افزایش شهریه طلاب
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
افزایش شهریه طلاب را از این سایت دریافت کنید.
تعداد طلاب ۴۰۰ درصد کاهش یافته؟ / ریشه یابی جامعهشناختی ، فرهنگی و اقتصادی روند نزولی ورودی حوزهها
ساعت24-حجت الاسلام مهدی شیخ عضو ادوار مجلس گفت: : هزینهای که به طلاب بابت شهریه پرداخت میشود، در عمل بسیار ناچیز است و کفاف حتی اجاره خانه را هم نمیدهد، واقعیت این است که ممکن است بودجههای زیادی به نام دین و فرهنگ به برخی نهادها و موسسات ریز و درشت تخصیص یابد، اما این لزوماً به این معنی نیست که طلاب و همه روحانیون در نهایت از این بودجهها بهرهمند میشوند.
کد خبر 600706
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۰
تعداد طلاب ۴۰۰ درصد کاهش یافته؟ / ریشه یابی جامعهشناختی ، فرهنگی و اقتصادی روند نزولی ورودی حوزهها
ساعت24-حجت الاسلام مهدی شیخ عضو ادوار مجلس گفت: : هزینهای که به طلاب بابت شهریه پرداخت میشود، در عمل بسیار ناچیز است و کفاف حتی اجاره خانه را هم نمیدهد، واقعیت این است که ممکن است بودجههای زیادی به نام دین و فرهنگ به برخی نهادها و موسسات ریز و درشت تخصیص یابد، اما این لزوماً به این معنی نیست که طلاب و همه روحانیون در نهایت از این بودجهها بهرهمند میشوند.
یک فعال اقتصادی در صفحه شخصی خود در تلاش برای طرح یک پرسش اجتماعی نوشت؛ با توجه به اینکه طلبهها برخلاف دانشجویان، در دوران طلبگی پول هم دریافت میکنند و آینده شغلی تضمین شده تری نسبت به دانشجویان دارند، برای چه نسبت به وضعیت معیشتی خود از جامعه و دولت طلبکار هستند.
علی رغم این اظهارات نه چندان همدلانه با قشر معمم، بسیاری از روحانیون و طلاب، نسبت به وضعیت بغرنج معیشتی این قشر از جامعه اظهار نگرانی کردهاند.
در بولتن شماره ۱۰ تهیه شده در خبرگزاری فارس که به تازگی در فضای رسانهای کشور نشر یافت، اشاره شده است که به دلیل سختی معیشت طلاب، برخی از آنان برای طلب کمک «دفاتر سیاسیون مراجعه میکنند» در این بولتن همچنین ذکر شده است که در دهه ۹۰ شمسی ظرفیت کل حوزههای علمیه برادران کشور، قریب ۱۷ هزار نفر بود که در نهایت بیش از ۲۰ هزار نفر برای ثبتنام مراجعه میکردند و از این بین ۱۶ هزار نفر پذیرش میشدند، اما در حال حاضر تنها ۴۰۰۰ نفر در حوزههای علمیه (آقایان) سراسر کشور تحصیل میکنند. با توجه به این آمار، این به معنای کاهش ۴۰۰ درصدی تعداد ورودی طلبهها در کشور در ظرف تنها یک دهه است.
همچنین در کشور ۴۹۰ حوزه علمیه ثبت شده وجود دارد. این تعداد باور نکردنی حوزه علمیه برادران به این معنا است که به صورت میانگین و متوسط در هر حوزه کمتر از ۱۰ نفر طلبه تحصیل میکنند.
آمار شفافی در دست نیست که معلوم نمایید، آیا همه این تعداد حوزه از بودجه عمومی سهم میبرند و مقدار این سهمیه چقدر است. با توجه به اینکه طبق گفتههای رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، حدود ۸۰۰ امام جمعه در شهرها و قصبات کشور فعالیت دارند. میتوان اینگونه نتیجه گرفت که تقریباً به ازای هر دو شهر دارای امام جمعه یک حوزه علمیه برداران نیز تاسیس شده است.
حجت الاسلام عابدینژاد از چهرههای اصولگرا، «کاهش ورودیهای حوزه علمیه را ناشی از انفعال در مقابل پروژه سکولاریسم» نامیده است. حجتالاسلام موسوی زاده معاون آموزشی حوزه علمیه خوزستان در این باره میگوید: «صرف آمار ثبتنامیها در آزمون ورودی، نشان از پویایی حوزه نمیدهد، بلکه خروجیهای این حوزه مبارکه است که موجب تعالی جامعه میگردد»!
با این همه برخی از جامعهشناسان و روحانیون دلائل جامعهشناختی، فرهنگی و حتی سیاسی مختلفی برای کاهش علاقه جوانان رشدیافته در خانوادههای مذهبی برای مبلس شدن به لباس روحانیت، مطرح میکنند. حجت الاسلام ناصر قوامی فعال سیاسی اخیراً در مصاحبهای اظهار کرد که مردم امروزه روحانیون را به عنوان مسئول اصلی نابسامانیهای کشور قلمداد میکنند، برخی کارشناسان معتقدند که این وضعیت افکار عمومی ممکن است در کاهش رغبت جوانان به شغل طلبگی بی تاثیر نبوده باشد.
جامعه به این صنف حساس شده است
حجت الاسلام مهدی شیخ عضو ادوار مجلس شورای اسلامی و فارغ التحصیل سطح ۳ حوزه علمیه، خود پدر ۳ فرزند طلبه است که در حال حاضر مشغول تحصیل در حوزه علمیه هستند. این استاد دانشگاه در اینباره به آفتابنیوز گفت: واقعیت این است که علیرغم تمام گفتههای مخالف و موافق، این یک واقعیت است که وضعیت معیشتی طلاب بسیار بغرنج است، در بسیاری موارد وضعیت خانوادههای طلاب نیز از نظر مالی خوب نیست و آنها زیر خط فقر قرار دارند. در حال حاضر نیز چه خوشمان بیایید و چه نه، لااقل بخشی از جامعه تمام نواقص مملکت را به پای این صنف میگذارد، یعنی مردم انتظار دارند که روحانیت و طلاب پاسخگوی همه شرایط و کاستیهای کشور باشند، در حالی که طلبهها و اکثریت روحانیون اصولاً نقشی در تصمیمگیریها ندارند.
وی در ادامه افزود: این فشار روانی از سوی بخشی از جامعه اگر بر روی طلاب هم تاثیر نداشته باشد، بر روی خانواده آنها تاثیر دارد. از طرفی اگر طلبه بعد از فارغالتحصیلی به شغل تبلیغ و پیشنمازی مشغول شود، جامعه میپذیرد، اما اگر روحانی در شغل دیگری مشغول به کار شود، واکنشها بعضاً متفاوت خواهد بود. جمع این عوامل اجتماعی متعدد در تصمیمسازی فرد جوان و خانواده او برای ورود یا عدم ورود به حوزه موثر است. باید به این نکته توجه کرد که دوره دانشجویی برخلاف طلبگی یک دوره کوتاه است و برای فرد فارغ التحصیل دانشگاهی به هر حال فرصتهای شغلی تعریف شده است، اما در جعمه ما جایگاه و آینده شغلی طلاب و کاکرد نهاد حوزه و خروجی آن هنوز به صورت کامل تبیین نشده است.
مهدی شیخ در ادامه اظهار کرد: هزینهای که به طلاب بابت شهریه پرداخت میشود، در عمل بسیار ناچیز است و کفاف حتی اجاره خانه را هم نمیدهد، واقعیت این است که ممکن است بودجههای زیادی به نام دین و فرهنگ به برخی نهادها و موسسات ریز و درشت تخصیص یابد، اما این لزوماً به این معنی نیست که طلاب و همه روحانیون در نهایت از این بودجهها بهرهمند میشوند. باید کارکرد نهاد دین در جامعه را به روشنی تبیین کرد. در اروپا جایگاه، بودجه و آینده شغلی یک کشیش معلوم و از پیش تعریف شده است، در ایران نیز باید برخی سیاستها را مطابق با چالشها و نیازهای روز جامعه و طلاب بازتعریف کرد.
کد خبر 600706 پیشنهاد
۸ سنت عجیب و جالب که زنان کشورهای مختلف انجام میدهند
مهمترین رویدادهای سیاسی سال ١٤٠١
خسته کنندهترین اعداد جهان؛ عدد مورد علاقه شما چند است؟
از افزایش شهریه طلاب تا پرداخت کمک هزینه های جدید در ماه های آینده
آیت الله اعرافی خبرهای خوشی از بهبود معیشت طلاب را نوید داد و گفت: کمک هزینه تحصیل، تدریس و تبلیغ متناسب با فعالیت طلاب پرداخت خواهد شد.
سرویس : حوزه و روحانیت » هویت و معیشت
۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۶
کد خبر: ۷۰۳۵۷۶ پ
خبرهای خوش آیت الله اعرافی برای بهبود معیشت طلاب؛
از افزایش شهریه طلاب تا پرداخت کمک هزینه های جدید در ماه های آینده
آیت الله اعرافی خبرهای خوشی از بهبود معیشت طلاب را نوید داد و گفت: کمک هزینه تحصیل، تدریس و تبلیغ متناسب با فعالیت طلاب پرداخت خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور دوشنبه شب در جلسه با شورای سیاست گذاری شعر حوزه که در ساختمان مدیریت حوزه برگزار شد، ضمن تبریک عید سعید مبعث با اشاره به رستاخیز عظیم بعثت رسول الله(ص) افزود: هیچ اتفاقی در عالم بالاتر از مبعث رسول خدا(ص) نیست.
وی اظهار داشت: هیچ نقطه تاریخی به عظمت بعثت رسول خدا(ص) نیست و وقتی این نور تابید، همه در پرتوی این نور جان تازه گرفتند و ما به عنوان حوزه پرچمدار این مبعث عظیم هستیم.
امام جمعه قم ادامه داد: انعکاس و پژواک این رستاخیز عظیم با یک بیان و شیوه میسر نیست و همۀ امکانات ما باید به کار گرفته شود؛ یکی از این ابزارها که بسیار هم کارآمد است، هنر و حوزه شعر نام دارد.
وی با تاکید بر بکارگیری ظرفیت شعر حوزوی خاطرنشان کرد: ما همه باید با روی جهادی و بسیجی وار و با شتاب لازم اهداف را محقق کنیم و طرح ها را پیش ببریم که یک بخش آن حوزه شعر و ادب در حوزه علمیه است.
آیت الله اعرافی با اشاره به ضرورت تدوین سند راهبردی برای هنر و شعر در حوزه تصریح کرد: تا پایان سال سند راهبردی و برنامه 5 ساله خود را تکمیل و منعکس کنید، همچنین در چشم انداز 5 ساله باید توجه به نخبگان و استعدادهای برتر گنجانده شود.
مدیر حوزه های علمیه اظهار داشت: تدابیری اندیشده شود که شعر و ادب فارسی و عربی بخشی از اهداف تربیتی و معنوی را تامین کند و این یک سیاست کلی است.
وی با اشاره به آشنایی طلاب با شعر و ادب حوزوی ابراز کرد: دائره المعارف و فرهنگ نامه های اشعار حوزوی را در یک طرح جامع پایه ریزی کنید و برای امتداد خود در مدارس و مراکز تدبیری بیاندیشید و همچنین به شعر بانوان توجه ویژه داشته باشید.
آیت الله اعرافی همچنین خبرهای خوشی از بهبود معیشت طلاب را نوید داد و تصریح کرد: کمک هزینه های جدیدی در دو یا سه ماه آینده به همراه افزایش شهریه به کمک معیشت طلاب خواهد آمد، همچنین در حوزه تحصیلی در چند ماه آینده با جهش خوبی روبه رو خواهیم شد.
وی در پایان افزود: کمک هزینه تحصیل، تدریس و تبلیغ متناسب با فعالیت طلاب پرداخت خواهد شد.
برچسب ها: معیشت طلاب خبرهای خوش معیشت افزایش شهریه شورای شعر حوزوی
لینک کوتاه rasanews.ir/002x20 اشتراک گذاری 15 اخبار مرتبط
عیدی ولادت امام حسن عسکری از سوی دفتر شهریه رهبر معظم انقلاب واریز میشود
رونمایی از مجموعه آثار نشستهای معیشت و اشتغال برگزار شد
حل مسأله معیشت طلاب در گرو تلاش دو سویه طلبه و حوزه است
دقایقی با پویش فصل خدمت؛
بخش نخست | دغدغه هایی برای خدمت به طلاب
نظرات بینندگان انتشار یافته: ۸۰ در انتظار بررسی: ۰ فعله گری 08:57 - 1400/12/10 1 13 پاسخ
نوید خوبی است که خبر از خوشی و خرمی و رضایت خالق و خلق خدا می دهد امیدوارم با عنایت امام زمان و پشتکار حضرت ایت الله اعرافی این مهم به زودیمحقق و به ثمر بشینه
پاسخ ها ناشناس 13:35 - 1400/12/22
چرا سوال نمیکنید که چرا دانشجو های تربیت معلم با اینکه درس میخونن و مشغول تحصیل هستن شهریه میگیرن؟
مهدی سپاهی 18:34 - 1401/02/11 سلام علیکم
این شهریه مقام معظم رهبری تاریخ مشخصی داره ک چ موقع واریز بشه
ناشناس 22:12 - 1400/12/10 47 13 پاسخ
چرا به طلاب کمک هزینه تعلق میگیرد ولی به دانشجو نه
پاسخ ها زمانی 10:35 - 1400/12/11
این کمک هزینه ای که گفته شده از وجوهات شرعیه هستش که مختص به مسائل دینیه(باید فقط درمورد تبلیغ دین ومذهب تشیع خرج بشه)
شماهم مشکلاتی دارید وما متوجهیم ولکن شماباید از وزارت علوم ودولت مطالبه کنید
رضا 13:04 - 1400/12/11
طلبه بیشتر روز رو باید درس بخونه و دوره طلبگی بیست ساله هست و اگه به نظرم حتما باید معیشت طلبه تامین بشود هر چند که شهریه طلبه ها در ماه یک تا دو میلیون هست و با این مبلغ فقط خداست که کمک میکنه تا طلبه ها بتونن ادامه بدن
ناشناس 22:26 - 1400/12/11
چرا ناراحتی اگر شرایطشو داری بیا طلبه بشو
ناشناس 10:10 - 1400/12/12
خب شما هم بیایید طلبه شوید ، الان هم زمان ثبت نام هست
حسین 02:33 - 1400/12/15
دادا ش طلاب دارن از گرسنگی میمیرن چی میگی انگال بیا یه سر به حوزه بزن کم موند سر هم دیگه رو بزنن شهریه کم ادم خرج خودشو هم نمیتونه بدع مشتی
ناشناس 02:34 - 1400/12/15 همممم ناشناس 13:35 - 1400/12/22
پس چرا به دانشجو های تربیت معلم شهریه و حقوق میدن؟
علی 01:08 - 1400/12/25
خب عزیزم اگه دوس داری توم بیا حوزه یه لقمه نون دورهم میخوریم برای خودت شهریه بگیر دیر نشده
محمد 10:47 - 1401/01/07
شما یه بار لباس روحانیت بپوش تو خیابون قدم بزن میفهمی چرا!
ناشناس 15:45 - 1401/01/24
کدوم کمک تحصیل ۲ ساله توحوزه ام فقط 10000به حسابم ریختن
.. 15:17 - 1401/02/07
کی گفته دوست عزیز ک ما طلبه ها شهریه میگیریم
طلاب برادر شاید ولی خانم های طلبه اصلا شهریه ای ندارن
عباس 14:28 - 1401/02/12
چرا طلبه باید ماهی ۳۰۰ ۴۰۰ هزار تومان شهریه بگیره ولی دانشجویان تربیت معلم بیش از ۲ ۳ میلیون ؟؟
غلام احمد غفاری 22:36 - 1400/12/10 33 8 پاسخ
امیدوارم اهل سنت هم جزو این گروه باشد و عدالت اجتماعی رعایت شود الان که خیلی درمضیقه اند
پاسخ ها ناشناس 14:38 - 1400/12/17
شهریه از سهم امام هست که اهل سنت به آن اعتقاد ندارند اما داوطلب گرفتن آن هستند
ناشناس 14:39 - 1400/12/17
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟