این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    ابزاری که یک قطعه فلزی را می چرخاند تا سطح سخت را سوراخ کند در جدول

    ابزاری که یک قطعه فلزی را می چرخاند تا سطح سخت را سوراخ کند در جدول را از این سایت دریافت کنید.

    سوراخ کاری چیست و با چه دستگاه هایی انجام می شود؟

    سوراخ کاری از مهمترین فرآیندهای ماشین کاری است که روی قطعه مورد نظر سوراخ هایی به صورت عمود یا مدور ایجاد میکند. ویژگی‌ و دستگاه ها درادامه:

    صفحه اصلی مجله خبری مقالات

    سوراخ کاری (drilling) چیست؟ | ویژگی ها و دستگاه ها

    4 دقیقه مطالعه

    سوراخ کاری فرآیندی است که در طی آن، سوراخ‌هایی با استوانه‌های مدور مناسب بر روی قطعه ایجاد می‌شود. ماشین کاری خود به مجموعه ای از فرآیندها گفته می‌شود که از قطعه مورد نظر براده ها را حذف کرده و آن را تبدیل به یک شکل دلخواه می‌کند. سوراخ کاری رایج‌ترین فرآیند ماشین کاری است.  این عمل، به طور معمول با استفاده از یک مته مارپیچ انجام می‌شود، که اکثر شما تا به حال آن را مشاهده کرده‌اید. شکل زیر یک سطح مقطع از سوراخ را نشان می‌دهد که توسط یک مته مارپیچ بریده شده است.

    تراشه‌ها، باید از طریق شیار به سمت خارج ابزار رانده شوند. همان طور که در شکل مشاهده می‌شود، جبهه‌ی برشی که در قطعه کار تعبیه شده است؛ خنک شدن قطعه را دشوار می‌کند. بنابراین می‌توان محل برش را آب گرفت، اسپری خنک کننده اعمال کرد، یا مایع خنک کننده را می‌توان از طریق سر مته بر روی قطعه کار ریخت.

    دستگاه‌های بسیاری وجود دارند که قادر به استفاده برای سوراخ کردن، برقو کردن و یا ایجاد سوراخ رزوه‌ای در یک قطعه هستند. سوراخ کاری، یک فرایند تولید است که در نتیجه آن یک سوراخ گرد در قطعه کار ایجاد می‌شود یا با چرخاندن یک مته بزرگ می‌شود. برقو کاری، فرآیندی مشابه است که توسط یک ابزار چرخشی به نام "برقو" به اندازه بسیار دقیق و خاص بزرگ می‌شود.

    از دیگر فرآیندهای شکل دهی فلزات خمکاری و برشکاری است که میتوانید در لینک‌های قرار داده شده درباره آن‌ها هم مطالعه کنید.

    ماشین آلات سوراخ کاری و برقو کاری

    این فرآیندها، با دستگاه‌های کوچک که برای کار جواهرات با کیفیت بالا استفاده می‌شود تا ماشین‌های سنگین که سوراخ‌های بزرگی ایجاد می‌کنند؛ متفاوت هستند. برخی از متداول‌ترین این دستگاه‌ها عبارتند از: مته‌های فشاری، دستگاه‌های فرز و ماشین‌های تراش کاری.

    ویژگی‌های سوراخ کاری

    مشخصات و ویژگی‌های سوراخ کاری که آن را از سایر عملیات برش فلز متمایز کرده است؛ عبارتند از:

    -تراشه‌ها باید از سوراخ ایجاد شده توسط برش خارج شوند.

    -خروج تراشه می‌تواند هنگام بزرگ بودن و یا طولانی بودن آن‌ها مشکلاتی ایجاد کند.

    -مته می‌تواند در ورودی و سوراخ‌های عمیق قطعه منحرف شود.

    -برای سوراخ‌های عمیق در قطعه کارهای بزرگ، خنک کننده ممکن است از طریق میله مته به جبهه برش اعمال شود.

    -از بین فرآیندهای برش فلز، سوراخ کاری با یک مته فشاری، توسط یک شخص انجام می‌شود که ماشین کار محسوب نمی‌شود.

    ناحیه کار با مته فشاری چگونه است؟

    نمایی از ناحیه برش فلز توسط یک دستگاه مته در زیر نشان داده شده است. از آنجا که نیروهای برش می‌توانند بسیار بزرگ باشند؛ قطعه کار توسط یک گیره C در محل نگهداری می‌شود. در حین این فرآیند، نگه داشتن قطعه کار با دست بسیار خطرناک است؛ زیرا نیروهای برش به طور غیر قابل پیش بینی می‌توانند بسیار بزرگ شوند و قطعه را پیچ دهند. در زیر قطعه کار، غالبا از یک تکه چوب استفاده می‌شود تا نوک سر مته بدون آسیب رساندن به میز از آن خارج شود. میز کار نیز دارای سوراخ‌هایی برای خروج مته و همچنین کاهش سنگینی آن می‌باشد. لازم به ذکر است که در این دستگاه، از گیره (سر درل) سه فک استفاده می‌شود؛ زیرا به وضوح سه نقطه از یک دایره را در دو بعد تعیین می‌کند. با این وجود، گیره‌های چهار فک به ندرت دیده می‌شوند؛ زیرا متعادل کردن سر مته لازم نیست.

    سرمته مناسب برای سوراخ کاری

    سوراخ کاری، یک فعالیت روزانه در منزل نیست و سر مته برای فلزات بسیار گران است. سر مته‌های معمولی نمی‌توانند فولاد را برش دهند، بنابراین برای انجام این کار به یک مته سنگین و سخت نیاز دارید. دو نوع مته وجود دارد که می‌توانید برای پروژه‌های فلزکاری روی آن‌ها حساب کنید: مته‌های ساخته شده از متریال تیتانیوم و کبالت.

    سرمته تیتانیوم، سر مته‌های فولادی با سرعت بالایی (HSS) هستند که دارای پوشش اکسید تیتانیوم می‌باشند. این محصولات، بسیار سخت، مقاوم در برابر خوردگی و بسیار بلندتر از سرمته‌های معمولی HSS هستند و برای برش هر فلز از جمله ورق‌های فلزی مناسب می‌باشند. این سرمته، سخت‌تر از کبالت است، اما به دلیل اینکه روکش شده‌اند، نمی‌توان آن‌ها را تیز کرد. سر مته کبالت، از جنس فولاد کبالت است که می‌توان آن‌ها را تیزتر کرد. آن‌ها همچنین در برابر گرما بسیار مقاوم، سخت و ساینده هستند. و به ویژه برای سوراخکاری فولاد ضدزنگ، چدن و تیتانیوم مناسب هستند.

    دستگاه‌ها و ماشین آلات سوراخ کاری

    دستگاه‌های سوراخ کاری، از ضروری‌ترین تجهیزات مهندسی هستند. از این ابزارهای قدرتمند، برای ایجاد انواع سوراخ در سطوح سخت مانند چوب، فلز، بتن و حتی سنگ استفاده می‌شود. این محصولات، در انواع صنایع و ساخت و سازها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در انواع فروشگاه‌های ماشین آلات بسیار رایج هستند و به دلیل کارایی بالا و کاربرد آسان شناخته می‌شوند. از این دستگاه‌ها برای انجام انواع کارها در سطوح مختلف استفاده می‌شود.

    درست مانند سایر دستگاه‌ها، ماشین‌های سوراخکاری نیز در رده‌های مختلفی قرار گرفته و وظایف مختلفی را انجام می‌دهند. با توجه به نوع عملکردی که قرار است انجام دهند، ماشین‌های مختلفی را پیدا خواهید کرد که در ویژگی‌هایی از جمله میزان تغذیه، عمق برش، سرعت دوک (اسپیندل)، روش‌های حرکت اسپیندل و دقت لازم متفاوت هستند. در این مقاله انواع خاصی از ماشین آلات که در بازار و کارگاه‌های آموزشی مشاهده خواهید کرد؛ آورده شده است:

    منبع مطلب : ifoolad.com

    ابزار آلات سوراخکاری و رزوه زنی

    ابزار آلات سوراخکاری و رزوه زنی

    تلفن 021-66720193 پست الکترونیک

    info@toopchitools.com

    آدرس

    تهران، خیابان امام خمینی، روبروی بیمارستان سینا، پاساژ نظام، طبقه اول، شماره 245

    صفحه اصلی درباره ما محصولات محصولات شاخص کاتالوگ گالری تصاویر لینک های مفید پرسش های متداول

    مقالات و کتاب ها و منابع مهندسی

    ارتباط با ما

    ابزار آلات سوراخکاری و رزوه زنی

    تراش ابزار توپچی

    ابزار آلات سوراخکاری و رزوه زنی

    مته الماسه

    در سر مته الماسه زایده هایی وجود دارد که به آن الماسه میگویند. مته الماسه برای سوراخکاری بتن، مصالح و دیوار استفاده می‌شود. حتما باید در حالت چکشی دریل از آن استفاده کرد. اگر در سوراخکاری فلز از مته الماسه استفاده کنید سر آن ذوب شده و به اصطلاح مته می‌سوزد. مته های الماسه در دو نوع دو الماسه و چهار الماسه فروخته می‌شوند.

    مته کبالت

    یک از انواع مته، مته کبالت است. مته کبالت مخصوص سوراخکاری آهن است. چون حرارت سوراخکاری آهن بالا است از کبالت استفاده میشود تا مقاومت حرارتی مته بالا رفته و مته نسوزد. آلیاژ این مته ها از فولاد با ۵٪ از کبالت ساخته شده است، به همین دلیل به آن‌ها مته کبالت می‌گویند. کبالت به کار رفته در مته آن را شکننده می‌کند. به این مته ها HSS (فولاد سرعت بالا) نیز گفته می‌شود.

    مته چوب

    دارای نوک تیزی است که برای سوراخکاری در چوب از آن استفاده میشود. این نوک تیز باعث می‌شود که محل سوراخ کاری با دقت بیشتری تعیین شود.

    مته فلز

    برای سوراخکاری فلز هایی مثل آلومینیوم، مس و روی استفاده می‌شود. گچ، چوب و پلاستیک را هم می‌توان با این مته سوراخ کرد. برای سوراخکاری های عمومی کاربرد دارد. چون کبالتی در ساخت این نوع مته استفاده نشده است، در صورت استفاده برای سوراخکاری آهن مته ذوب شده و یا به اصطلاح می‌سوزد.

    مته برگی

    مته برگی برای سوراخکاری چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. نسبت به مته چوب سوراخ با قطر بیشتری را ایجاد می‌کند. معمولا برای ایجاد سوراخ مخصوص لولا استفاده می‌شود.

    مته گرانیت

    مته گرانیت مانند مته الماسه است. جنسش سخت تر از مته الماسه است. برای سوراخکاری گرانیت استفاده می‌شود.

    مته گازور

    مته گازور در صنعت کابینت سازی و mdf کاربرد دارد و روی اورفرز بسته می‌شود. برای ایجاد سریع و دقیق سوراخ با قطر زیاد در چوب و MDF استفاده می‌شود.

    مته کونیک

    مته کونیک برای سوراخکاری فلز به صورت عمده استفاده می‌شود. در دستگاه تراش کاربرد دارد. قسمتی از مته که در سه نظام قرار میگیرد قطر کمتری از خود مته دارد. به همین دلیل شما میتوانید سوراخکاری بزرگتری را انجام دهید. به علت درگیری زیاد سر مته با قطعه گرمای

    مته آلومینیوم

    دارای شیار هایی با عمق زیاد است تا در هنگام سوراخکاری بار آلومینیوم موجود را خارج کرده تا ذوب نشده و سوراخکاری را خراب نکند.

    مته مرغک

    فرم خاص این مته به جهت سوراخکاری در پیشانی قطعه کار و یا پیش مته می باشد. مته مرغک به شکل استوانه بوده که دو سر آن برای سوراخکاری و براده برداری در زاویه 60 درجه استفاده می گردد.

    مته ۴ شیار

    مته های الماسه ای که برای تخریب بتن و مصالح استفاده میشوند. برای دستگاه ۴ شیار مورد استفاده قرار میگیرد. در قسمت انتهایی مته 4 شیار وجود دارد که باعث می‌شود مته در دستگاه محکم چفت شود.

    مته ۵ شیار

    مته های الماسه ای که برای تخریب بتن و مصالح استفاده میشوند. برای دستگاه 5 شیار مورد استفاده قرار میگیرد. در قسمت انتهایی مته 5 شیار وجود دارد که باعث می‌شود مته در دستگاه محکم چفت شود. این مته ها قدرت تخریب بیشتری نسبت به مته‌های 4 شیار دارند

    گردبر MDF

    مته‌های گردبر به طور کلی برای ایجاد سوراخکاری دایره ای استفاده می‌شوند که بر اساس سطح مورد سوراخکاری نامشان متفاوت است.

    مته خزینه

    برای کار با چوب کاربرد دارد. در کابینت سازی و MDF مورد استفاده قرار میگیرد.

    مته یا Drilling bit ابزار سوراخکاری

    ابزاری که برای سوراخکاری به روش براده برداری در ماشین های مته، فرز و تراشکاری مورد استفاده قرار میگیرد.

    بخش های مختلف مته

    مته از دو بخش دنباله و بدنه تشکیل می شود که دنباله برای اتصال به محور و بدنه برای انجام فرآیند سوراخکاری مورد استفاده قرار می گیرد.

    دنباله مته

    دنباله برای اتصال  مته به محور دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند به دو شکل استوانه ای برای قطرهای کمتر از ۱۳ میلیمتر یا مخروطی برای قطرهای بزرگتر باشد. دنباله های استوانه ای توسط سه نظام و دنباله های مخروطی توسط غلاف به محور دستگاه متصل می شوند. در انتهای مته های مخروطی زبانه ای برای جلوگیری از چرخش مته در غلاف قرار گرفته است.

    بدنه ی مته

    بدنه ی مته از شیارهای مارپیچی تشکیل می شود که به هدایت و خروج براده ها و رساندن روانکار به نوک مته کمک می کنند. حداکثر عمق سوراخکاری مجاز برابر با طول بدنه ی مته است.

    فاز مته

    برجستگی کوچکی در کنار شیار مارپیچ وجود دارد که فاز مته نامیده می شود. این بخش با کاهش اصطکاک میان مته و سطح سوراخ منجر به کاهش حرارت شده و از سویی دیگر هدایت مته به عمق قطعه کار را تسهیل می نماید. قطر مته ها در هر صد میلیمتر طول، یک دهم میلیمتر کوچکتر ساخته می شود تا در هنگام براده برداری سوراخ های عمیق از تماس مته با دیواره ی سوراخ جلوگیری شود.

    جان مته

    به فاصله ی میان شیارها جان مته گفته می شود که مقدار یکسانی ندارد بلکه جهت افزایش استحکام مته مقدار آن از ابتدا تا انتهای شیار افزایش میابد.

    لبه های برنده

    دو لبه ی شیب دار در نوک مته قرار گرفته است که در کنارهمدیگر عملکردی شبیه گوه دارند و به آن ها لبه های برنده ی مته گفته می شود. زاویه ی میان این دو لبه متناسب با جنس قطعه کار و ابزار تعیین می شود

    آشنایی با انواع مته ها

    مته ها بر اساس پارامترهای مختلفی همچون زاویه ی گوه و مارپیچ، شکل هندسی، کاربرد، جنس مواد سازنده و … طبقه بندی می شوند که در ادامه رایج ترین آن ها مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

    منبع مطلب : toopchitools.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    شهپر 9 روز قبل
    0

    دریل

    ناشناس 14 روز قبل
    0

    نمیدانم

    ناشناس 2 ماه قبل
    0

    تراشه

    مهدی 4 ماه قبل
    2

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید