیشتر در ادامه مطلب همراه ما باشید ....

    Mr.Reza Abdolahzadeh

    درج دیدگاه

    هریس، سرزمینی با فرش‌های نفیس ومرغوب

    1 2 3 4 5

    دسته : اخبار : , سایر شهرستانها , معرفی مناطق جغرافیایی : , شهرستان های آذربایجان شرقی ,

    هریـس، سرزمینی با فرش‌های نفیس و مرغوب

    شهری به بلندای تاریخ، شهری با فرش‌های نفیس و مرغوب، شهری در غرب مرکز استان آذربایجان‌شرقی که طعم فطیر مخصوصش کام را شیرین می‌کند.

    شهرستان هریس از غرب با تبریز، از شمال با شهرهای اهر و ورزقان، از شرق با سراب و از جنوب با شهرستان بستان آباد همسایه می‌باشد. هریس به داشتن فرزندی به مانند شیخ سلیم که جزو ارکان جنبش مشروطه در زمان رضا خان بود و داشتن حوزه علمیه و مدرسه دینی که قبل از حوزه علمیه قم بوده، به خود می‌بالد.

    شهرستان هریس به مرکزیت شهر هریس با دو بخش مرکزی و خواجه قلب تپنده‌ای در جوار زیباترین قله‌های رنگارنگ و گنبدی شکل جاده تبریز – اهر واقع شده که وجود این قله‌های نمکی و باشکوه با دشت‌های لاله در دامن تپه‌های آن، بی‌اختیار گردشگران را مجذوب خود می‌کند.

    این شهرستان با داشتن کوه‌های سربه فلک کشیده همچون بزغوش، قوشاداغ، آق داغ و سابلاغ داغی همواره یکی از مقاصد اصلی کوهنوردان است.

    فصول سرد در این منطقه سرد و یخبندان بوده و دما تا 25 رجه زیر صفر نیز کاهش می‌یابد و در فصول گرم نیز تا 35 درجه بالای صفر افزایش دما وحود دارد. به دلیل قرارگرفتن این شهرستان در منطقه کوهستانی و جلگه‌ای، دارای آب‌های روان و چشمه‌های فراوانی است؛ همین ویژگی هریس را به منطقه‌ای مناسب برای کشاورزی و دامداری بدل کرده است.

    متن کامل در ادامه مطلب ...

    Mr.Reza Abdolahzadeh

    درج دیدگاه معرفی هتل‌های تبریز 1 2 3 4 5

    دسته : اخبار : , میراث فرهنگی , تبریز , معرفی مناطق جغرافیایی : , شهرستان های آذربایجان شرقی ,

    معرفی هتل‌های تـبریز

    براستی شهر تبریز، یکی از زیباترین و بزرگترین شهرهای ایران است و تمیزی آن زبانزد است. سفر به تبریز بر هر کسی واجب است و دیدن این شهر و زیباییهای آن حال و هوا را عوض می کند. در تبریز هتلهای مختلفی وجود دارد که سعی کردیم انها را لیست کنیم و امکان رزرو آنلاین آنها را فراهم کنیم تا قبل از سفر بتوانید ضمن مشاهده و مقایسه هتلهای تبریز، بهترین را انتخاب و رزرو کنید.

    ادامه مطلب را همراه ما باشید...

    Mr.Reza Abdolahzadeh

    درج دیدگاه

    فهرست کامل روستاهاي آذربايجان شرقي + دهستان ها

    1 2 3 4 5

    دسته : اخبار روستاها , استان آذربایجان شرقی , شهرستان های آذربایجان شرقی ,

    فهرست کامل روستاهاي آذربايجان شرقي + دهستان ها

    منبع : www.abdolahzadeh.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    علی 4 ماه قبل
    1

    بزگترین و کوچکترین شهرستان استان آذربایجانشرقی

    ناشناس 4 ماه قبل
    1

    بزرگترین وکوچکترین شهر استان تبریز

    Aysa 4 ماه قبل
    2

    بزرگترین شهر آذر بایجان شرقی

    0
    ناشناس 9 روز قبل

    تلریز

    ..... 1 سال قبل
    4

    میشه بزرگترین شهرستان های آذربایجان شرقی رو بــــگـــــینــ

    مهدی 1 سال قبل
    6

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید